Famvir

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Famvir kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Famvir is een medicijn dat wordt gebruikt om virussen te bestrijden. Dit is te danken aan de werkzame stof die in het medicijn zit die als virusremmer beschouwd kan worden. Het wordt daarom voorgeschreven bij de behandeling van virusinfecties zoals herpes genitalis en gordelroos. Soms wordt het medicijn ook preventief voorgeschreven. Dit geldt voor mensen met een verminderde weerstand die meer vatbaar kunnen zijn voor virusinfecties. Het medicijn kan dan zorgen dat dit voorkomen kan worden. Een voorbeeld hiervan zijn HIV-patiënten. Er zijn een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het middel.

  • Dosering: Famciclovir 125 mg – 250 mg – 500 mg
  • Prijs Famvir (incl. online consult): 10 pillen – vanaf € 148,49

Bijwerkingen in Famvir

Famvir kent als bijwerkingen vooral hoofdpijn, maag- en darmklachten, duizeligheid, slaperigheid, huiduitslag, galbulten en jeuk. Deze klachten kunnen weleens voorkomen maar in maximaal tien procent van de gevallen. In minder dan een procent van de gevallen zullen klachten zoals verwardheid, hallucinaties, een verminderde werking van de lever, verminderde aanmaak van bloedplaatjes, meer kans op bloedingen en overgevoeligheid in de vorm van allergie optreden. In het geval van allergie is het vrijwel altijd zo dat direct met de inname gestopt moet worden en de arts geraadpleegd moet worden. De klachten kunnen hevig zijn.

Een alternatief medicijn is Condyline.

Gebruik van Famvir

Het gebruik van Famvir is simpel. De medicijnen worden rondom de maaltijd ingenomen. Dit kan voor tijdens of na het eten. Het is ook mogelijk om de tabletten met het voedsel te vermengen. De middelen worden altijd in kuurvorm voorgeschreven. De kuur kan slechts een dag duren, maar dit kan oplopen tot wel tien dagen. Dit hangt af van het soort klacht en de ernst ervan. Omdat het een kuur betreft, is het altijd nodig om deze in het geheel af te maken. Ook wanneer de klachten al eerder verdwenen lijken te zijn. Dit biedt de zekerheid dat de virussen volledig gedood worden.

Actieve ingrediënten Famvir

Famvir is gebaseerd op famciclovir. Deze werkzame stof is de daadwerkelijke virusremmer in dit medicijn. Het zorgt ervoor dat het virus (SOA) zich niet langer kan vermenigvuldigen. In sommige gevallen wordt het voorgeschreven nadat andere middelen niet bleken te werken. In andere gevallen wanneer blijkt dat de klachten met enige regelmaat blijven terugkeren na eerdere behandelingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.