Salbulin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Salbulin kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Salbulin is een middel dat wordt gebruikt om astma mee te behandelen. Dit komt doordat de stoffen in dit medicijn zorgen voor snelle verwijding van de luchtwegen. Daardoor kunnen astma-aanvallen worden opgevangen en de benauwdheid die hiermee gepaard gaat voorkomen of bestreden. Het is ook zo dat dit middel in sommige gevallen wordt voorgeschreven als voorzorgsmaatregel tegen astma-aanvallen. Het medicijn wordt door een relatief groot aantal patiënten met astmaklachten gebruikt. Let wel op dat de juiste manier van gebruiken erg belangrijk is voor snelle resultaten.

  • Dosering Salbulin: 100 microgram salbutamol – ongeveer 200 pufjes
  • Prijs Salbulin (incl. online consult): 1 Inhalator – € 49,99

Salbulin en bijwerkingen

De belangrijkste bijwerking die kan optreden door het gebruik van Salbulin is dat de smaak erdoor kan veranderen. Daarnaast kan het zo zijn dat irritatie in de mond optreedt. Ook klachten zoals trillen, duizeligheid, minder rust, hoofdpijn, ziek voelen of zweten kunnen voorkomen. In zeldzame gevallen zijn klachten zoals spierkramp, spierpijn, nierontsteking of allergieverschijnselen optreden. Wanneer deze klachten worden ervaren, dan is het inschakelen van de huisarts of de behandelend arts wel van groot belang.

Hoe Salbulin te hanteren?

Salbulin moet worden ingenomen met behulp van een inhalator. Wanneer dit voor het eerst gebruikt gaat worden, dan is het zeer belangrijk dat vooraf met de arts wordt doorgenomen hoe dit moet. Oefening is de enige manier om de techniek onder de knie te krijgen. Deze techniek moet ook ongeveer eenmaal per jaar opgefrist worden. De pufjes kunnen naar behoefte worden ingenomen wanneer een astma-aanval komt opzetten. Let wel op dat er maximaal acht per 24 uur genomen mogen worden. Daarbij is het ook belangrijk om tussen twee pufjes tenminste vier uur wachttijd te laten zitten.

Actieve componenten

Salbutamol is de werkzame stof die in Salbulin zit. Dit is een stof die uitwerking heeft op de luchtwegen. Die worden hier wijder van waardoor er meer lucht gekregen kan worden. Wel is het belangrijk om te weten dat deze stof geen uitwerking heeft op ontstekingen. Het werkt niet ontstekingsremmend of -voorkomend. Daardoor is het vooral een middel dat een snelle oplossing kan bieden, maar niet voor de lange termijn geschikt is. Weeg dit altijd mee in het gebruik.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.