Flucloxacilline

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Flucloxacilline kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Flucloxacilline valt onder de antibiotica. Het kan daarom worden ingezet om bijvoorbeeld infecties aan de huid, infecties aan de luchtwegen of hersenvliesontsteking te bestrijden. Dit komt doordat het medicijn de bacteriën doodt die deze aandoeningen veroorzaken. In de meest gevallen kunnen de middelen al binnen enkele dagen aanslaan en zorgen voor verbetering van de gezondheid. Het is belangrijk om het medicijn op de juiste manier te nemen. Mede ook met het oog op het voorkomen van bijwerkingen. Er zijn daarom een aantal belangrijke zaken om op te letten.

  • Dosering: Flucloxacilline 500 mg
  • Prijs Flucloxacilline (incl. online consult): 40 capsules – vanaf € 48,20

De bijwerkingen van Flucloxacilline

De bijwerkingen van Flucloxacilline zijn vooral terug te voeren op drie belangrijke klachten. In de eerste plaats gaat het om problemen met de maag en de darmen. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld pijn in de buik, maag of darmen. Daarnaast kunnen misselijkheid, diarree en braken uitwerkingen zijn. Daarnaast is het vaak zo dat huiduitslag kan optreden. Dit uit zich in vlekjes op de huid en bultjes. Daarnaast bestaat er de kans dat er overgevoeligheid bestaat voor de werkzame stof. Dit is te herkennen aan de allergische reacties die ontstaan.

Hoe Flucloxacilline te gebruiken

Flucloxacilline komt over het algemeen in de vorm van capsules, al kan het ook in de vorm van drank of een injectie te komen. Thuisgebruik komt vaak neer op het meerdere malen per dag slikken van een capsule. Verdeel de doses goed gelijkmatig over de dag en neem de capsules in met enkele slokken water. Het is belangrijk om de gehele kuur van dit medicijn af te maken. Dit is belangrijk omdat op die manier gezorgd kan worden dat alle bacteriën in het lichaam die de klachten veroorzaken kunnen worden gedood.

Actieve bestanddelen in Flucloxacilline

Flucloxacilline is een middel dat draait op de werkzame stof met dezelfde naam. Het is een antibioticum. Dit betekent dat het belangrijk is om goed te weten hoe het gesteld is met de gevoeligheid voor antibiotica. Patiënten die hier overgevoelig voor zijn kunnen flink last krijgen van reacties op de werkzame stof. Overleg hier daarom ook altijd met de arts over om zeker te zijn van optimaal profijt van de werking van het medicijn wanneer dit wordt gebruikt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.