Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ciproxin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ciproxin
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Ciproxin?

Ciproxin is een antibioticum dat behoort tot de groep fluorchinolonen. Het geneesmiddel werkt door de groei van bacteriën te remmen. Dat helpt bij de behandeling van verschillende bacteriële infecties, waaronder luchtweginfecties, urineweginfecties en huidinfecties. Ciproxin is beschikbaar op doktersvoorschrift, maar met een recept of op basis van een medische vragenlijst ook te bestellen via gecertificeerde online apotheken.
 • Dosering: Granulaat en oplosmiddel voor orale suspensie
 • Prijs Ciproxin (incl. online consult): vanaf € 55,50

Ciproxin online kopen

Het online aanschaffen van medicatie zoals Ciproxin heeft diverse voordelen. Ten eerste is het gemak een belangrijk aspect: u hoeft er de deur niet voor uit, maar kunt de medicatie gewoon vanuit uw luie stoel bestellen. Dat is extra prettig wanneer u veel last heeft van klachten, of wanneer u gewoon geen tijd heeft om naar een fysieke apotheek toe te gaan.

De online prijzen van Ciproxin

Ook de online prijzen van Ciproxin kunnen meegenomen worden in de overweging om online te bestellen. U kunt online makkelijk vergelijken. Let er wel op dat de prijzen in de diverse apotheken niet altijd op dezelfde manier zijn opgebouwd. Soms zijn bijvoorbeeld verzendkosten inbegrepen in de prijs, terwijl bij andere apotheken deze kosten apart berekend worden. Ook de kosten van een medisch consult kunnen wel of niet inbegrepen zijn in de prijs. Het is dus belangrijk om de juiste gegevens met elkaar te vergelijken. Via onze partnerapotheek is dit medicijn verkrijgbaar vanaf 55,50 euro.

Bestellen in een paar stappen

Online medicatie bestellen is niet moeilijk, ook niet wanneer u het nog niet eerder heeft gedaan. Benieuwd naar de te doorlopen stappen? Dit zijn ze in het kort:
 1. Selecteer een online apotheek die gereguleerd en betrouwbaar is. Lees eventueel beoordelingen en controleer certificaten;
 2. Selecteer de juiste dosering en verpakkingsgrootte van Ciproxin en plaats uw bestelling via het online formulier;
 3. Mogelijk moet u een medische vragenlijst invullen. Sommige online apotheken vereisen mogelijk een online consult. Dit is noodzakelijk als u nog geen doktersvoorschrift heeft;
 4. Maak gebruik van een veilige betaalmethoden. Let erop dat de website een veilige betaalomgeving heeft;
 5. Na goedkeuring en betaling wordt het medicijn verzonden naar het opgegeven adres.
Online bestelproces Ciproxin

Veilig betaalproces

Als u online besteld, is het belangrijk dat u let op de veiligheid van de webshop en het betaalproces. Betaling moet plaatsvinden via een beveiligde verbinding, om te voorkomen dat uw gegevens door anderen ingezien of misbruikt kunnen worden. Op het gebied van veiligheid kunt u een aantal zaken checken. Kijk bijvoorbeeld na of de betreffende apotheek de juiste vergunningen heeft om medicatie te verkopen. Dit kunt u nakijken op een website van de overheid.

Waarvoor wordt Ciproxin gebruikt?

Er zijn diverse aandoeningen waarbij Ciproxin ingezet kan worden als behandelmethode. Het gaat bij volwassenen dan onder meer urineweginfecties, luchtweginfecties, langdurige of regelmatig terugkerende bijholte- of oorinfecties. Ook bij infecties van de geslachtsorganen, in de buikholte of het maagdarmstelsel kan dit middel gebruikt worden. In sommige gevallen wordt het preventief ingezet, bijvoorbeeld om infecties door bepaalde bacteriën te voorkomen, of wanneer er antrax is ingeademd. In sommige gevallen is wordt er naast Ciproxin nog een ander antibioticum ingezet. Ook kinderen kunnen dit antibioticum in sommige gevallen voorgeschreven krijgen, bijvoorbeeld bij gecompliceerde urineweginfecties.

Zo gebruik u Ciproxin

Het is belangrijk dat u wanneer u medicatie gebruikt de aanwijzingen van uw arts of apotheker goed opvolgt. Juist gebruik zorgt er namelijk voor dat de medicatie het beste werkt. Welke dosering noodzakelijk is hangt af van de aandoening en de ernst van de aandoening waar u mee te maken heeft. Zorg ervoor dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt en welke medische problemen u verder nog heeft. In sommige gevallen kan dit middel namelijk beter niet voorgeschreven worden. Zo kan er een ongewenste wisselwerking optreden met andere medicatie. Deze medicatie wordt geleverd in de vorm van een suspensie, die u vaak zelf nog moet mengen. Dit kan als volgt:
 • Open beide flessen, dus de bruine fles (met granulaat) en de witte fles (met oplosmiddel). Dit kunt u doen door de dop in te drukken en dan los te draaien;
 • Giet de inhoud van de bruine fles in de witte;
 • Sluit de witte fles goed, houd deze op zijn kant en schud daarna zo’n 15 seconden goed door;
 • Het is belangrijk om voor ieder gebruik de fles opnieuw een seconde of 15 te schudden, zodat de vloeistoffen goed gemengd worden.
Ciproxin bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Ciproxin

U kunt door het gebruik van dit middel te maken krijgen met onder meer de volgende bijwerkingen: diarree, misselijkheid, pijn in de gewrichten, schimmelinfecties, minder eetlust. Heeft u veel last van bijwerkingen? Overleg dan met uw arts of apotheker.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Ciproxin

Heeft u besloten om deze medicatie online te bestellen? Of heeft u de medicatie inmiddels ontvangen, maar heeft u hier nog vragen over? Vragen over het gebruik kunt u altijd stellen aan de arts of apotheker. Lees ook de bijsluiter door. Daarin staat belangrijke informatie, zoals een overzicht van gemelde bijwerkingen. Door van tevoren te weten wat u kunt verwachten, kunt u als dat nodig is makkelijker snel actie ondernemen. Hieronder vindt u een lijst met belangrijke veelgestelde vragen en antwoorden.

Ciproxin wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende bacteriële infecties, waaronder luchtweg-, urineweg- en huidinfecties.

Volg de voorgeschreven dosering en instructies van uw arts nauwkeurig op. Neem het antibioticum in met voldoende water.

Bespreek zwangerschap of plannen daarvoor met uw arts. Het gebruik van Ciproxin tijdens zwangerschap moet zorgvuldig worden overwogen.

Overleg met uw arts over matig alcoholgebruik. Het kan de effectiviteit van het antibioticum beïnvloeden.

Neem de gemiste dosis zo snel mogelijk in, tenzij het bijna tijd is voor de volgende dosis. Sla geen doses over, omdat dit de effectiviteit van de kuur negatief kan beïnvloeden. Neem ook nooit een dubbele dosering in om een vergeten dosis in te halen.

Ciproxin kan duizeligheid veroorzaken. Wees voorzichtig bij activiteiten die alertheid vereisen, zoals autorijden.

De duur van de behandeling hangt af van de aard en ernst van de infectie. Volg de voorgeschreven behandelingsduur en stop niet eerder dan voorgeschreven. Als u te vroeg stopt met de medicatie kan de infectie namelijk weer terugkeren.

Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, om mogelijke interacties te vermijden. Wisselwerkingen kunnen plaatsvinden met voorgeschreven medicijnen, maar ook met vrij verkrijgbare middelen of supplementen.

Neem onmiddellijk contact op met uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart, zoals een allergische reactie. Symptomen van een allergische reactie zijn bijvoorbeeld huiduitslag en ademhalingsproblemen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.