Co-amoxiclav

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Co-amoxiclav kopen
Categorie
Wij laten zien:

Co-amoxiclav is een antibioticum. Wanneer bepaalde bacteriën ontstekingen veroorzaken, bijvoorbeeld aan de blaas, luchtwegen, maag, darm of het gebit, kan dit middel worden ingezet. Dit geldt vooral wanneer het lichaam een resistentie tegen andere middelen zoals penicilline heeft opgebouwd. Dit komt omdat de werkzame stof in dit medicijn versterkt wordt door ondersteunende stoffen. Het is wel belangrijk om het middel op de juiste manier te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de infectie snel kan genezen. Let hier dus ook goed op wanneer met het gebruik begonnen wordt.

  • Dosering Co-amoxiclav: 250 mg
  • Prijs Co-amoxiclav (incl. online consult): 21 tabletten – vanaf € 38,50

Bijwerkingen van Co-amoxiclav

Co-amoxiclav gebruiken betekent ook dat er een kans bestaat dat er bijwerkingen optreden. In de eerste plaats gaat het om klachten met betrekking tot de maag en de darmen. Dit uit zich in de vorm van diarree of braken, buikpijn, maagpijn of pijn in de darmen. Andere problemen die kunnen optreden zijn huiduitslag en allergische reacties, bijvoorbeeld door roodheid, jeuk of bultjes. Daarnaast kan het bij vrouwen zo zijn dat er vaginale infecties kunnen ontstaan door het gebruik van dit medicijn. Overleg eventueel met de dokter als de klachten hevig zijn of lang aanhouden.

Hoe te gebruiken

Omdat Co-amoxiclav een antibioticum is, moet het over het algemeen in kuurvorm worden genomen. Dat betekent dat het meerdere dagen achter elkaar vaak meerdere keren per dag worden ingenomen. Het best gaat dit rondom de maaltijden, maar verdeel de doses wel gelijkmatig over de dag. Het is ook belangrijk om de kuur volledig af te maken. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën met zekerheid allemaal gedood worden. Wanneer een dosis vergeten wordt, kan deze aan het eind van de kuur worden ingehaald om deze toch volledig af te maken.

Actieve bestanddelen

Amoxicilline en clavulaanzuur zijn de werkzame stoffen waarop Co-amoxiclav gebaseerd is. Clavulaanzuur is een ondersteunende stof die de werking van amoxicilline versterkt. Amoxicilline zelf zorgt ervoor dat de bacteriën die de infectie veroorzaken niet verder kunnen groeien en vervolgens sterven. Daardoor is binnen enkele dagen al verbetering te merken wanner met dit medicijn begonnen wordt. Dit is een belangrijk voordeel van een kuur van dit middel.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.