Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Flutiform

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Flutiform
Categorie
Wij laten zien:
 • Dosering: Flutiform Fluticasone + Formoterolml
 • Prijs Flutiform (incl. online consult):  vanaf € 29,00

Hoe werkt Flutiform?

Flutiform bevat twee actieve bestanddelen: fluticason en formoterol. Fluticason is een corticosteroïde, terwijl formoterol een bèta-2-agonist is. Beide stoffen hebben verschillende functies. De functies werken samen om de symptomen van luchtwegaandoeningen te verlichten. De ene stof is fluticason, een ontstekingsremmend medicijn (corticosteroïde). Deze stof werkt door ontstekingen in de luchtwegen te verminderen. Ontstekingen zijn een belangrijk kenmerk van astma en COPD en zorgen voor een vernauwing van de luchtwegen. Fluticason helpt deze ontstekingen te verminderen, waardoor de luchtwegen zich kunnen verwijden en ademhalen gemakkelijker wordt.

De tweede werkzame stof is formoterol (een bèta-2-agonist). Dit medicijn ontspant de spieren in de luchtwegen, waardoor ze zich verwijden. Dit helpt bij het verlichten van kortademigheid en het vergemakkelijken van de ademhaling. Formoterol werkt snel en wordt vaak gebruikt als zogenaamde luchtwegverwijder, om onmiddellijke verlichting te bieden bij een astma-aanval of benauwdheidsaanval. Het samenvoegen van deze twee actieve bestanddelen in één inhalator, zoals Flutiform, zorgt voor een gecombineerde aanpak om ontstekingen te verminderen en de luchtwegen te verwijden. Deze combinatie kan de symptomen van astma en COPD effectief behandelen.

Wat is de gebruiksaanwijzing van Flutiform?

Flutiform wordt meestal geleverd in de vorm van een inhalator, wat het toedienen van het medicijn eenvoudig maakt. Uw arts zal u bij het voorschrijven uitleggen hoe het middel gebruikt dient te worden. U kunt hierover ook meer informatie vinden in de bijsluiter. Dit zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot het gebruik:

 • De juiste dosering van Flutiform wordt door een arts voorgeschreven en is afhankelijk van de ernst van de aandoening en uw leeftijd. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis te volgen;
 • Flutiform is in de meeste gevallen een onderhoudsbehandeling en moet regelmatig worden ingenomen, ook wanneer de symptomen onder controle lijken te zijn. Het duurt meestal even voordat het volledige effect van het medicijn wordt bereikt;
 • Het is van cruciaal belang om de inhalatietechniek correct te volgen. Over het algemeen is het belangrijk om diep in te ademen terwijl u de inhalator activeert om ervoor te zorgen dat het medicijn goed in de longen wordt afgezet;
 • Na gebruik van de inhalator is het aan te raden de mond te spoelen met water en dit water weer uit te spugen. Dit helpt mogelijke bijwerkingen in de mondholte te minimaliseren;
 • Het is heel belangrijk om de behandeling voort te zetten zoals voorgeschreven, zelfs als de symptomen verbeteren. Stop nooit met de behandeling zonder advies van een arts;
 • Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicijnen u verder gebruikt, omdat medicijnen een wisselwerking met elkaar kunnen hebben;
 • Het is ook van belang dat uw arts weet welke medische aandoeningen u verder heeft. Soms is deze medicatie niet, of minder geschikt.

Flutiform bijsluiter

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen

Hoewel Flutiform effectief is bij de behandeling van astma en COPD, kan het net zoals andere medicijnen, bijwerkingen veroorzaken. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren, en sommige kunnen mild en van voorbijgaande aard zijn. Enkele mogelijke bijwerkingen van Flutiform zijn:

 • Het gebruik van een inhalator kan leiden tot irritatie in de mond en keel, wat zich kan uiten in hoesten of keelpijn;
 • Sommige mensen kunnen heesheid ervaren na het inhaleren van Flutiform;
 • Hoofdpijn kan een bijwerking zijn, hoewel dit meestal mild is;
 • In sommige gevallen kunnen patiënten trillende handen (tremoren) ervaren;
 • Formoterol kan de hartslag verhogen;
 • In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals ernstige allergische reacties. Zoek bij ernstige klachten direct medische hulp.

Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen met een arts te bespreken. Soms kunnen aanpassingen in de behandeling nodig zijn, of kan een arts een alternatieve behandeling aanbevelen als de bijwerkingen te ernstig zijn. Het juiste gebruik van Flutiform volgens de voorschriften van een arts is essentieel om optimale resultaten te bereiken. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Houd er dan rekening mee dat u deze medicatie alleen kunt krijgen op doktersvoorschrift. Hiervoor kunt u een aanvraag doen via een online apotheek. Op basis van een medische vragenlijst kan een arts beoordelen of u voor deze medicatie in aanmerking komt. Is dat het geval? Dan kunt u direct een bestelling plaatsen en krijgt u de medicijnen snel en discreet thuisbezorgd.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.