Mucodyne

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Mucodyne kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Mucodyne wordt gebruikt wanneer er hinder wordt ondervonden van slijmhoest. Dit kan bij verschillende aandoeningen het geval zijn. Denk bijvoorbeeld aan klachten met betrekking tot COPD. Ook problemen zoals taaislijmziekte kunnen slijmhoest met zich meebrengen. Door dit medicijn te gebruiken is het mogelijk dat de klachten verzacht kunnen worden. Wel is het dan van belang dat het medicijn op de juiste wijze wordt toegediend. Op deze wijze wordt het slijm in de longen op de juiste manier verdund en kunnen de klachten afnemen.

  • Dosering: carbocisteïne per 5 ml. – 375 mg. carbocisteïne
  • Prijs Mucodyne (incl. online consult): siroop of capsules– vanaf € 89,10

Bijwerkingen van Mucodyne

Als het gaat over de bijwerkingen van Mucodyne, dan zal het vooral gaan over maagklachten, misselijkheid en diarree. Dit zijn over het algemeen klachten van tijdelijke aard die vooral in het begin wanneer het medicijn net gebruikt wordt optreden. Deze trekken dan ook snel weer weg. Anders is dat wanneer er overgevoeligheid voor het medicijn blijkt te bestaan. De werkzame stof wekt dan een allergie op. In dat geval moet er worden gestopt met het gebruik. Licht de arts hierover in. Het is dan van belang dat een andere oplossing wordt gezocht.

Dosering en gebruik Mucodyne

Mucodyne gebruiken gaat door middel van een drank. Deze moet aan de hand van de juiste dosering in een maatbeker worden ingenomen. Hierin wordt het medicijn zonder het te verdunnen afgemeten. Het gebruik hangt af van het soort klacht. Klachten van tijdelijke aard in de vorm van aanvallen vragen om een gebruik van enkele dagen. Chronische klachten daarentegen vragen om gebruik met een vaste regelmaat. Het is belangrijk om het medicijn dan in een vast ritme op vaste momenten op de dag in te nemen om optimale werking te ervaren. De arts kan hier goede duidelijkheid over verschaffen wanneer het middel wordt voorgeschreven.

Actieve ingrediënten

Het actieve bestanddeel in Mucodyne is carbocisteïne. Dit is een zogenaamde slijmverdunner. Het middel zorgt ervoor dat het slijm dat zich in de longe bevindt wordt verdund. Daardoor kan het makkelijker op te hoesten worden. Dit betekent dus ook dat de klachten daardoor enigszins kunnen worden verlicht voor patiënten.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.