Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wartec crème

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Wartec crème kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Wartec is een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van bepaalde huidaandoeningen en dan met name van genitale wratten. Gaat u dit middel gebruiken? Zorg er dan voor dat u voor het eerste gebruik op de hoogte bent van de gebruiksinstructies en ook weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten.

 • Dosering: Wartec crème en aanstipvloeistof 0,15% – 0,5%
 • Prijs Wartec (incl. online consult): tube of flacon – vanaf € 68,99

Zo werkt Wartec

Wartec wordt voorgeschreven voor de behandeling van genitale wratten die worden veroorzaakt door bepaalde stammen van het humaan papillomavirus (HPV). Het medicijn helpt bij het verminderen van de grootte en het aantal wratten. Wartec bevat podofyllotoxine als actief bestanddeel. Podofyllotoxine heeft antimitotische eigenschappen, wat betekent dat het de deling van cellen remt. Dit is vooral effectief bij snelgroeiende cellen, zoals die in genitale wratten.

Wartec is geschikt voor volwassenen met vastgestelde genitale wratten veroorzaakt door bepaalde HPV-stammen. Hierbij is het belangrijk dat de juiste gebruiksinstructies worden opgevolgd. Dit geneesmiddel is niet geschikt voor zwangere vrouwen. De veiligheid van Wartec tijdens de zwangerschap is namelijk niet vastgesteld. Gebruik het middel ook niet wanneer u overgevoelig bent voor een van de ingrediënten van dit middel. Vraag uw arts in dat geval om een geneesmiddel zonder het ingrediënt waar u overgevoelig voor bent.

De gebruiksaanwijzing van Wartec

Wartec is over het algemeen alleen op recept verkrijgbaar. Een arts beoordeelt of het geschikt is voor de individuele patiënt, rekening houdend met de medische geschiedenis en eventuele andere medicijnen die worden ingenomen. De gebruiksaanwijzing van Wartec kan variëren afhankelijk van de specifieke formulering en de aanwijzingen van de behandelend arts. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, omdat hierin ook een volledige gebruiksaanwijzing te vinden is. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg dan uw arts of apotheker. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende instructies:

 • De dosering wordt individueel bepaald door de behandelend arts;
 • Overdosering moet worden vermeden, en de voorgeschreven hoeveelheid mag niet worden overschreden;
 • Was de handen grondig voor en na het aanbrengen van de oplossing;
 • Breng de oplossing zorgvuldig aan op de genitale wratten volgens de instructies van de arts;
 • Vermijd contact met gezonde huidgebieden;
 • De frequentie van toediening wordt bepaald door de arts. Dit kan variëren, bijvoorbeeld tweemaal daags gedurende drie dagen, gevolgd door vier dagen rust;
 • De behandelingsduur wordt eveneens door de arts vastgesteld. Het is belangrijk om de voorgeschreven behandelingsperiode niet te overschrijden;
 • Voorkom contact met de ogen. Bij oogcontact onmiddellijk spoelen met overvloedig water;
 • Bespreek met de arts als er sprake is van zwangerschap of borstvoeding, aangezien het gebruik tijdens deze periodes speciale voorzorgsmaatregelen kan vereisen;
 • Informeer de arts over alle ingenomen medicijnen om mogelijke interacties te voorkomen. Dit geldt niet alleen voor medicijnen op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare middelen en supplementen;
 • Onderga regelmatige medische controles zoals voorgeschreven door de arts om de voortgang van de behandeling te evalueren;
 • Stop de behandeling niet zonder overleg met de arts, zelfs als de symptomen lijken te verminderen;
 • Voorzichtigheid is geboden bij bepaalde medische aandoeningen, zoals een verzwakt immuunsysteem. Een grondige medische evaluatie is vereist voordat Wartec wordt voorgeschreven. In sommige gevallen is dit middel niet of minder geschikt. Uw arts kan dan bekijken of er wellicht een ander geneesmiddel is, dat u wel kunt gebruiken tegen deze aandoening.

Deze instructies zijn algemeen en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Het is cruciaal om de individuele aanwijzingen van de arts nauwgezet op te volgen. Raadpleeg altijd een arts voor gepersonaliseerd medisch advies met betrekking tot het gebruik van Wartec.

Mogelijke bijwerkingen Wartec

Net als andere medicijnen kan ook Wartec bijwerkingen veroorzaken. Heeft u hier veel last van? Overleg dan met uw arts. In de bijsluiter staat een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen. Lees dit overzicht voor het eerste gebruik door, zodat u als dat nodig is snel actie kunt ondernemen. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn jeuk, een branderig gevoel, roodheid en irritatie op de plek waar de medicatie wordt aangebracht. Een ernstige bijwerking is een allergische reactie, zoals zwelling van het gezicht of ademhalingsproblemen. Schakel bij dergelijke symptomen direct een arts in.

Wartec is een effectieve behandeling voor genitale wratten, maar het moet verantwoord worden gebruikt onder toezicht van een arts. Individuen dienen de voorgeschreven behandeling te volgen, mogelijke bijwerkingen te melden en de arts op de hoogte te stellen van eventuele andere medicijnen. Twijfelt u over het gebruik van dit middel, of over de manier waarop u het dient te gebruiken? Raadpleeg dan altijd uw arts of apotheker.

Wartec bijsluiter

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.