Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ofloxacine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ofloxacine
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Ofloxacine?

Bacteriële infecties kunnen doorgaans behandeld worden met antibiotica. Ofloxacine is een voorbeeld van zo’n antibioticum, dat bij diverse soorten infecties ingezet kan worden.

  • Dosering: tot 400 mg
  • Prijs Ofloxacine (incl. online consult): vanaf € 37,25

Zo werkt Ofloxacine

Dit geneesmiddel kan ingezet worden ter behandeling van een aantal geslachtsziekten, waaronder gonorroe (in de volksmond ook wel ‘druiper’ genoemd). Verder kan het middel gebruikt worden om bacteriële infecties te behandelen in de luchtwegen, de urinewegen en in/bij de geslachtsdelen. Denk bijvoorbeeld aan baarmoederhalsinfecties. Antibiotica vallen de vijandige bacteriën die de infecties veroorzaken aan, waarna het eigen immuunsysteem de rest kan opruimen.

Zo gebruikt u Ofloxacine

Als de arts u dit middel voorschrijft zal hij of zij ook uitleg geven over het gebruik. U kunt vragen hierover ook stellen aan uw apotheker, of kijken of het antwoord in de bijsluiter terug te vinden is. Doorgaans gelden voor het gebruik van Ofloxacine de volgende voorschriften:

  • De dosering van dit middel hangt af van de reden van gebruik. Meestal volstaat een dosering van 200 tot 400 mg Ofloxacine per dag. Is er sprake van een ernstige infectie? Dan kan een dosis van 400 mg voor twee keer per dag voorgeschreven worden;
  • Gebruikt u het middel een keer per dag? Neem het dan ’s ochtends in. Gebruikt u het twee keer? Neem dan ’s ochtends en ’s avonds een dosering;
  • Bij een verminderde leverfunctie dient er een lagere dosis gebruikt te worden. Ook bij een verminderde nierfunctie is dit aan te raden. Het is van groot belang dat uw arts op de hoogte is van uw medische historie, zodat de juiste dosering voorgeschreven kan worden;
  • Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen dit middel niet gebruiken;
  • Maak de antibioticakuur helemaal af, ook wanneer u eerder al geen klachten meer ervaart. Wanneer u te vroeg stopt met de medicatie is er kans dat de infectie weer terugkeert;
  • Slik de medicatie heel door, met wat water.

Mogelijke bijwerkingen van dit middel

Houd er rekening mee dat u, wanneer u dit middel gebruikt, bijwerkingen kan ervaren. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet met welke klachten u te maken kunt krijgen. Is er sprake van zeer ernstige of acute klachten, zoals ademhalingsproblemen of zwelling van mond of keel? Schakel dan onmiddellijk medische hulp in. Verder kunnen bijwerkingen voorkomen zoals diarree, maagpijn, misselijkheid, geïrriteerde ogen, slaapproblemen, duizeligheid en schimmelinfecties.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.