Serevent

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Serevent kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Om de luchtwegen wijder te maken kan Serevent worden gebruikt. Dit inhalatiemedicijn kan door de arts worden voorgeschreven bij verschillende soorten klachten. Denk dan aan astma en COPD. Het effect kan snel optreden en lang aanhouden. Wel is het dan zo dat dit alleen het geval is wanneer de medicijnen op de juiste wijze worden genomen. Vooral de juiste techniek van het inhaleren is hierbij van belang. Het is dan ook belangrijk dat dit goed wordt aangeleerd door een arts of verpleegkundige. Daarnaast zijn er ook andere punten van aandacht die van belang zijn.

  • Dosering: Accuhaler 50 µg – Evohaler 25 µg – Salmeterol Xinafoate
  • Prijs Serevent (incl. online consult): 1 diskus of inhalator – € 116,75

Bijwerkingen

Serevent gebruiken kan de aanleiding zijn voor het optreden van verschillende klachten. Het verergeren van de benauwdheidsklachten direct na inname is een goed voorbeeld hiervan. Een ander bekend probleem is het ontwikkelen van schimmelinfecties in de mond. Dit is op te lossen door direct na het inhaleren altijd direct even de mond goed te spoelen met water. Ook hartkloppingen of een verandering van de hartslag willen weleens voorkomen. Daarnaast zijn spierpijnen en spierkrampen soms een bijwerking die kan optreden. Let op wanneer in een enkel geval duizeligheid of sufheid optreedt. Dit kan het dagelijks functioneren aantasten.

Gebruik en dosering Serevent

Het gebruik van Serevent gebeurt door middel van een inhalator. Dit moet eerst goed worden aangeleerd. Wanneer met het middel begonnen wordt zal tweemaal per dag een dosis moeten worden ingenomen. De dosis kan worden verhoogd bij ernstige klachten, maar doe dit vooral niet op eigen initiatief. Alleen wanneer de arts hiervoor kiest is dit een goede optie. In andere gevallen mogen geen hogere doses of dubbele doses worden genomen. Doe dit ook niet wanneer eerder op de dag een dosis vergeten is. Sla deze dan gewoon over en ga verder met de volgende. Na enige tijd kan mogelijk ook worden gekozen om de dosis te verlagen.

Salmeterol werkzame stof

Salmeterol is de werkzame stof in Serevent. Het is een stof die de beta-2-receptoren beïnvloedt. Daardoor wordt de luchtweg wijder en is er meer lucht te krijgen. Zo neemt de prikkel die de benauwdheid oproept afgeremd en kan er verlichting van de klachten worden waargenomen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.