Flagyl

Online Apotheek

Nederland

Flagyl kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Flagyl is een merknaam voor een antibioticum dat bacteriën en eencellige parasieten in het lichaam doodt. Het wordt gebruikt voor allerlei verschillende klachten. Voorbeelden hiervan zijn: infecties van het maagdarmkanaal, giardiasis, amoeben-dysenterie, dientamoeba-infecties, infecties van de geslachtsorganen, trichomonas, bacteriële vaginose en infecties in de mond, keel en van de huid. Ook bij ernstige rosacea, een huidaandoening, kan het worden voorgeschreven. Omdat het een antibioticum betreft is het gebruik van doseringen volgens de voorgeschreven methode wel van enig belang. Dit zorgt ervoor dat het medicijn ook echt kan werken zoals bedoeld is.

  • Dosering: Flagyl 400 mg Metronidazole (2 tabletten per dag)
  • Prijs Flagyl (incl. online consult): 14 Pillen – € 63,75

Bijwerkingen Flagyl

Flagyl kent verschillende bijwerkingen. Van al die bijwerkingen komt last van hoofdpijn het meest voor. Dit gebeurt in ongeveer één op de drie gevallen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat maag-darmklachten in de vorm van misselijkheid, buikpijn, braken of diarree voorkomen. Minder vaak komen klachten als een metaalsmaak in de mond, een verminderde eetlust, duizeligheid en soms flauwvallen voor. Zeldzaam zijn klachten als allergie voor de werkzame stof, het ervaren van hartritmestoornissen en het opspelen van aandoeningen aan de hersenen. Deze laatste klachten zijn wel reden om direct de arts in te schakelen.

Een alternatief medicijn is Condyline.

Het gebruik van het medicijn Flagyl

Het medicijn Flagyl gebruiken doet u altijd in kuurvorm. Dat betekent dus dat slechts gedurende een vastgestelde periode van enkele dagen tot maximaal twee weken, dagelijks één of meerdere innamemomenten van het medicijn bestaan. Dit is nodig om de bacteriën volledig te doden. De tabletten kunnen met enkele slokken water worden ingenomen en de innamemomenten moeten gelijkelijk over de dag verdeeld worden. Regelmaat is belangrijk, maar mocht een dosis worden vergeten, dan moet deze helemaal aan het einde van de kuur alsnog worden ingehaald. Zo worden de bacteriën volledig gedood.

Actieve onderdelen

De actieve stof die in Flagyl zit luistert naar de naam metronidazol. Dit is het antibioticum dat de eencellige parasieten en de bacteriën doodt bij bijvoorbeeld een SOA. Er zitten verder geen werkzame stoffen in het medicijn. Wel is het zo dat er andere stoffen die als hulpstoffen dienen, vooral om de actieve bestanddelen in medicijnvorm te gieten, worden toegepast. Deze stoffen hebben geen genezende uitwerking op het lichaam.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.