Clindamycine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Clindamycine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Clindamycine?

Clindamycine is een antibioticum dat effectief is bij de behandeling van verschillende bacteriële infecties. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan raden we u aan om goed op de hoogte te zijn van de gebruiksinstructies. Volg ook de aanwijzingen van de arts altijd goed op. Clindamycine is beschikbaar via diverse gecertificeerde online apotheken.
 • Dosering Clindamycine: 150-450 mg om de 6 uur.
 • Prijs Clindamycine (incl. online consult): 16 capsules – vanaf € 57,90

Clindamycine online kopen

Uit ons onderzoek blijkt dat het online aanschaf van medicatie veel voordelen heeft. Ten eerste kost het u weinig tijd. U hoeft niet naar de arts voor een doktersvoorschrift, of naar de fysieke apotheek om medicatie op te halen. In plaats daarvan kunt u vaak een online medische vragenlijst invullen en worden de medicijnen gewoon bij u aan huis bezorgd. Een ander voordeel is het feit dat u voor de medicatie de deur niet uit hoeft. Vooral bij ernstige klachten is dit prettig, want hierdoor kunt u rustig thuis blijven en de bezorging afwachten.

Online prijzen Clindamycine

Ook de online prijzen van dit geneesmiddel kunnen een reden zijn om online te bestellen. U kunt online namelijk simpel prijzen vergelijken. Let er daarbij wel op dat die prijzen op verschillende manieren samengesteld kunnen zijn. Bij sommige apotheken wordt een prijs weergegeven voor alleen de medicatie. Bij andere apotheken is de prijs inclusief verzendkosten en een eventueel medisch consult. Het is dus belangrijk om de juiste getallen met elkaar te vergelijken. Via onze partnerapotheek is dit medicijn verkrijgbaar vanaf 57,90 euro.

Veilig bestellen

Wilt u zeker weten dat u veilig bestelt? Let dan op de beveiliging van de door u gekozen online apotheek. Er zijn een aantal zaken die u kunt nakijken:
 • Is er sprake van een beveiligde verbinding? Voor de websitenaam staat dan https, in plaats van alleen maar http;
 • Wordt de betreffende apotheek gecontroleerd door de overheid? In dat geval staat er een groen-wit logo op de website. Als u hierop klikt komt u op een website van de overheid, waar u de vergunningen van de betreffende apotheek zelf kunt nakijken;
 • Wordt er bij receptplichtige medicatie om een recept of het invullen van een medische vragenlijst gevraagd?

Online medicatie bestellen? Wij leggen u uit hoe!

Online Clindamycine bestellen is simpel en in een paar stappen geregeld:
 1. Ga naar de apotheek van uw keuze;
 2. Selecteer de gewenste medicatie in de juiste dosering en hoeveelheid;
 3. Upload een recept als hierom gevraagd wordt. Heeft u nog geen recept? Dan kunt u in veel gevallen een medische vragenlijst invullen;
 4. Betaal voor uw bestelling;
 5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord krijgt u de medicatie snel en discreet thuisbezorgd.

Online bestelproces Clindamycine

Betalen voor de bestelde medicatie

Bij gecertificeerde online apotheken heeft u vaak meerdere betalingsmogelijkheden. Hierdoor kunt u kiezen voor de betaalmethode die uw voorkeur heeft. Dat kan een betaling via creditcard zijn, of via bankoverschrijving. Ook iDeal behoort soms tot de mogelijkheden.

Betaalmethodes Clindamycine

De bijwerkingen

De belangrijkste bijwerking van Clindamycine heeft te maken met klachten in de maag en darmen. Het kan dan gaan om diarree, buikpijn, maagpijn en braken. Het is vaak zo dat de klachten snel weer wegtrekken, in ieder geval nadat gestopt wordt met het medicijn. Andere bijwerkingen zijn bijvoorbeeld ontstekingen in de slokdarm of de mond, huiduitslag, schimmel- of gistinfecties, stoornissen in het smaak- reukvermogen, ontstekingen in de gewrichten, spierzwakte en overgevoeligheid voor de werkzame stof. In alle gevallen kan het slim zijn om met een arts te overleggen.

Hoe is Clindamycine te gebruiken?

Clindamycine komt in de vorm van een drank of capsules. Het is belangrijk om de fles van de drank altijd even te schudden voor gebruik. Daarnaast is het essentieel om de maatdop te gebruiken om de voorgeschreven dosering af te meten. De capsules moeten in het geheel worden ingeslikt. Doe dit bij voorkeur met een aantal slokken water. Wanneer vaker per dag geslikt moet worden, verdeel dit dan goed over de dag. De medicijnen worden in de vorm van een kuur voorgeschreven. Deze kuur moet helemaal worden afgemaakt. Ook wanneer de klachten al eerder zijn afgenomen.Clindamycine bijsluiter

Actieve bestanddelen

Clindamycine is een antibioticum dat dezelfde naam draagt. Deze stoffen zorgen ervoor dat bacteriën die de infecties veroorzaken niet verder kunnen groeien en daardoor sterven. Dit betekent dat binnen enkele dagen al effect te zien is van het nemen van het medicijn. Dit geldt ook wanneer het wordt voorgeschreven om parasieten te bestrijden. Ook deze worden gedood door de stoffen in de medicijnen. Doordat de stof in het bloed wordt verspreid wordt het overal opgenomen in het lichaam.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Clindamycine

Bij het gebruik van nieuwe medicijnen kunt u vragen hebben. We leggen u graag uit wat de gebruiksinstructies zijn voor Clindamycine, en welke bijwerkingen u mogelijk kunt verwachten. De arts of apotheker kunt u raadplegen voor diepgaande informatie. Of kijk in de bijsluiter voor een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Hieronder staan een aantal vaak gestelde vragen over dit geneesmiddel.

De dosering varieert, maar ligt vaak tussen 150 mg en 450 mg om de zes uur, afhankelijk van de aard en ernst van de infectie.

Verbetering wordt vaak binnen enkele dagen opgemerkt, maar het is belangrijk de volledige voorgeschreven kuur af te maken.

Mogelijke bijwerkingen zijn diarree, misselijkheid, buikpijn en huiduitslag. Raadpleeg een arts als bijwerkingen aanhouden.

Het is raadzaam alcohol te vermijden tijdens antibiotica, waaronder Clindamycine, vanwege mogelijke wisselwerkingen.

Nee, Clindamycine is een receptplichtig medicijn en mag alleen worden gebruikt onder toezicht van een arts.

Zwangere vrouwen moeten hun arts raadplegen voordat ze Clindamycine gebruiken, omdat de veiligheid tijdens zwangerschap niet volledig is vastgesteld. Overleg ook met uw arts als u borstvoeding geeft.

Bewaar Clindamycine op een koele, droge plaats, beschermd tegen licht en buiten het bereik van kinderen.

Neem de gemiste dosis in zodra u hieraan denkt, maar sla deze over als het bijna tijd is voor de volgende dosis. We raden af om een dubbele dosering in te nemen, om een vergeten dosis in te halen.

Over het algemeen kan Clindamycine veilig worden gebruikt door oudere volwassenen, maar een arts moet de juiste dosering bepalen.

Informeer uw arts over alle medicijnen en supplementen die u gebruikt, zodat de arts kan bepalen of er een wisselwerking mogelijk is.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.