Co-trimoxazol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Co-trimoxazol
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Co-Trimoxazol?

Co-Trimoxazol is een medicijn dat wordt gebruikt om bepaalde bacteriële infecties te behandelen. Als u overweegt Co-Trimoxazol online te kopen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. We leggen u graag uit op welke zaken u dient te letten, zodat u deze medicatie veilig kunt aanschaffen.

 • Dosering: Co-Trimoxazol 480 mg
 • Prijs Co-Trimoxazol (incl. online consult): vanaf € 49,25

Co-Trimoxazol online kopen: dit zijn volgens ons de voordelen

Heeft u te weinig tijd om langs de fysieke apotheek te gaan? Een groot voordeel van online bestellen van Co-Trimoxazol is dat u hiervoor het huis niet eens uit hoeft. Ook hoeft u er geen tijd vrij voor te maken tijdens kantooruren. Waar een fysieke apotheek beperkte openingstijden heeft, kunt u in de online apotheek uw bestelling 24 uur per dag plaatsen. Zonder daarvoor het huis uit te moeten! Zelfs een doktersconsult is niet altijd noodzakelijk, doordat in sommige gevallen het invullen van een online medische vragenlijst volstaat. Dat is dus nog een handig voordeel van online aanschaf.

Dit is ons eenvoudige stappenplan om online medicatie aan te schaffen

We helpen u graag door het proces van het online bestellen. Het is een simpel proces, dat in een paar stappen te doorlopen is:

 1. Zoek een betrouwbare online apotheek om de bestelling te doen;
 2. Plaats Co-Trimoxazol in de juiste dosering en hoeveelheid in uw winkelmandje;
 3. Vul uw persoonlijke gegevens in en betaal voor de bestelling;
 4. Wordt er gevraagd om een doktersvoorschrift? Als u dat heeft kunt u dit uploaden. Heeft u dit nog niet? Dan volstaat in veel gevallen het doorlopen van een medische vragenlijst. Hierin kunt u meer informatie geven over uw medische geschiedenis en uw huidige medicijngebruik;
 5. Een arts beoordeelt uw aanvraag;
 6. Na akkoord van de arts wordt de bestelling direct voor u in orde gemaakt.

Online bestelproces Co-Trimoxazol

Onze tips om veilig Co-Trimoxazol te bestellen

Co-Trimoxazol online bestellen is volkomen veilig, wanneer u dit doet via erkende online apotheken. Check daarom de volgende zaken:

 • Zijn de vergunningen van de betreffende apotheek in orde? U kunt dit nakijken door te klikken op het groen-witte logo dat op de website hoort te staan. U komt dan terecht op een website van de overheid, waar u direct kunt controleren of de apotheek de juiste vergunningen heeft om medicatie te verkopen;
 • U kunt overwegen om beoordelingen van andere gebruikers te lezen, om de betrouwbaarheid van de website te evalueren;
 • Let op de beveiliging van de website. Is er sprake van een veilige verbinding? In dat geval ziet u https in plaats van http voor de websitenaam in de browser staan.

Online prijzen Co-Trimoxazol

Het kan de moeite waard zijn om online op zoek te gaan naar de laagste prijs van Co-Trimoxazol. Houd echter in gedachte dat ook de service van de apotheek een grote rol speelt. En let bij het vergelijken van prijzen op de samenstelling van de diverse prijzen. Soms is in de prijs alleen de medicatie inbegrepen, maar bij andere aanbieders kunnen ook de verzendkosten en de kosten voor een medisch consult inbegrepen zijn. Via onze partner kunt u dit medicijn bestellen vanaf 49,25 euro.

Betaalmogelijkheden voor online bestellen Co-Trimoxazol

Gebruik voor het online betalen van medicatie betrouwbare betaalmethoden zoals creditcards of erkende online betaalsystemen. Wees ook alert op verdachte betaalmethoden en deel nooit onnodige persoonlijke informatie.

Betaalmethodes Co-Trimoxazol

De werking van Co-Trimoxazol

Het antibioticum Co-Trimoxazol kan ingezet worden om bacteriële infecties te behandelen of te voorkomen. Het wordt voorgeschreven bij luchtweginfecties, zoals een erger wordende chronische bronchitis of een middenoorontsteking. Daarnaast kan het ook voorgeschreven worden bij acute urineweginfecties. Soms wordt het ook ingezet om een bepaalde vorm van longontsteking te voorkomen. Verder kan het in combinatie met andere antimicrobiële middelen ingezet worden om infectieziektes ontstaan door Brucella bacteriën te behandelen. De werkzame stoffen in Co-Trimoxazol zijn trimethoprim en sulfamethoxazol. Deze combinatie van stoffen is bekend onder de naam cotrimoxazol. De twee stoffen zijn antibiotica die elkaars werking versterken.

Zo gebruikt u Co-Trimoxazol

Als uw arts u dit middel voorschrijft, zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Meer informatie over het gebruik kunt u ook terugvinden in de bijsluiter. Daarnaast kan uw apotheker vragen over het gebruik beantwoorden. Over het algemeen gelden in ieder geval de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • De aanbevolen dosering voor volwassenen en kinderen boven de 12 is elke 12 uur 2 tabletten va 400/80 mg, of 1 tablet van 800/160 mg. Als er sprake is van een ernstige infectie, dan kan de dosering anderhalf maal hoger gegeven worden;
 • Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud is de aanbevolen dosis elke 12 uur een tablet van 400/80 gram, of anderhalf keer deze dosis bij ernstige infecties;
 • In sommige gevallen moet de dosering worden aangepast. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw nieren minder goed werken;
 • De maximale dosering per dag is voor volwassenen 1920 mg van dit middel;
 • Stop niet zomaar met het gebruik van dit middel, maar maak de voorgeschreven kuur af. Als u te vroeg stopt kan de infectie namelijk weer terugkeren;
 • Hebt u de medicatie 14 dagen gebruikt? Dan zal de dosering gehalveerd worden;
 • Gebruik bij acute infecties Co-Trimoxazol tot twee dagen nadat de klachten zijn verdwenen, en gebruik het middel minimaal vijf dagen achter elkaar;
 • Neem de medicatie in bij de maaltijd. Zo verkleint u de kans op het krijgen van maagdarmklachten.

Co-Trimoxazol bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Wanneer u medicijnen gebruikt, kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van Co-Trimoxazol. Geadviseerd wordt om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer misselijkheid, huiduitslag, verhoogde bloedspiegels van bepaalde soorten leverenzymen en jeuk. Raadpleeg uw arts als u veel last heeft van deze klachten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Co-Trimoxazol

Heeft u nog vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Wij vertellen u graag meer hierover. In onderstaande lijst vindt u een aantal veelgestelde vragen, inclusief antwoorden. Heeft u nog andere vragen? Kijk dan in de bijsluiter, of raadpleeg uw arts of apotheker.

Raadpleeg uw arts voor de juiste dosering, aangepast aan uw behoeften. Pas nooit zelf uw dosering aan, maar overleg dit met uw arts.

Ja, bijwerkingen kunnen voorkomen, zoals maagdarmklachten en een ontstoken tong. Lees de bijsluiter of raadpleeg uw arts voor meer informatie. Zoek direct medische hulp als u symptomen herkent van een ernstige allergische reactie.

Bespreek dit met uw arts, vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit geneesmiddel verlaagt de hoeveelheid foliumzuur in uw lichaam, waardoor er meer kans op aangeboren afwijkingen bestaat.

De snelheid van resultaten kan variëren. Overleg met uw arts wat u kunt verwachten.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, om mogelijke interacties te voorkomen. Benoem zowel de medicatie op recept, als de vrij verkrijgbare middelen en supplementen.

Gebruik Co-Trimoxazol alleen zoals voorgeschreven door uw arts.

Bewaar medicatie op een donkere, koele plaats en buiten bereik van kinderen. Volg de bewaarinstructies op de verpakking of vraag uw apotheker.

Neem zo snel mogelijk de gemiste dosis, maar sla die vergeten dosis over als het bijna tijd is voor de volgende. Neem dus nooit een dubbele dosering in om een vergeten dosis in te halen.

Bespreek eventuele zorgen met uw arts en volg de voorgeschreven instructies.

Overleg met uw arts als uw nieren of lever minder goed werken. Het kan zijn dat dit middel niet of minder geschikt voor u is.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.