Flixotide

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Flixotide kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Flixotide is een corticosteroïde. Dat betekent dat het gebruikt kan worden om ontstekingen te remmen. Het betreft dan ontstekingen met betrekking tot de luchtwegen. Daardoor is het een goed medicijn voor patiënten die lijden aan astma of COPD-klachten. De werking van het medicijn wordt gedurende een langere periode van gebruik steeds beter. Na anderhalve week van gebruik zal duidelijk resultaat merkbaar zijn. De juiste manier van gebruik van het medicijn is daarbij wel zeer belangrijk. Het betreft een inhalatiemiddel, waarbij de juiste wijze van inhaleren voorop moet staan.

  • Dosering Flixotide: Accuhaler & Evohaler 50 mg – 100 mg – 125 mg – 250 mg – 500 mg
  • Prijs Flixotide (incl. online consult): Diskus & Inhalator – vanaf € 51,99

Mogelijke bijwerkingen van Flixotide

De belangrijkste bijwerking van Flixotide is de mogelijkheid dat schimmelinfecties zich in de mond en keel ontwikkelen. In plaats van dit te behandelen, kan het handig zijn om preventief te werk te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door direct te spoelen met water na het inhaleren. Klachten die zelden voorkomen zijn kneuzingen, neusbloedingen, verergering van glaucoom, longontsteking of en toename van de benauwdheidsklachten. Sommige mensen blijken overgevoelig voor de werkzame stof in het middel. In dat geval moet direct gestopt worden. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hoe is Flixotide te gebruiken

Flixotide wordt gebruikt met behulp van een inhalator om astma te verminderen. Dat betekent dus wel dat eerst goed geoefend moet worden op het onder de knie krijgen van de juiste techniek. Dit kan bijvoorbeeld worden aangeleerd door een arts. Het is ook belangrijk dit eenmaal per jaar met de arts na te lopen. Het kan gaan om meerdere inhalatiemomenten per dag. Verdeel deze dan zo goed mogelijk in gelijke tussenpozen over een dag. Dus bijvoorbeeld om de acht uur bij driemaal gebruik per dag. Dit is belangrijk voor de werking.

Werkzame stoffen in Flixotide

De werkzame stof in Flixotide is fluticason inhalatie. Dit is een corticosteroïde of bijnierschorshormoon. Dat betekent dus dat het middel gebruikt wordt om ontstekingen te werken. Fluticason is een stof die ontstekingen remt en de luchtwegen ook beschermt tegen het ontstaan van nieuwe ontstekingen. Dit is dan ook de reden waarom op lange termijn steeds meer profijt van het middel.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.