Ciprofloxacine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ciprofloxacine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine is een antibioticum dat behoort tot de groep van fluorochinolonen. Het middel wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties, waaronder luchtweginfecties, urineweginfecties, huidinfecties en infecties aan gewrichten en botten. Voor dit geneesmiddel is een recept nodig, maar u kunt het soms ook aanschaffen via de online apotheek als u een medische vragenlijst invult.

  • Dosering: Ciprofloxacine 250 mg – 500 mg
  • Prijs Ciprofloxacine (incl. online consult): 10/14 Pillen – € 46,75

Voordelen van online kopen Ciprofloxacine

Wilt u deze medicatie online bestellen? Let er dan op dat u dit doet via een gecertificeerde apotheek. Zo weet u zeker dat u koopt bij een veilige en betrouwbare aanbieder. Groot voordeel van online aanschaf is dat u voor de medicatie de deur dan niet uit hoeft. Zelfs voor een consult bij een arts hoeft u soms het huis niet uit, omdat dit online via een medische vragenlijst of een medisch consult geregeld kan worden. Dat is extra prettig wanneer u geen tijd heeft om naar een fysieke apotheek te gaan, of wanneer het u door te veel klachten niet lukt om naar buiten te gaan.

Prijs van Ciprofloxacine Online

De prijs van Ciprofloxacine kan wisselen, mede door de dosering en de verpakkingsgrootte. Het is belangrijk om medicijnen alleen bij erkende apotheken te kopen, om de kwaliteit en juiste dosering te waarborgen. Let op dat bij de diverse online apotheken de prijzen kunnen verschillen. Dit komt niet altijd door een prijsverschil in medicijnen. Soms zijn er in de weergegeven prijs meerdere zaken meegenomen naast de medicatie zelf. Denk bijvoorbeeld aan verzendkosten of de kosten voor een medisch consult. Via onze partnerapotheek kunt u dit medicijn bestellen vanaf 46,75 euro.

Zo bestelt u simpel online Ciprofloxacine

Wilt u deze medicatie bestellen? Dan zijn er slechts een paar stappen die u dient te doorlopen:

  1. Zoek een online apotheek die gereguleerd en betrouwbaar is. Controleer eventueel beoordelingen en certificaten;
  2. Selecteer de juiste dosering en verpakkingsgrootte van Ciprofloxacine en plaats uw bestelling via het online formulier;
  3. Mogelijk moet u een medische vragenlijst invullen. En sommige online apotheken vereisen in sommige gevallen een online consult;
  4. Maak gebruik van veilige betaalmethoden. Let erop dat de website een veilige betaalomgeving heeft;
  5. Na goedkeuring en betaling wordt het medicijn verzonden naar het opgegeven adres.

Online bestelproces Ciprofloxacine

Veilig Ciprofloxacine aanschaffen

Twijfelt u om online medicatie te bestellen, omdat u zich afvraagt of de online apotheken wel betrouwbaar zijn? Dit is simpel zelf vast te stellen, door te kijken naar de volgende zaken:

  • Is de apotheek gecertificeerd? Dan hoort er op de website een groen-wit logo te staan. Als u hierop klikt komt u op een website van de overheid terecht. Daar kunt u de vergunningen van de betreffende apotheek zelf controleren;
  • Let op de beveiliging van de website. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door te kijken of er voor de websitenaam https staat. Die ‘s’ staat namelijk voor een beveiligde website;
  • Ook bij de betaling is het van groot belang dat er een beveiligde verbinding bestaat. Ziet u een slotje staan voor of achter de websitenaam? Dan is dat een goed teken.

Hoe te gebruiken

Ciprofloxacine wordt voorgeschreven in de vorm van een kuur. Dat betekent dat het korte tijd dagelijks één of meerdere malen moet worden ingenomen. Wanneer dit meerdere malen op een dag moet, dan moet u dit gelijkmatig verspreiden. Dit kan variëren van één tot tien dagen. De capsules moeten in zijn geheel met wat water worden ingenomen. Het is belangrijk dat de kuur in zijn geheel wordt afgemaakt, ook wanneer de klachten lijken af te nemen. Op die manier wordt zekerheid gegeven dat alle bacteriën in het lichaam gedood zijn.

Ciprofloxacine bijsluiter

Bijwerkingen

Maag- en darmklachten, denk bijvoorbeeld aan misselijkheid of diarree als uitwerking, komen soms voor al bijwerking van ciprofloxacine. Andere klachten komen minder vaak voor. Het gaat dan bijvoorbeeld om ontstoken slijmvliezen. Dit kunnen slijmvliezen zijn in de mond, keel, vagina of anus. Ook zeer zelden voorkomend zijn: hoofdpijn, slaapproblemen, psychische klachten, tintelingen, klachten met betrekking tot de ogen, problemen met smaak en geur, oorsuizen, pijn in de gewrichten en spieren of spierzwakte, schommelingen in de bloedglucose dat te laag of te hoog kan worden.

Actieve bestanddelen

Ciprofloxacine is ook de naam van de werkzame stof in het medicijn. Het zit in doses van 250, 500 of 750 mg in de capsules. Het zit hierin als hydrochlorine monohydraat. Wat belangrijk is, is dat het medicijn kan werken op het hart. Wanneer dit ook voor andere medicijnen die u gebruikt geldt, dan is het vaak zo dat de hartritmestoornissen sneller zullen optreden. Het is dus altijd verstandig om dit eerst even bij uw arts aan te geven.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Ciprofloxacine

Wilt u medicatie bestellen? Dan kan het zijn dat u vragen heeft over aanschaf, gebruik of over mogelijke bijwerkingen. Uw arts of apotheker kan dergelijke vragen beantwoorden. Lees voor het eerste gebruik van nieuwe medicatie de bijsluiter goed door, want daar staat ook alle belangrijke informatie in. En kijk ook eens in onderstaande lijst met veelgestelde vragen en antwoorden, voor meer informatie.

Ciprofloxacine wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële infecties, zoals luchtweg- en urineweginfecties.

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op. Neem het medicijn in met water en vermijd melkproducten.

Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, duizeligheid en huiduitslag. Raadpleeg direct een arts bij ernstige bijwerkingen, zoals een allergische reactie. Symptomen daarvan zijn bijvoorbeeld ademhalingsproblemen en huiduitslag.

Bespreek zwangerschap of plannen daarvoor met uw arts. Het gebruik van Ciprofloxacine tijdens zwangerschap moet zorgvuldig worden overwogen.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, om mogelijke wisselwerkingen te vermijden. Benoem niet alleen de receptplichtige medicatie, maar ook de vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Neem de vergeten dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla geen doses over.

De duur van de behandeling wordt bepaald door de aard en ernst van de infectie. Volg de voorgeschreven kuur.

Vermijd overmatig alcoholgebruik. Raadpleeg uw arts over matig alcoholgebruik.

Ciprofloxacine kan duizeligheid veroorzaken. Wees voorzichtig met autorijden en zware machines als u last heeft van deze bijwerking.

Bespreek dit met uw arts, aangezien kleine hoeveelheden in de moedermelk kunnen terechtkomen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.