Welke antibiotica bij soa?

Wij laten zien:

Het is belangrijk om een soa goed te behandelen en antibiotica spelen hierin een zeer belangrijke rol. Dat betekent dat het belangrijk is om goed te weten welke middelen nodig zijn om dit te verzorgen. Mede ook omdat een soa oplopen vaak tot enige schaamte leidt en veel patiënten zichzelf proberen te voorzien van medicatie. Het is dan essentieel om dit op een goede manier te doen. Om die reden is het dus goed om te weten welke middelen in ieder geval kunnen helpen bij de behandeling. Het kan dan in ieder geval gaan om het gebruik van de volgende middelen.

Macrolide-antibiotica

De belangrijkste vorm van antibiotica bij een soa is het macrolide-antibioticum. Dit zijn de middelen die zorgen dat de bacteriën die de klachten veroorzaken niet verder kunnen groeien. Doordat de groei voorkomen wordt sterven de bacteriën en kunnen deze zich ook niet vermenigvuldigen. Op die manier worden de klachten uiteindelijk genezen. Deze middelen moeten altijd in de vorm van een kuur worden genomen. Dit kan tot wel enkele weken duren. Het is belangrijk om de kuur in het geheel af te maken. Op die manier wordt zekerheid gekregen dat de klacht verholpen wordt.

Tetracycline-antibiotica

Ook een remmende werking op de groei van de bacteriën die een SOA veroorzaken hebben tetracycline-antibiotica. Deze antibiotica zorgen ervoor dat de bacteriën geen eiwitten kunnen aanmaken. Daardoor wordt de vermenigvuldiging gestopt en zal deze sterven. Ook hier geldt weer dat er een kuurvorm wordt voorgeschreven. Deze moet in het geheel worden afgemaakt om er zeker van te zijn dat alle bacteriën sterven. Soms kan al eerder lijken alsof de klacht verdwenen is, maar krijgen de bacteriën een nieuwe kans. Dit moet voorkomen worden. Het juiste gebruik is dan de oplossing hiervoor.

Andere antibiotica

Er zijn nog een aantal andere antibiotica die helpen bij de behandeling van soa’s. Amoxicilline is hier een voorbeeld van. Chinolon-Antibiotica is de andere variant die goed kan werken. Deze laatste variant wordt als laatste redmiddel gebruikt. Wanneer eerder een behandeling met één of meerdere van de andere antibiotica is gedaan die niet aansloeg, dan kan deze worden ingezet door de arts.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.