Gentamicine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Gentamicine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Gentamicine is een antibioticum dat in het oog gebruikt moet worden. Het medicijn wordt gebruikt om bacteriën te doden. Het is nodig om ooginfecties te bestrijden. Vaak is het belangrijk om de medicijnen in combinatie met het middel dexamethason te nemen. Zo kan worden gezorgd dat de behandeling snel effectief is. Het is zelfs zo dat binnen drie dagen verbetering waarneembaar moet zijn. Is dit niet het geval, dan is het van belang om met een arts te bekijken wat hieraan gedaan kan worden. Goed gebruik is bovendien zeer belangrijk voor het resultaat.

  • Dosering: Gentamicine druppels 3% 10 ml
  • Prijs Gentamicine (incl. online consult): druppels – vanaf € 48,20

De bijwerkingen van Gentamicine

Gentamicine komt met een aantal bijwerkingen. Al moet wel gezegd worden dat alle bijwerkingen slechts zelden voorkomen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een branderig gevoel in de ogen. Ook kan het zo zijn dat na het aanbrengen enige tijd een wazig zicht optreedt. In sommige gevallen wekt het middel ander ooginfecties op. Daarnaast is het omdat het middel een antibioticum is altijd mogelijk dat er overgevoeligheid voor de werkzame stof bestaat. Pas hier goed op en overleg met de arts wanneer eerder allergische na antibiotica zijn opgetreden.

Hoe te gebruiken

Het medicijn Gentamicine komt in de vorm van oogdruppels. Het is belangrijk om goed aangeleerd te krijgen hoe gedruppeld moet worden. Zorg dat de handen schoon zijn. Buig het hoofd achterover, trek het ooglid van het te druppelen oog wat naar beneden zodat een gootje ontstaat waarin de vloeistof van de druppels kan lopen. Doe het oog dicht en buig het hoofd terug naar voren. Druk de traankanaaltjes gedurende een minuut dicht. Open daarna de ogen weer. Op deze wijze moet de stof in het oog opgenomen kunnen worden. Laat een arts dit voordoen.

Actieve bestanddelen Gentamicine

Gentamicine in het oog is ook de naam van de werkzame stof die in deze druppels te vinden is. Om die reden is het gemakkelijk om te herkennen of het juiste medicijn gebruikt wordt. Let erop dat dit een antibioticum betreft. Het is essentieel om de middelen gedurende enkele dagen te gebruiken en de kuur geheel af te maken om te zorgen dat de werkzame ook echt zijn werking kan hebben. Dit is nodig om alle bacteriën goed te bestrijden en te doden.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.