Symbicort

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Symbicort kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Symbicort wordt gebruikt om problemen met de luchtwegen aan te pakken. Het zorgt voor een oplossing bij benauwdheid. Dat betekent dat het medicijn van waarde kan zijn voor patiënten die met longziektes te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan COPD of astma. Het zorgt ervoor dat de benauwdheid direct minder wordt en ook dat er geen nieuwe benauwdheid op korte termijn zal ontstaan. Om die reden kan het middel voor veel verlichting zorgen. Goed gebruik is wel van enig belang, het betreft in inhalatiemiddel waar specifieke technieken voor nodig zijn.

  • Dosering: Symbicort Turbohaler 100 mcg budesonide en 6 micrograms formoterol (60 -120 doseringen)
  • Prijs Symbicort (incl. online consult): 30 gram tabletten – 1 inhalator – € 101,25

Symbicort bijwerkingen

Wanneer Symbicort geïnhaleerd wordt, dan kan dit gevolgen hebben. De bijwerkingen die het betreft zijn bijvoorbeeld heesheid, keelpijn, het ervaren van een droge mond, kriebelhoest of irritaties in de mond. Dit is vaak gemakkelijk op te lossen door enkele slokken water te drinken na gebruik van het middel. In sommige gevallen kunnen schimmelinfecties ontstaan. Dit is het gevolg van resten van de werkzame stoffen die in de mond of keel achterblijven. Ook om die reden is het dus aan te raden om enkele slokken water na het inhaleren te drinken.

Gebruik Symbicort

Symbicort moet worden geïnhaleerd om astma en COPD te verminderen. Het inhaleren vergt een specifieke techniek die het best eerst geoefend kan worden met een arts of een verpleegkundige. Het is ook belangrijk om met enige regelmaat te laten nakijken of de juiste manier van inhaleren nog wordt toegepast. Doe dit bijvoorbeeld eenmaal per jaar. Het is in de meeste gevallen immers zo dat het gebruik van dit medicijn van lange duur is. Dat verandert wanneer er drie maanden achtereen geen benauwdheid meer wordt ervaren. In dat geval is het middel niet meer nodig.

Actieve bestanddelen

Symbicort bestaat uit verschillende actieve bestanddelen. Het gaat dan om formoterol en om budesonide. Formoterol is nodig om de luchtwegen wijder te maken. Daardoor kan de benauwdheid afnemen op korte termijn. Budesonide is een middel dat ontstekingen remt. Daardoor ontstaan ook geen nieuwe prikkels en dus geen nieuwe aanvallen van benauwdheid. De combinatie van deze middelen zorgt voor flinke verlichting van de klachten bij de patiënt. De actieve bestanddelen werken langdurig, tot wel 12 uur na inhalatie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.