Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Respontin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Respontin kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Respontin wordt gebruikt door COPD-patiënten. Het is een medicijn dat de luchtwegen kan verwijden. De symptomen waarmee COPD gepaard gaat kunnen daardoor worden verlicht. Dit is een belangrijk voordeel van het gebruik van dit medicijn. Wel is het zo dat het middel door een inhalator te gebruiken wordt ingenomen. Dit betekent dus ook dat er speciale technieken zijn die goed aangeleerd moeten worden om op die manier zeker te zijn van de juiste werking. Om hier meer over te leren is het goed om de volgende informatie goed door te nemen.

  • Dosering: 1ml bevat 250 of 500 microgram ipratropium
  • Prijs Respontin (incl. online consult): 20 x 1 milliliter dosering – vanaf € 77,49

Wat zijn de bijwerkignen van Respontin?

Respontin werkt door de spieren van de longen te ontspannen. De bijwerkingen zijn echter op hele andere fronten te vinden. Hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, een droge mond of keel, hoesten, overgeven, last van de maag, een beklemmend gevoel op de borst en hartproblemen kunnen allemaal optreden bij het gebruik van dit medicijn. Ook kunnen klachten zoals jeuk, irritatie, huiduitslag en netelroos optreden. Dit zijn uitingen van overgevoeligheid voor de werkzame stof. In dat geval is direct stoppen en de arts raadplegen belangrijk. Deze kan dan een andere oplossing voor het probleem zoeken.

Gebruik Respontin

Het inhaleren van Respontin met behulp van de inhalator moet goed aangeleerd worden. Hier is veel oefening voor nodig. Doe dit samen met een dokter of verpleegkundige. Het is belangrijk om de doses zo goed als mogelijk over de dag te verdelen. Dat betekent om de acht uur bij driemaal daags en om de zes uur bij viermaal daags. Dit is belangrijk omdat op die manier gedurende de gehele dag een optimale werking van de stoffen ervaren kan worden. In sommige gevallen kan het middel ook bij acute aanvallen gebruikt worden. Overleg hier wel vooraf over met een arts, voordat met het medicijn begonnen wordt.

Werkzame componenten

Ipratropium bromide is de werkzame stof in Respontin. Het is een stof die een werking heeft op de natuurlijke stof acetylochine die in het lichaam voorkomt. Doordat het lichaam minder ontvankelijk voor deze stof wordt gemaakt kunnen de spieren in de luchtwegen ontspannen en is het gemakkelijker voor COPD-patiënten om te ademen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.