Montelukast

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Montelukast kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Een medicijn om ontstekingen in de neus en de longen te remmen, dat is de omschrijving die aan Montelukast gegeven kan worden. Dit medicijn wordt voorgeschreven bij astma. Wanneer het middel nog niet is voorgeschreven aan astmapatiënten, maar deze krijgen ook last van hooikoorts, dan kan het aan de medicatie worden toegevoegd. Het medicijn werkt langzaam steeds beter. Daardoor kan na enkele dagen goed effect gemerkt worden. Het is wel belangrijk om goed op te letten, de verschillende medicijnvormen brengen ook verschillende gebruiksmethodes met zich mee.

  • Dosering: Montelukast 10 mg
  • Prijs Montelukast (incl. online consult): 28 tabletten – € 62,60

Nevenwerkingen Montelukast

Het gebruik van Montelukast als medicijn betekent ook dat er kennis moet worden opgedaan van de bijwerkingen die kunnen optreden. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan om infecties aan de neus en keel, buikpijn of andere maagklachten, hoofdpijn, huiduitslag, een droge mond, duizeligheid, spierpijn, verhoogde kans op bloedingen. Ook psychische klachten of allergische reacties kunnen voorkomen. Wanneer één van deze laatste twee bijwerkingen mocht optreden, dan is stoppen met het medicijn aan te raden. Daarbij is het dan slim om de arts erbij te betrekken voor een oplossing.

Hoe Montelukast gebruiken

Montelukast is er in meerdere vormen om astma te verminderen. Het kan gaan om ene kauwtablet, die zoals de naam aangeeft gekauwd moet worden. Gewone tabletten of korrels moeten in het geheel worden doorgeslikt. Dit kan bijvoorbeeld met enkele slokken water of met wat lauw voedsel. De ideale situatie schrijft voor dat het medicijn wordt ingenomen vlak voor het slapengaan. Dan heeft het namelijk de beste werking. Doe dit op dagelijkse basis. Vaak kan na enkele weken of maanden van gebruik weer worden gestopt. Een arts kan dit beoordelen.

Actieve ingrediënten Montelukast

Montelukast is de naam van het bestanddeel dat ontstekingsremmend werkt. Wanneer dit medicijn wordt gekocht, dan is dit dus ook het actieve bestanddeel. In de medicijnen zitten ook andere stoffen. Dit zijn stoffen die zorgen dat een tablet of korrel gemaakt kan worden. Deze stoffen hebben geen verdere functie. Wanneer dit medicijn genomen wordt is het belangrijk om eventuele wisselwerking met andere medicijnen na te gaan.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen