Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DuoResp

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

DuoResp
Categorie
Wij laten zien:

Wat is DuoResp?

DuoResp is een medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van luchtwegaandoeningen zoals astma en chronische obstructieve longziekte (COPD). In dit artikel geven we u belangrijke informatie over het online kopen van DuoResp, de prijs ervan en het online bestelproces. Ook geven we antwoorden op tien veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: DuoResp Budesonide, Formoterol
 • Prijs DuoResp (incl. online consult): vanaf € 119,95

DuoResp kopen? Dat kan online!

DuoResp is op recept verkrijgbaar bij verschillende online apotheken. Heeft u nog niet eerder online medicatie besteld? Dan is het zeker de moeite waard om deze optie eens te verkennen, want er zitten veel voordelen aan online aanschaf. De belangrijkste is misschien wel dat u voor de medicatie de deur niet meer uit hoeft. Zeker wanneer u veel klachten heeft, is dit erg prettig. Het bespaart ook nog eens tijd, want u hoeft niet langer naar de apotheek. Zelfs een consult bij een arts is niet altijd meer noodzakelijk, omdat ook dit online geregeld kan worden. Online heeft u daarnaast de mogelijkheid om snel en simpel prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Dit kost DuoResp online

Prijzen van medicatie kunnen variëren. De prijs hangt onder meer af van de hoeveelheid en de dosering die u besteld. Het is de moeite waard om de prijzen bij verschillende aanbieders te vergelijken. Let dan wel goed op de opbouw van de prijzen. Zit in de weergegeven prijs alleen de kostprijs van de medicatie inbegrepen, of zitten er bijvoorbeeld ook verzendkosten of de kosten van een medisch consult in? Dit verschilt per aanbieder, dus het is belangrijk om hier goed op te letten, zodat u de juiste prijzen vergelijkt. DuoResp is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 119,95 euro.

Online bestellen? Gebruik ons online stappenplan!

Online medicatie bestellen is niet ingewikkeld met ons online stappenplan. We leggen graag uit hoe u het proces doorloopt:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Selecteer DuoResp in de juiste samenstelling en dosering en voeg de bestelling toe aan het winkelmandje;
 3. Rond het bestelproces af door uw gegevens in te vullen;
 4. Bij receptplichtige medicatie zal om een recept gevraagd worden. Dit kunt u hier uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan is het vaak mogelijk om in plaats daarvan een online medische vragenlijst in te vullen;
 5. Betaal voor uw bestelling;
 6. Na betaling beoordeelt een arts uw aanvraag;
 7. Is de arts akkoord? Dan wordt de medicatie direct naar u verzonden.

Online bestelproces DuoResp

Veilig online bestellen? Wij adviseren dit!

Het is over het algemeen veilig om DuoResp online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Of een apotheek gecertificeerd is kunt u controleren op een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Een gecertificeerde apotheek zal een groen-wit logo op de website hebben staan. Wanneer u hierop klikt komt u direct terecht op de website van de overheid. Let ook op de beveiliging van de betreffende website. Omdat u betaalgegevens deelt is dit extra belangrijk. Kijk bijvoorbeeld naar de websitenaam: staat daar https voor? Dat betekent dat de website beveiligd is.

Betaalmethoden bij online medicatie

Bij een gecertificeerde online apotheek kunt u doorgaans kiezen voor verschillende betaalmethoden. Betaal bijvoorbeeld via iDeal, met een creditcard of via PayPal. We raden aan om te kiezen voor een betaalmethode die u goed kent, zodat u goed weet welke stappen u dient te doorlopen.

Betaalmethodes DuoResp

De werking van DuoResp

DuoResp bevat twee actieve ingrediënten. Het ene is budesonide. Dit is een corticosteroïde die ontstekingen in de luchtwegen vermindert. Ontstoken luchtwegen zijn een kenmerk van luchtwegaandoeningen zoals astma en COPD. Budesonide helpt om de ontsteking onder controle te houden, waardoor de luchtwegen minder gevoelig worden voor prikkels die benauwdheid en kortademigheid kunnen veroorzaken. Het tweede actieve ingrediënt is formoterol. Dit is een bronchodilatator die de spieren rond de luchtwegen ontspant en de luchtwegen verwijdt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om lucht in en uit de longen te laten stromen. Formoterol werkt snel en verlicht snel symptomen zoals kortademigheid. De combinatie van deze twee ingrediënten in DuoResp zorgt voor een effectieve behandeling van luchtwegaandoeningen.

De gebruiksaanwijzing van DuoResp

Om DuoResp effectief en veilig te gebruiken, is het belangrijk om de juiste gebruiksinstructies te volgen. Volg altijd de voorschriften van uw arts. De dosering kan variëren afhankelijk van de ernst van je aandoening, dus neem contact op met uw arts of apotheker voor de juiste doseringsinstructies. DuoResp wordt toegediend via een inhalator. Het is van cruciaal belang om de juiste inhalatietechniek te beheersen. Vraag uw arts of apotheker een demonstratie wanneer u niet zeker weet of u de juiste techniek heeft.

Verder is het van belang de medicatie regelmatig te gebruiken, ook wanneer u geen symptomen heeft. DuoResp is namelijk een onderhoudsmedicatie die ontsteking onder controle houdt en helpt nieuwe oplevingen van de klachten te voorkomen. Als u merkt dat uw symptomen verergeren of als u bijwerkingen ervaart, zoals tremoren, nervositeit of hartkloppingen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts. Verander nooit de dosering zonder overleg met een zorgverlener. Houd er daarnaast rekening mee dat wordt aanbevolen om uw mond grondig te spoelen na een toediening. Dit verkleint de kans op het krijgen bijwerkingen in de mond, zoals schimmelinfecties. Corticosteroïden onderdrukken het immuunsysteem in de mond, waardoor u daar vatbaarder bent voor klachten.

DuoResp bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel DuoResp effectief is bij de behandeling van luchtwegaandoeningen, kunnen er bijwerkingen optreden. Niet iedereen zal deze bijwerkingen ervaren, en sommige mensen kunnen gevoeliger zijn dan anderen. Enkele mogelijke bijwerkingen van DuoResp zijn onder andere:

 • Sommige mensen kunnen last krijgen van hoofdpijn na het gebruik van DuoResp. Dit is meestal mild van aard;
 • Formoterol kan bij sommige gebruikers tremoren (trillen) veroorzaken. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt na verloop van tijd;
 • Sommige mensen kunnen zich nerveus of rusteloos voelen na het gebruik van DuoResp;
 • Formoterol kan in sommige gevallen hartkloppingen veroorzaken. Als dit aanhoudt of verergert, raadpleeg dan je arts.

Het is belangrijk om alle bijwerkingen te melden aan je arts, vooral als ze aanhouden of verergeren. Uw arts kan de behandeling aanpassen of alternatieven overwegen als dat nodig is.

DuoResp en de behandeling van luchtwegaandoeningen

DuoResp is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van luchtwegaandoeningen, met name chronische obstructieve longziekte (COPD), maar ook astma. Het is een combinatie van twee werkzame stoffen: budesonide en formoterol.

Wij beantwoorden veelgestelde vragen over DuoResp

Heeft u vragen over het gebruik van DuoResp? Bekijk dan eens onderstaande lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Grote kans dat u uw vraag daarin terugvindt. Heeft u nog andere vragen of twijfels? Raadpleeg uw arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u veel informatie vinden.

DuoResp is een combinatie van twee werkzame stoffen, formoterol en budesonide, die helpen bij het verwijden van de luchtwegen en het verminderen van ontstekingen in de longen.

DuoResp wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van astma en COPD.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere hoofdpijn, keelpijn, hoesten, heesheid, en zelden ernstige allergische reacties.

Gebruik DuoResp zoals voorgeschreven door uw arts. Het wordt meestal twee keer per dag via inhalatie toegediend.

Raadpleeg uw arts voordat u DuoResp gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden, omdat de veiligheid van het medicijn tijdens deze periodes niet volledig is vastgesteld.

Raadpleeg uw arts voordat u DuoResp gebruikt in combinatie met andere medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen.

DuoResp kan binnen enkele minuten na inhalatie beginnen te werken, maar de volledige effecten kunnen enkele dagen tot weken duren.

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op bij het gebruik van DuoResp. Vermijd het overschrijden van de voorgeschreven dosis en gebruik het niet voor een langere periode dan voorgeschreven.

Als u een dosis DuoResp mist, inhaleer deze dan zo snel mogelijk. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Ja, er zijn verschillende alternatieve medicijnen beschikbaar voor de behandeling van astma en COPD, waaronder andere inhalatiegeneesmiddelen en orale medicijnen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.