Antibiotica zonder recept

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Antibiotica zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Als een patiënt getroffen wordt door een zeer ernstige bacteriële infectie, zal een apotheker meestal het gebruik van een antibioticum voorschrijven. Het antibioticum moet altijd regelmatig door de patiënt worden ingenomen. Het is ook heel belangrijk dat de gebruiker zich altijd precies aan de juiste dosering houdt. De gebruiker kan al na een paar dagen een verbetering van zijn gezondheid verwachten.

Wat zit er achter een antibioticum en kan het zonder recept bij de apotheek gekocht worden?

Een antibioticum is een van de sterkste medicijnen die kunnen worden voorgeschreven om een bacteriële infectie te behandelen. Een antibioticum kan zowel voor sinusitis als voor ontsteking van de slijmvliezen worden gebruikt. Als een bacteriële infectie zich blijft uitbreiden, wordt in de meeste gevallen direct antibiotica voorgeschreven.

Een antibioticum is verkrijgbaar in verschillende vormen van dosering. Dit kunnen tabletten, een oplossing of een siroop zijn. De juiste dosering moet altijd precies worden ingesteld, zodat de symptomen onmiddellijk kunnen worden behandeld. Een antibioticum behandelt niet alleen een bacteriële infectie, maar voorkomt ook de verspreiding van de bacterie. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen een groot aantal verschillende antibiotica. Elk heeft zijn eigen eigenschappen en zijn eigen werkingsmechanisme. Een gebruiker moet vooraf nauwkeurig advies inwinnen bij een arts of apotheker. Zij kunnen u dan precies vertellen welk antibioticum geschikt is voor uw aandoening. Hieronder staan een aantal van de bekendste antibiotica die zonder recept verkrijgbaar zijn bij verschillende apotheken, zowel online als in het stadscentrum.

Antibiotica zonder recept

Welke antibiotica schrijven artsen graag voor aan patiënten?

Zoals al beschreven, moet het antibioticum altijd precies afgestemd zijn op de ziekte van de gebruiker. Daarom is het belangrijk dat patiënten vooraf advies inwinnen bij een apotheker. Zij kunnen dan precies beslissen welke antibiotica voor u geschikt zijn. Tot de meest voorgeschreven antibiotica behoren de volgende medicijnen:

Doxycycline – de juiste antibiotica voor de behandeling van een huidinfectie

Doxycycline is een zeer bekend antibioticum. Deze antibiotica zijn vooral geschikt voor patiënten die lijden aan een ernstige infectie. Een infectie kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen leidt besmetting van een wond tot een bacteriële huidinfectie. Het antibioticum doxycycline kan echter ook voor veel andere klachten gebruikt worden. Hierbij kunt u denken aan een borstinfectie, een infectie aan de tanden of een middenoorontsteking. In zeer zeldzame gevallen wordt het antibioticum doxycycline ook voorgeschreven aan mensen die lijden aan chronische bronchitis of tonsillitis. Doxycycline is altijd verkrijgbaar in de vorm van losse capsules. De doxycycline capsules worden gedurende de hele behandelingsperiode regelmatig door de gebruiker ingenomen. Het is erg belangrijk dat de gebruiker de doxycycline capsules altijd op hetzelfde moment van de dag inneemt. Het antibioticum doxycycline mag alleen door volwassenen worden ingenomen. Zowel kinderen als jongeren onder de 18 jaar zijn volledig uitgesloten van het gebruik van doxycycline-antibiotica. Dit antibioticum behoort tot de groep antibiotica zonder recept. Dit betekent dat dit medicijn volledig zonder recept gekocht kan worden bij de verschillende apotheken.

Ciprofloxacine – een synthetisch antibioticum met een zeer breed werkingsmechanisme

Het geneesmiddel Ciprofloxacine is een zogenaamd synthetisch antibioticum. Deze antibiotica bevatten het actieve ingrediënt fluorochinolonen. Dit actieve ingrediënt staat niet alleen bekend om zijn uitgebreide werkingsmechanisme, maar ook om zijn ongelooflijk snelle werking. Antibiotica met ciprofloxacine worden tegenwoordig alleen door artsen voorgeschreven voor zeer ernstige ziekten. Dit kunnen de volgende ziekten zijn:

 • Een zeer ernstige bacteriële infectie in de urinewegen: Dit kan een blaasontsteking of een pyelonefritis zijn. In beide gevallen is het heel belangrijk dat een gebruiker in een vroeg stadium begint met de juiste medische behandeling.
 • Dit antibioticum kan ook worden gebruikt bij ontstekingen aan de gewrichten of botten.
 • Bovendien is het antibioticum ciprofloxacine ook geschikt voor baarmoederhalsontsteking.

De lijst is slechts een zeer kleine selectie. Naast deze klachten kan het antibioticum ciprofloxacine ook voor andere ziekten gebruikt worden. Het antibioticum ciprofloxacine kan alleen in de vorm van tabletten in de apotheek gekocht worden. Ciprofloxacine tabletten moeten altijd oraal ingenomen worden door de gebruiker. Het is erg belangrijk dat de ciprofloxacine tablet niet gekauwd wordt tijdens inname. Dit kan de werkzaamheid van het antibioticum ciprofloxacine sterk beïnvloeden. Het geneesmiddel Ciprofloxacine behoort ook tot de groep antibiotica zonder recept.

Azitromycine – veelzijdig antibioticum met een breed werkingsmechanisme

Azitromycine-antibiotica staan vooral bekend om hun zeer veelzijdige werkingsmechanisme. Door de zeer complexe samenstelling van de actieve ingrediënten die het bevat, kunnen azitromycine-antibiotica gebruikt worden om een groot aantal verschillende klachten te behandelen. Hieronder vallen de volgende klachten en ziekten:

 • een zeer ernstige middenoorontsteking
 • longontsteking
 • zeer ernstige reizigersdiarree
 • chronische bronchitis
 • een huid- en wondinfectie
 • in geval van malaria

Naast deze ziekten kan azitromycine-antibiotica ook voor veel andere klachten gebruikt worden. Voordat een patiënt het medicijn Azitromycine gaat gebruiken, is het echter heel belangrijk dat de patiënt nauwkeurig advies inwint bij de apotheek. Alleen zo kan een zeer snelle werking gegarandeerd worden. In sommige gevallen worden azitromycine-antibiotica zelfs voorgeschreven aan mensen die aan chlamydia lijden. Dit is een ziekte die tijdens geslachtsgemeenschap kan worden overgedragen. Als een patiënt aan chlamydia lijdt, is het ook heel belangrijk om onmiddellijk te beginnen met de juiste behandeling met medicijnen. Azitromycine-antibiotica zijn hiervoor precies de juiste medicijnen. Vraag het gewoon rechtstreeks aan uw apotheker. Hij kan u een recept geven voor het gebruik van het antibioticum azitromycine. Azitromycine-antibiotica kunnen ook zonder medisch voorschrift bij de apotheek gekocht worden. Vraag echter gedetailleerd advies aan een apotheker voordat u het inneemt.

Amoxicilline – het geschikte penicilline-antibioticum voor iedere patiënt

Het antibioticum amoxicilline kan altijd door de gebruiker worden gekocht in de vorm van individuele capsules. De amoxicilline capsules worden oraal ingenomen door de patiënt. Het voordeel hiervan is dat de amoxicilline capsule direct in de maag van de gebruiker kan oplossen, waar het werkingsmechanisme zich dan verspreidt. Amoxicilline-antibiotica mogen alleen door volwassen gebruikers worden ingenomen. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor gebruikers jonger dan 18 jaar. Amoxicilline-antibiotica kunnen door een arts voor veel verschillende klachten voorgeschreven worden. In de meeste gevallen wordt amoxicilline-antibioticum echter voorgeschreven aan mensen die lijden aan de volgende bacteriële infecties:

 • Acute ontsteking van keel en keelholte.
 • Een infectie op de huid: Dit kan een ontsteking of een huidschimmel zijn.
 • In het geval van een infectie van het maagdarmkanaal: Een dergelijke ziekte is bij de meeste gebruikers merkbaar door zeer ernstige diarree. Als dit ook bij u het geval is, is het heel belangrijk om onmiddellijk een arts te raadplegen. Hij of zij kan u dan het gebruik van amoxicilline-antibiotica voorschrijven.
 • Lymeziekte: Dit type bacteriële infectie treedt meestal direct na een tekenbeet op.
 • Antibiotica kunnen ook worden gebruikt om middenoorontsteking of longontsteking te behandelen.

Voordat de patiënt de amoxicilline tabletten echter direct gaat innemen, is het erg belangrijk om precieze informatie over de juiste dosering te krijgen van de apotheker. De gebruiker moet ook de bijsluiter zorgvuldig lezen. Amoxicilline-antibiotica kunnen ook zonder recept in de apotheek worden voorgeschreven.

Cefixime + azitromycine – een uitstekend breedspectrumantibioticum voor veel verschillende bacteriële infecties

Het geneesmiddel Cefixime + Azitromycine is een zogenaamd breedspectrumantibioticum. Zoals duidelijk blijkt uit de naam van het medicijn, kan dit antibioticum voor veel verschillende klachten gebruikt worden. De actieve ingrediënten die het bevat, doden de bacteriën direct door hun celwand heen. Dit voorkomt de verspreiding van bacteriën en virussen. In de meeste gevallen wordt het antibioticum cefixime + azitromycine voorgeschreven aan patiënten die lijden aan acute maar niet gecompliceerde gonorroe. Deze antibiotica kunnen alleen door volwassenen worden ingenomen vanwege hun zeer sterke werkingsmechanisme. Het antibioticum cefixime + azitromycine is ook verkrijgbaar in de vorm van losse tabletten. Deze antibiotica zijn altijd in verschillende doseringen te koop in apotheken. Het is daarom erg belangrijk dat u advies vraagt aan een apotheker. Zij kunnen dan precies bepalen welke dosering voor u geschikt is. In de regel zal de arts aan het begin van de behandelingsperiode altijd een iets lagere dosering voorschrijven. Deze kan dan in de loop van de behandelingsfase verhoogd worden. Deze procedure is vooral belangrijk bij sterk werkende antibiotica. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het medicijn echt goed verdragen wordt door de gebruiker. Het antibioticum cefixime + azitromycine kan ook volledig zonder recept bij de apotheek gekocht worden.

Monuril – wat zijn deze antibiotica precies en waarvoor kunnen ze gebruikt worden?

Het antibioticum Monuril is met name geschikt voor de behandeling van een blaasontsteking. Het antibioticum Monuril wordt ook voorgeschreven aan vrouwen die lijden aan blaasontsteking. Een blaasontsteking wordt gekenmerkt door hevige pijn bij het plassen. De patiënt kan ook bloed in zijn urine aantreffen. Als dit ook bij u het geval is, is het heel belangrijk dat u direct contact opneemt met een apotheker. Die kan dan geschikte antibiotica aanbevelen. In de meeste gevallen zal de apotheker het gebruik van Monuril antibiotica aanbevelen. Het geneesmiddel Monuril wordt ingenomen in de vorm van zogenaamde granules. Dit is erg belangrijk omdat de werkzame stof zich zo veel sneller kan verspreiden. Monuril granules kunnen direct door de mond worden ingenomen door de patiënt. Na inname is het raadzaam om met veel drinkwater te spoelen. Slechts in zeer zeldzame gevallen kunnen bepaalde bijwerkingen optreden bij het gebruik van Monuril antibiotica. Mochten er toch bijwerkingen optreden, dan kunnen dit de volgende klachten zijn:

 • ernstige misselijkheid
 • diarree
 • duizeligheid
 • hoofdpijn
 • spijsverteringsproblemen

Elke gebruiker wordt geadviseerd om de bijwerkingen goed in de gaten te houden. Deze zouden binnen drie dagen vanzelf moeten verdwijnen. Het antibioticum Monuril kan ook zonder recept door de gebruiker gekocht worden en is dus een antibioticum zonder recept.

Ariline – wat zijn deze antibiotica precies?

Het antibioticum Ariline bevat het bekende actieve ingrediënt metronidazol. Dit actieve ingrediënt zit in veel verschillende antibiotica en is vooral populair vanwege de zeer snelle werking. Deze antibiotica kunnen ook worden voorgeschreven aan patiënten die lijden aan een bacteriële infectie in het genitale gebied. Als dit bij u het geval is, dan zijn deze antibiotica precies de juiste behandeling voor u. Deze ziekte is de bekende seksueel overdraagbare trichomonas. Deze ziekte kan via geslachtsgemeenschap aan andere mensen worden doorgegeven. In zo’n geval is het heel belangrijk dat de patiënt op tijd met een medicijn begint. Ariline filmomhulde tabletten zijn hiervoor ideaal. De Ariline tabletten worden altijd oraal ingenomen door de gebruiker. De patiënt moet er altijd voor zorgen dat de Ariline tabletten met voldoende drinkwater worden ingenomen. Als dit niet het geval is, zal het erg moeilijk zijn voor de Ariline tablet om op te lossen in het lichaam van de gebruiker. Dit betekent dat het niet het gewenste effect zal hebben. Eén filmomhulde tablet van het antibioticum Ariline bevat precies 500 mg van het werkzame bestanddeel. Dit is ook de maximale dosering die de patiënt in geen geval mag overschrijden. Antibiotica kunnen ook zonder recept bij de apotheek gekocht worden. Neem gewoon rechtstreeks contact op met uw apotheker. Zij kunnen u precieze instructies geven over hoe u de Ariline tabletten moet innemen.

Valaciclovir – het juiste antibioticum voor de preventie van herpes

Iedereen kan besmet raken met het herpesvirus. Meestal is het voldoende om uit een onzuiver glas te drinken. De herpes hecht zich dan meestal direct aan de onderlip. Slechts weinig mensen beseffen dat herpes ook een virus is dat snel op andere mensen kan worden overgedragen. Als iemand een zwak immuunsysteem heeft, kan een herpesinfectie zelfs dodelijk zijn. Daarom is het heel belangrijk dat een patiënt meteen met een medische behandeling begint. Valaciclovir antibioticum is ook verkrijgbaar in de vorm van losse tabletten. Deze tabletten kunnen gewoon oraal door de gebruiker worden ingenomen. Er moet echter opgemerkt worden dat valaciclovir antibiotica in verschillende sterktes gekocht kan worden. Deze kunnen een sterkte van 500 mg of 1000 mg hebben. De juiste dosering wordt altijd precies aangepast aan de symptomen van de patiënt. In de meeste gevallen zal de apotheker ook voor deze antibiotica in eerste instantie een iets lagere dosering adviseren. Als ze niet het gewenste effect hebben, kan de dosering individueel worden verhoogd. Vraag altijd gedetailleerd advies aan een apotheker voordat u met de behandeling begint. Zij kunnen u de hele behandelingsfase in detail uitleggen.

De vermelde antibiotica vormen een zeer kleine selectie. Naast deze antibiotica zijn er nog veel meer verkrijgbaar in de apotheek die de patiënt kan kopen. Het is altijd raadzaam om de apotheker uitgebreid te informeren over de relevante klachten. Alleen zo kunnen zij u het juiste antibioticum aanbevelen. Vraag het gewoon van tevoren en begin dan met het gebruik van het antibioticum.

Lees ook: Welke antibiotica bij soa?

Op welke toepassingsinstructies moet een patiënt letten?

Voor het gebruik van antibiotica gelden altijd bepaalde gebruiksaanwijzingen. Deze gebruiksaanwijzingen moeten altijd zorgvuldig worden gelezen. Het is ook heel belangrijk dat een gebruiker zich altijd strikt aan de bijbehorende gebruiksaanwijzing houdt. In de regel verwijzen deze altijd naar de juiste toepassing. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat antibiotica altijd met voldoende drinkwater worden ingenomen. Dit is de enige manier waarop het werkzame bestanddeel zich in het lichaam van de gebruiker kan verspreiden en zijn werkingsmechanisme kan verspreiden. Daarnaast moeten antibiotica altijd zeer regelmatig worden ingenomen. Als een patiënt een dosis vergeet in te nemen, mag deze niet zomaar vervangen worden door een dubbele dosis. In zo’n geval is het raadzaam om direct contact op te nemen met een apotheker. Zij kunnen dan precies bepalen hoe de patiënt te werk moet gaan.

Over het algemeen zijn antibiotica alleen geschikt voor volwassenen. Er zijn echter speciale antibiotica die ook door kinderen en jongeren ingenomen kunnen worden. Dit moet echter altijd met een apotheker besproken worden. Als een vrouw zwanger is of borstvoeding geeft, is het ook raadzaam om eerst een apotheker te raadplegen. Zij kunnen dan precies beslissen of de antibiotica voor u geschikt zijn of niet. Bij twijfel kunt u altijd een apotheker raadplegen. Wacht nooit te lang, maar neem altijd direct contact op met een apotheker die u vertrouwt.

Welke soorten antibiotica moeten worden onderscheiden?

De verschillende antibiotica worden altijd ingedeeld op basis van hun toepassingsgebied. Er zijn bijvoorbeeld antibiotica die alleen worden voorgeschreven bij zeer ernstige symptomen. Het moet dan gaan om een bacteriële infectie die zich al door het lichaam heeft verspreid en zelfs andere gebieden kan hebben geïnfecteerd. Er zijn ook antibiotica die worden voorgeschreven voor milde infecties. Dit kan bijvoorbeeld een middenoorontsteking of een amandelontsteking zijn. In beide gevallen is het echter erg belangrijk dat de gebruiker onmiddellijk met de juiste medicatie begint. De patiënt moet daarom direct naar een apotheek gaan en een recept voor een geschikt medicijn halen. De apotheker kan aan de hand van uw symptomen precies bepalen welke antibiotica voor u geschikt zijn.

In de tweede stap moet de apotheker altijd een geschikte dosering bepalen. Om de juiste dosering van een geneesmiddel te bepalen, moet er met verschillende componenten rekening worden gehouden. Dit zijn onder andere de volgende componenten:

 • het exacte gewicht van de patiënt
 • de relevante ziekte en de bijbehorende symptomen van de patiënt – dit is erg belangrijk, omdat de symptomen zich bij elke patiënt anders kunnen manifesteren
 • de leeftijd van de gebruiker.

Deze factoren worden vervolgens gebruikt om te beslissen welke dosering het meest geschikt is. Het is erg belangrijk dat een gebruiker zich altijd precies aan de voorgeschreven dosering houdt. In geen geval mag deze dosering overschreden worden. In het ergste geval kan dit leiden tot een zogenaamde verkeerde dosering. Om dit te voorkomen, wordt elke patiënt geadviseerd om zich altijd precies aan de juiste dosering te houden.

Wanneer werkt een vrij verkrijgbaar antibioticum niet?

Antibiotica worden alleen voorgeschreven als de patiënt een bacteriële infectie heeft. Voor een virale infectie kunnen geen antibiotica worden voorgeschreven. Een infectie met een bacterie uit zich altijd in de volgende symptomen: zeer zware hoest, hoofdpijn, duizeligheid, koorts, ernstige keelpijn. Als een gebruiker last heeft van deze symptomen, dan is er sprake van een bacteriële infectie. In zo’n geval is het raadzaam om antibiotica voor te schrijven voor behandeling.

Welke bijwerkingen kunnen optreden bij het gebruik van antibiotica?

Bij het gebruik van antibiotica kunnen in sommige gevallen bijwerkingen optreden. Slechts zeer weinig gebruikers hebben echter last van deze bijwerkingen. Voor de meeste gebruikers is de gehele toepassingsfase volledig vrij van klachten en bijwerkingen. Mocht een gebruiker toch klachten krijgen, dan kunnen dit de volgende bijwerkingen zijn:

 • ernstige hoofdpijn
 • misselijkheid
 • diarree
 • duizeligheid
 • braken

Als de gebruiker de werkzame bestanddelen goed verdraagt, treden er meestal geen bijwerkingen op. Als u de werkzame bestanddelen echter niet kunt verdragen of als u allergisch reageert, kunnen de vermelde klachten en bijwerkingen optreden. Elke patiënt wordt altijd geadviseerd om de symptomen goed in de gaten te houden. Als u merkt dat uw symptomen verergeren, kunt u direct een apotheker raadplegen. Bij de meeste gebruikers verdwijnen de symptomen echter binnen een paar dagen volledig vanzelf.

Kunnen antibiotica zonder recept worden gebruikt voor acne?

Acne is een zeer ernstige onzuiverheid die zowel in het gezicht als op de rug en schouders kan voorkomen. In de meeste gevallen heeft de getroffen persoon last van zeer ernstige puistjes, die in sommige gevallen zelfs tot littekens kunnen leiden. Er zijn nu verschillende medicijnen en drugs die gebruikt kunnen worden om acne te behandelen.

Een antibioticum in de vorm van een zalf of crème kan geschikt zijn. De meeste artsen zullen dan het antibioticum tetracycline voorschrijven. Deze antibiotica kunnen gewoon op de betreffende huidgebieden worden aangebracht. Dit gebeurt meestal altijd met een applicator. De zalf of crème heeft dan de kans om in de huid te trekken en zijn werking te verspreiden. Tetracycline-antibiotica kunnen ook bij de apotheek gekocht worden. U kunt het beste uw apotheker rechtstreeks om de relevante informatie vragen. Dit is de enige manier om een zeer snelle en uitgebreide behandeling te garanderen.

Wanneer mogen antibiotica niet worden gebruikt?

Antibiotica mogen niet worden gebruikt als de patiënt lijdt aan een allergische reactie of een intolerantie heeft voor een van de actieve ingrediënten. In beide gevallen moet het gebruik van antibiotica altijd vermeden worden. Bovendien moet de gebruiker altijd volledig geïnformeerd worden over het juiste gebruik van antibiotica. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat de patiënt het geneesmiddel daadwerkelijk mag gebruiken. Elke patiënt wordt geadviseerd om de hele bijsluiter zorgvuldig door te lezen voordat de behandeling begint. Daarin vindt u veel belangrijke informatie over het gebruik van antibiotica.

Kan een antibioticum zonder recept gekocht worden in de apotheek – hoe is dit mogelijk?

In de vele verschillende online apotheken kunnen antibiotica ook volledig zonder recept worden gekocht. In de online apotheken moet de patiënt eerst een vragenlijst invullen. De vragenlijst beschrijft precies aan welke klachten de patiënt lijdt en aan welke allergie of intolerantie hij/zij lijdt. Deze vragenlijst wordt vervolgens geanalyseerd door een getrainde apotheker. Zij kunnen dan precies bepalen welke antibiotica geschikt zijn voor de patiënt. Bovendien wordt de patiënt altijd uitgebreid geïnformeerd over de juiste inname en dosering. Als een gebruiker vragen heeft, kan hij/zij altijd direct contact opnemen met de apotheker. U vindt alle belangrijke informatie ook in de bijsluiter. Vraag het gewoon rechtstreeks aan uw apotheker.

Hoe kan ik online antibiotica kopen? – hoe het werkt

Stap 1: Zoek naar antibiotica in de gewenste verpakking

Antibiotica zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingsgrootten. U kunt het beste de naam van het medicijn direct in de zoekbalk invoeren. U vindt het medicijn dan in de verschillende verpakkingsgroottes. Selecteer nu het medicijn dat u wilt bestellen en voeg het toe aan het winkelmandje.

Stap 2: Registreer u bij de apotheek

Zodra u de gewenste medicatie in uw winkelmandje hebt geplaatst, moet u nu inloggen. Als u nog geen klant bent van de apotheek, moet u zich eerst registreren. Registreren is volledig gratis. U hoeft alleen het gewenste afleveradres en uw persoonlijke gegevens in te voeren.

Stap 3: Selecteer online behandeling en vul de vragenlijst in

In de derde stap moet u een online behandeling voltooien, aangezien antibiotica alleen op recept verkrijgbaar zijn. De online behandeling bestaat uit het invullen van een medische vragenlijst. Een gecertificeerde online arts zal vervolgens uw gegevens controleren en beslissen of u geschikt bent om de antibiotica medicatie te nemen. Als dit het geval is, zal de arts u onmiddellijk een elektronisch recept voor antibiotica geven.

Stap 4: Bevestig de betaling

Zodra u het recept hebt ontvangen, hoeft u alleen nog maar voor de medicijnen te betalen. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar.

Stap 5: Laat de medicatie verzenden

Het antibioticum wordt dan verzonden. Meestal duurt het 2 tot 3 werkdagen voordat u de medicatie thuis ontvangt.

Conclusie: Is er een manier om antibiotica zonder recept te kopen?

Omdat antibiotica in Nederland receptplichtig zijn, is het niet mogelijk om deze medicijnen zonder recept te kopen. Als u last heeft van een infectie en een antibioticum moet nemen, kunt u het beste een arts raadplegen. Online artsen kunnen u ook vertellen welke medicatie het beste voor u is. U kunt een arts ook direct online een geschikt recept voor de medicatie laten uitschrijven. Op deze manier staat niets een eenvoudige aankoop in de weg.

Bronnen

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Antibiotica zonder recept