Metronidazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Metronidazol kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

De medicijnen met Metronidazol worden gebruikt om bacteriën te doden. Het zijn zogenaamde antibiotica. Klachten die kunnen worden bestreden met dit medicijn, zijn bijvoorbeeld: infecties van het maag-darmkanaal zoals giardiasis, SOA, amoeben-dysenterie en dientamoeba-infecties. Ook infecties aan de geslachtsorganen bijvoorbeeld trichomonas en bacteriële vaginose wordt het gebruikt. Daarnaast worden andere infecties, bijvoorbeeld in de mond, keel en aan de huid ermee behandeld. Goed gebruik is belangrijk om zeker te zijn dat de klachten volledig bestreden worden. Let hier daarom altijd goed op wanneer dit middel wordt voorgeschreven.

  • Dosering: Metronidazol 400 mg tweemaal daags 2 tablet
  • Prijs Metronidazol (incl. online consult): 21 Tabletten – € 63,75

Bijwerkingen van Metronidazol

Metronidazol komt ook met een aantal bijwerkingen. In de meeste gevallen, tot wel dertig procent van de gebruikers, gaat het om het ervaren van hoofdpijn. Minder vaak voorkomend zijn maag-darmklachten. Dit gaat dan bijvoorbeeld om misselijkheid en braken of buikpijn en diarree. Ook een gebrek aan eetlust, een vreemde metaalsmaak in de mond of duizeligheid komen weleens voor. In zeldzame gevallen zullen er klachten aan de tong worden ervaren of kan de tolerantie van alcohol worden verstoord. Ook hartritmestoornissen, overgevoeligheid of hersenstoornissen komen heel zelden voor. Pas hier wel voor op.

Een alternatief medicijn is Condyline.

Het gebruik van het medicijn Metronidazol

Het gebruik van Metronidazol moet altijd in kuurvorm plaatsvinden. Dat betekent dat gedurende enkele dagen meerdere malen per dag een tablet of slokken van de drank genomen moeten worden. Deze innamemomenten moeten gelijk over de dag verdeeld worden. Het is belangrijk om de gehele kuur af te maken. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat alle bacteriën worden gedood. Wanneer een dosis wordt vergeten moet deze dan ook helemaal aan het einde van de kuur alsnog worden ingehaald. Zo kan zekerheid worden geboden over het genezen van de klachten.

Elementen in Metronidazol

Metronidazol is de naam van het actieve bestanddeel dat in het medicijn met dezelfde naam zit. Het is de stof die ervoor zorgt dat bacteriën en eencellige parasieten die zich in het lichaam nestelen worden gedood. Dezelfde stoffen zitten ook in het medicijn dat de naam Flagyl draagt. De medicijnen vallen onder antibiotica. Dat betekent dus dat de werkzame stof enkele dagen nodig heeft om succes te boeken.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.