Tetracycline

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Tetracycline
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Tetracycline?

Het middel Tetracycline kan ingezet worden ter behandeling van diverse bacteriële infecties. Daarbij is het wel van belang dat de bacteriën gevoelig zijn voor dit type middel.

  • Dosering: Tetracycline 250 mg
  • Prijs Tetracycline (incl. online consult): vanaf € 49,25

Zo werkt Tetracycline

Tetracylcine is een antibioticum. Antibiotica kunnen gebruikt worden om bacteriële infecties te behandelen. Tetracycline kan bijvoorbeeld voorgeschreven worden bij een ontsteking van de urinewegen, maar ook bij huidontsteking, oogontsteking, darmontstekingen en ontstekingen van de geslachtsorganen. Dit antibioticum verzwakt de bacteriën die de ontsteking veroorzaken, waarna het eigen immuunsysteem de laatste bacteriën onschadelijk maakt. Houd er rekening mee dat u dit middel niet dient te gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook bij een sterk verminderde nier- en leverwerking kunt u Tetracycline niet gebruiken.

Zo gebruikt u dit geneesmiddel

Lees voor het eerste gebruik van dit middel de bijsluiter goed door. Uw arts of apotheker kan ook vragen over het gebruik beantwoorden. Over het algemeen geldt voor Tetracycline de volgende gebruiksaanwijzing:

  • De aanbevolen dagelijkse dosis voor volwassenen is 250 mg iedere zes uur, met een maximum van 2 g per dag;
  • Bij ongecompliceerde gonorroe is de aanbevolen dosis iedere zes uur 500 mg, voor 5 dagen;
  • Heeft u een urineweginfectie? Dan is de aanbevolen dosis doorgaans 500 mg per zes uur, gedurende 7 dagen;
  • Ouderen dienen een lagere dosis te gebruiken;
  • Slik de capsules heel door, 1 uur voor of 2 uur na een maaltijd;
  • Neem de capsule in met een glas water;
  • Ga niet direct liggen nadat u een capsule heeft ingenomen;
  • De capsules kunnen niet ingenomen in combinatie met melkproducten.

Mogelijke bijwerkingen Tetracycline

Tetracycline kan bijwerkingen hebben, net zoals andere geneesmiddelen. Zo kunt u te maken krijgen met bloed- en lymfestelselaandoeningen, zoals een tekort aan bloedplaatjes of witte bloedlichaampjes. Het middel kan ook invloed hebben op het immuunsysteem, waardoor bijvoorbeeld allergische reacties kunnen optreden. Symptomen hiervan zijn onder meer ademhalingsproblemen, jeuk en huiduitslag. Verder kunnen er zenuwstelselaandoeningen zoals hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid ontstaan. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts. Mogelijk kan hij of zij een alternatief voorschrijven waar u minder last van heeft.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.