Valaciclovir

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Valaciclovir kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het inzetten van Valaciclovir als medicijn wordt gedaan wanneer virussen in het lichaam bestreden moeten worden. Deze virusremmer is om die reden geschikt om de behandeling van herpes genitalis (SOA), gordelroos en een koortslip mee te doen. In sommige gevallen wordt dit medicijn ook preventief voorgeschreven. Patiënten die zich in risicogroepen bevinden vanwege een verminderde weerstand tegen virussen kunnen er baat bij hebben om dit middel te gebruiken. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak nadat orgaantransplantaties zijn uitgevoerd. Het is wel goed om te weten hoe het medicijn gebruikt moet worden.

  • Dosering: 500 mg valaciclovir (inname: 2 keer per dag)
  • Prijs Valaciclovir(incl. online consult): 10 pillen – vanaf € 50,99

De bijwerkingen van Valaciclovir

Waar het gaat om de bijwerkingen van Valaciclovir, is het belangrijk om in de eerste plaats hoofdpijn. Eén op de drie gebruikers van dit medicijn ervaart dit probleem. Al trekt dit wel vanzelf weer weg. Andere klachten kunnen zijn: duizeligheid, slaperigheid, misselijkheid, buikpijn, diarree, braken, een grotere gevoeligheid voor Uv-licht bijvoorbeeld door verbranding van de huid door de zon, huiduitslag, galbulten en jeuk. Een belangrijke klacht die zeer zeldzaam is, maar wel kan voorkomen, is die van overgevoeligheid. Dit heeft allergische reacties tot gevolg. Wanneer deze worden ervaren moet direct gestopt worden.

Een alternatief medicijn is Condyline.

Hoe is dit middel te gebruiken

Zoals gebruikelijk is bij virusremmers is het zo dat Valaciclovir wordt voorgeschreven in de vorm van een kuur. Dat betekent dat er gedurende een bepaalde periode, meestal tussen 1 en 10 dagen, een of meerdere malen per dag een dosis moet worden genomen. Verdeel deze doses zo goed als mogelijk over de dag. Het is belangrijk om de gehele kuur af te maken om er zeker van te zijn dat de virussen die bestreden worden volledig uitgeroeid worden. Wanneer een dosis vergeten zou worden tijdens de kuur, dan moet deze ook aan het eind alsnog worden ingenomen.

Actieve bestanddelen in Valaciclovir

Valaciclovir is niet alleen de naam van het medicijn, het is ook de naam van het actieve bestanddeel. Het is de stof die zorgt dat virussen geen kans krijgen zich te vermenigvuldigen waardoor deze afsterven. Het is dus niet zo dat de stof de virussen zelf doodt. Daarom is het afmaken van de kuur belangrijk om zo te voorkomen dat de klacht terugkeert.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.