Azitromycine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Azitromycine kopen
Categorie
Wij laten zien:

Azitromycine actavisWat is Azitromycine?

Azitromycine bestrijdt bacteriën. Het is daarmee dus een antibioticum. De werk is al binnen enkele dagen te merken. Het wordt gebruikt bij aandoeningen zoals infecties aan de luchtwegen. Ook de longen, luchtpijp en keel kunnen behandeld worden. Daarnaast zijn de bijholte, het middenoor, huidinfecties, geslachtsziekte (SOA), tekenbeetziekte en reizigersdiarree te behandelen met dit medicijn. Het middel kan binnen enkele dagen zijn werk doen. Al snel zal verbetering in de situatie zichtbaar zijn. Wel is het altijd belangrijk om de gehele kuur af te maken.

Chlamydia is een van de meest voorkomende bacteriële infecties. Middels de laatste schatting van de WHO zijn er 127 miljoen chlamydia-infecties over de hele wereld (bron: WHO 2018).

Met de opkomst van online apotheken overwegen steeds meer mensen om hun medicijnen online aan te schaffen vanwege het gemak en de toegankelijkheid. Bij het online aanschaffen van medicatie zijn er een aantal zaken waar u op kunt letten.

 • Dosering: Azitromycine 250 mg – 500 mg – 200mg/5ml 30 ml

Wilt u Azitromycine online kopen? Wij leggen uit hoe:

Het online aanschaffen van Azitromycine biedt patiënten de mogelijkheid om dit antibioticum vanuit huis te bestellen, zonder een fysieke apotheek te bezoeken. Dit kan handig zijn voor mensen met een drukke levensstijl of met gezondheidsproblemen die het moeilijk maken om naar een apotheek te gaan.

Prijzen Azitromycine online

De kosten van Azitromycine zijn niet bij iedere online apotheek hetzelfde. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken en eventuele kortingen of aanbiedingen te onderzoeken. Sommige online apotheken bieden ook generieke versies van Azitromycine aan, wat de kosten kan verlagen. Let daarnaast op de prijsopbouw van de medicatie. Soms is de prijs alleen voor de medicijnen, terwijl in andere gevallen verzendkosten en de kosten voor een medisch consult ook inbegrepen zijn. Dit kan onder de streep ook een flink verschil maken. Via onze partnerapotheken is Azitromycine verkrijgbaar vanaf 53,29 euro.

Hoe kan ik Azitromycine kopen via een online consult?

We hebben dit voor u gemakkelijk op een rijtje gezet:

 1. Gezondheidsvragenlijst invullen

Om een ​​gezondheidsvragenlijst in te vullen, moet u een online behandeling starten. Door het invullen van de medische vragenlijst krijgt uw verantwoordelijke online arts inzicht in uw gezondheid, uw eerdere ziekten en uw huidige toestand. Tijdens het online consult moet u uw symptomen beschrijven en uw huidige medische toestand aangeven. Het is belangrijk dat u alles volledig en vooral naar waarheid vermeldt. Probeer de informatie zo nauwkeurig mogelijk te verstrekken, zodat de arts u de best mogelijke zorg kan geven.

 1. Kies de behandeling – een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag;

De volgende stap is het selecteren van het gewenste medicijn. In de online apotheek vindt u een lijst met de verschillende aangeboden medicijnen. U kunt ook de zoekfunctie gebruiken om uw favoriete medicijn sneller te vinden. Als alternatief adviseren wij een standaardbehandeling waarbij de arts u een geschikt medicijn voorschrijft. Vaak wordt u hierna gevraagd om een recept te uploaden. Heeft u dat nog niet? Vul dan de online medische vragenlijst in zoals hierboven beschreven.

Nadat u de online behandeling heeft uitgevoerd en uw arts alle verstrekte gegevens heeft gecontroleerd, ontvangt u uw recept direct online. Als uw voorkeursmedicijn niet geschikt is voor u, kan uw arts een alternatief voorschrijven of krijgt u een volledige terugbetaling.

 1. De levering van de medicatie

Nadat het consult is afgerond en u een recept voor de behandeling heeft ontvangen, hoeft u alleen nog maar te kiezen hoe u de medicijnen naar u wilt laten versturen. Het recept dat uw arts u heeft gegeven, wordt rechtstreeks doorgestuurd naar een aanbevolen apotheek.

De apotheek zal u de medicijnen zo snel mogelijk toesturen. De bezorging duurt doorgaans tussen de 24 en 48 uur en is gratis. U kunt er ook voor kiezen om het recept per post te laten versturen en het medicijn vervolgens bij een plaatselijke apotheek te kopen.

Zodra het consult is afgerond, de behandelend arts het recept voor uw behandeling heeft uitgeschreven en u de optie voor medicijnafgifte heeft geselecteerd, wordt uw recept automatisch doorgestuurd naar de door ons aanbevolen apotheek.

Online artsen helpen u bij het kiezen van de beste medicatie voor uw behandeling.

Online bestelproces Azitromycine

Is het veilig om online te bestellen?

Uit ons onderzoek is naar voren gekomen dat het veilig is om Azitromycine online te kopen. Wij leggen het u uit:

Veiligheid is van het grootste belang bij het online kopen van medicijnen. Kies altijd voor erkende online apotheken die voldoen aan de nodige regelgeving. Controleer of de website beveiligd is (https://) en lees beoordelingen van andere gebruikers om de betrouwbaarheid te verifiëren. U kunt ook de vergunningen van een aanbieder checken, via een website van de Nederlandse overheid: aanbiedersmedicijnen.nl.

Betalen van Azitromycine

Online apotheken bieden verschillende betaalmethoden aan, zoals creditcards, bankoverschrijvingen en iDeal. Het is belangrijk om een veilige betaalmethode te kiezen en erop te letten dat persoonlijke gegevens tijdens het betalingsproces worden beschermd. Betaal alleen als er een beveiligde verbinding is gerealiseerd.

Betaalmethodes Azitromycine

Hoe te gebruiken?

Azitromycine is te gebruiken in twee verschillende vormen. Het medicijn komt zowel in tabletvorm als in de vorm van een drank. Het is afhankelijk van de infectie die behandeld wordt welke vorm het best tot zijn recht komt. Een kuur duurt gemiddeld één tot vijf dagen en die moet in zijn geheel worden afgemaakt. Neem de tabletten in met water op de voorgeschreven tijdstippen en slik deze in het geheel door. Voor de drank geldt dat de hoeveelheid goed afgemeten moet worden met de doseerspuit of maatlepel.

Over het algemeen gelden voor dit middel de volgende aanwijzingen in gebruik:

 1. De standaarddosering voor volwassenen is 250 tot 2000 mg;
 2. Maak altijd de hele kuur af, ook wanneer u al eerder geen klachten meer heeft. Als u te vroeg stopt kan de infectie namelijk weer terugkeren;
 3. U mag de medicatie zonder of met wat voedsel innemen;
 4. Zorg dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt. Medicijnen kunnen een ongewenste wisselwerking hebben. Uw arts kan bekijken of daar in uw geval sprake van kan zijn;
 5. Het is ook essentieel dat uw arts uw medische historie kent. In sommige gevallen kan dit middel namelijk niet of minder geschikt zijn.

De toepassing van dit geneesmiddel

Azitromycine wordt ingezet voor de behandeling van diverse soorten bacteriële infecties. Het medicijn kan worden voorgeschreven voor de volgende aandoeningen:

 • Infecties van de huid of weke delen, zoals impetigo en cellulitis;
 • Dit middel is effectief bij de behandeling van luchtweginfecties, waaronder bronchitis, longontsteking, keelontsteking en sinusitis. Het medicijn kan ondersteunen bij het verminderen van symptomen zoals hoesten, kortademigheid en keelpijn;
 • Oorinfecties, zoals middenoorontsteking;
 • Reizigersdiarree die is veroorzaakt door bepaalde bacteriën;
 • Bepaalde seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder gonorroe en chlamydia;
 • In combinatie met andere medicatie wordt dit antibioticum ook wel ingezet ter behandeling van maagzweren die zijn veroorzaakt door de Helicobacter pylori bacterie.

Bovenstaande lijst is niet volledig. Zo kan het middel ook ingezet worden bij bijvoorbeeld de ziekte van Lyme. Houd er wel rekening mee dat Azitromycine alleen effect heeft op bacteriële infecties, niet op virale infecties.

Hoe werkt Azitromycine?

Azitromycine oefent een antimicrobiële werking uit door de groei van bacteriën af te remmen en ze te doden. Het medicijn doet dit door invloed uit te oefenen op het eiwitsyntheseproces van bacteriën, wat essentieel is voor hun overleving en voortplanting. Azitromycine bindt zich aan de ribosomen van bacteriën, wat de eiwitsynthese verstoort en resulteert in de dood van de bacteriën. Een belangrijk kenmerk van azitromycine is de langere halfwaardetijd in vergelijking met sommige andere antibiotica. Dit betekent dat het langer in het lichaam aanwezig blijft. Hierdoor kan de frequentie verlaagd worden en duren behandelingen doorgaans korter. Volgens een studie, die te lezen is in de New England Journal, heeft Azitromycine een slagingspercentage van 90% (Bron: Nejm.org)

Werking op lange termijn

Preventie van BOS op lange termijn is mogelijk met het gebruik van Azitromycine. Het is belangrijk dat de medicatie precies wordt gebruikt zoals voorgeschreven door de arts. (Bron)

Wat zijn de bijwerkingen van Azitromycine?

Azitromycine kent een flinke hoeveelheid bijwerkingen. In sommige gevallen kunnen maag-darmklachten optreden. Dit kan zich uiten in misselijkheid, diarree en braken. Minder vaak komen bijwerkingen voor als: hoofdpijn, vermoeidheid, slechter zicht en/of gehoor, verlies van smaak en reuk en pijn in de gewrichten. Zeldzaam, maar wel mogelijk zijn: verkleuring van de tong en tanden, psychische klachten, ontstoken slijmvliezen, hartkloppingen of hartritmestoornissen, een verminderde werking van de nieren of de lever en overgevoeligheid voor Uv-licht.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn mild van aard en verdwijnen meestal vanzelf.

Milde bijwerkingen omvatten onder meer:

 • Maag-/darmklachten, zoals misselijkheid, diarree, braken en buikpijn. Het innemen van de medicatie met voedsel kan deze bijwerkingen helpen verminderen;
 • Sommige mensen kunnen hoofdpijn ervaren tijdens het gebruik van Azitromycine;
 • Ook huiduitslag is gemeld als bijwerking;
 • Ook veranderingen in geur en smaak kunnen voorkomen. Maar vaak gaat het dan om tijdelijke bijwerkingen, die weer verdwijnen als u stopt met de medicatie.

Er zijn ook bijwerkingen die ernstiger zijn. Ervaart u een van de volgende symptomen? Overleg dan direct met een arts.

Ernstige bijwerkingen:

 • Ernstige maag-/darmklachten, zoals ernstige diarree;
 • Allergische reacties, bijvoorbeeld huiduitslag, zwelling in keel of gezicht en problemen met de ademhaling;
 • Stoornissen in hartritme;
 • Symptomen hiervan zijn donkere urine, geelzucht en vermoeidheid.

Houd uw arts op de hoogte van bijwerkingen die u ervaart. In sommige gevallen kan de arts beslissen om de behandeling aan te passen of het medicijn te vervangen door een alternatief. Soms zijn er andere opties. Zo kan het helpen om de medicatie in te nemen met wat voedsel, zodat u minder snel maag- of darmklachten krijgt. (Bron: Db.cbg-meb.nl/bijsluiters)

Dosering Azitromycine

1 gram Azitromycine (dus 2 keer 500 mg) voor een behandeling van de SOA chlamydia. LET OP: u moet altijd duidelijk de symptomen of positieve testresultaten van uzelf en/of uw partner weergeven in vragenlijst.

Bij de meeste patiënten kan al na 3 dagen een verbetering worden opgemerkt. Dit is het geval wanneer patiënten een dosering van 500 mg nemen. Er zijn een aantal verschillende onderzoeken die dit al hebben bewezen. (Bron)

Actieve bestanddelen

De werkzame stof in Azitromycine is azytromycinehydraat. Afhankelijk van de dosis van de tabletten kan het dan om 250 mg of om 500 mg gaan. Daarnaast zijn er nog andere stoffen die in het middel zitten, dit zijn geen werkzame stoffen, maar middelen om de tabletten mee te vormen. Het is altijd goed om op te letten of andere medicijnen die door u gebruikt worden op het moment dat dit medicijn wordt toegediend ook bijwerkingen op het hart kunnen geven. Die kans kan dan worden vergroot.

Azitromycine bijsluiter

Belangrijk: goede begeleiding

Bij het gebruik van dit geneesmiddel is het van groot belang om de instructies van de arts nauwkeurig op te volgen en de volledige voorgeschreven kuur af te maken. Hoewel Azitromycine over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen bijwerkingen optreden, variërend van milde maag- of darmdarmklachten tot ernstigere reacties. Bij het optreden van ernstige bijwerkingen moet onmiddellijk medische hulp worden gezocht, zeker wanneer er sprake is van een allergische reactie. Stop in dat geval direct met de medicatie en laat de arts zien om welke medicatie het gaat. Er kan dan snel actie ondernomen worden.

Is Azitromycine vrij verkrijgbaar?

Azitromycine moet altijd onder toezicht van een arts worden gebruikt, en het is raadzaam om eventuele zorgen of vragen met de arts te bespreken. Het is niet mogelijk om deze medicatie te gebruiken zonder recept. Denkt u deze medicatie nodig te hebben? Dan is het dus van belang dat u een recept krijgt. U kunt hiervoor naar de eigen arts, maar u kunt ook kiezen voor een bestelling bij een online apotheek. Via zo’n gekwalificeerde online apotheek kunt u op basis van een medisch consult (meestal in de vorm van een vragenlijst) uw klachten laten beoordelen door een gekwalificeerd arts. Als de arts besluit dat dit de juiste medicatie is, kunt u direct een bestelling plaatsen. U krijgt de medicatie dan snel en discreet thuisbezorgd.

Azitromycine samenvatting

Het middel Azitromycine is een antibioticum dat veel wordt gebruikt. Het behoort tot de klasse van macroliden en kan ingezet worden voor de behandeling van verschillende bacteriële infecties. Wanneer u dit middel krijgt voorgeschreven, is het wel belangrijk om te weten hoe u het dient te gebruiken en wat de mogelijke bijwerkingen zijn (Bron: Medicines.org.uk)

Veelgestelde vragen en antwoorden over Azitromycine

Als u vragen heeft over het gebruik of de aanschaf van dit middel, is het aan te raden om onderstaande lijst met veelgestelde vragen door te nemen. Staat uw vraag er niet tussen? Raadpleeg uw arts of apotheker. Ook in de bijsluiter kunt u meer informatie vinden over het gebruik en de mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel.

Azitromycine is een antibioticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende bacteriële infecties, zoals luchtweginfecties, huidinfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Azitromycine remt de groei van bacteriën door hun eiwitsynthese te verstoren, waardoor de bacteriën worden gedood of hun reproductie wordt geremd.

Enkele mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, diarree, misselijkheid en hoofdpijn. Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Azitromycine kan veilig worden voorgeschreven aan kinderen, maar de dosering moet worden aangepast op basis van het gewicht van het kind. Raadpleeg een kinderarts voor advies.

Het gebruik van Azitromycine tijdens de zwangerschap moet worden besproken met een arts, die de voordelen en risico’s zal afwegen.

Over het algemeen is het veilig om matig alcohol te drinken tijdens het gebruik van Azitromycine. Raadpleeg echter uw arts voor persoonlijk advies.

De snelheid van werking kan variëren, maar sommige mensen ervaren verbetering binnen enkele dagen na het starten van de behandeling.

Neem de gemiste dosis in zodra u eraan denkt. Als het echter bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder volgens het normale schema. Neem geen dubbele dosis.

Nee, Azitromycine is een receptplichtig medicijn. Het is belangrijk om het alleen op recept van een arts te verkrijgen.

Volg het volledige voorgeschreven behandelingsplan, zelfs als de symptomen verbeteren. Stop niet voortijdig met de medicatie zonder advies van uw arts. Te vroeg stoppen kan er namelijk toe leiden dat de infectie weer terugkomt.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.