Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anticonceptiepil online

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Anticonceptiepil online kopen
Categorie
Wij laten zien:

Waar kan ik een Anticonceptiepil online kopen

Wilt u de kans op een zwangerschap verkleinen? Dan kunt u kiezen voor het gebruik van anticonceptie. In sommige gevallen kan anticonceptie ook ingezet worden om zware menstruatie te verlichten of om de menstruatie regelmatiger te maken. Hormonale anticonceptie is alleen verkrijgbaar op recept. Heeft u een recept? Dan kunt u de medicatie snel en discreet bestellen via de online apotheek.

  • Soort: minipil, combinatiepil, pleisterpil
  • Prijs Anticonceptiepil (incl. online consult): vanaf € 29,25

Starten met anticonceptie

Wat het juiste moment is om te starten met een (nieuwe) vorm van anticonceptie hangt af van diverse factoren. In sommige gevallen kunt u direct overstappen van de ene vorm van anticonceptie naar de andere. In andere gevallen dient u tijdelijk extra voorzorgsmaatregelen te nemen om de kans op een zwangerschap zo klein mogelijk te houden. Bij de anticonceptiepil van uw keuze kunt u in de bijsluiter een volledig overzicht vinden van beste startmomenten voor het gebruik.

Verschillende anticonceptiemethoden

Er zijn verschillende soorten hormonale anticonceptiemethoden. Bekend zijn onder meer het spiraaltje (dat ook beschikbaar is zonder hormonen) en het hormoonstaafje. Dit staafje wordt vlak onder de huid in de bovenarm aangebracht, waarna het u tot drie jaar kan beschermen tegen een zwangerschap. Nadeel van zowel het spiraaltje als het hormoonstaafje is dat u deze niet zelf kunt verwijderen. Wanneer u toch besluit zwanger te willen worden, moet u dus eerst de anticonceptie laten verwijderen door een arts. Bij de anticonceptiepil heeft u dit probleem niet, omdat u kunt starten en stoppen met de pil wanneer het u uitkomt. U kunt daarbij kiezen uit de combinatiepil en de minipil.

Voorbeelden anticonceptiepillen

De werking van de combinatiepil

De combinatiepil wordt ook wel de ‘gewone’ pil genoemd. Deze pil bevat twee soorten hormonen: progestageen en oestrogeen. Deze hormonen zorgen ervoor dat u geen eisprong krijgt. Ook wordt het slijm in de baarmoedermond dikker wordt. Hierdoor wordt het voor zaadcellen lastiger om de baarmoeder te bereiken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat een eitje, als het toch bevrucht raakt, niet kan innestelen in de baarmoeder. Daarnaast zorgt het hormoon oestrogeen ervoor dat je toch regelmatig ongesteld wordt. Een pilstrip bevat pillen voor drie weken. Na deze drie weken kunt u een stopweek inlassen. In deze week krijgt u een bloeding. Na de stopweek kunt u starten met een nieuwe strip. Begin daar op tijd mee, anders bent u niet volledig beschermd tegen een zwangerschap.

De werking van de minipil

De minipil wordt zo genoemd omdat deze pil slechts een hormoon bevat: progestageen. Dit hormoon zorgt ervoor dat de eisprong wordt onderdrukt. Ook het slijm in de baarmoedermond wordt dikker, waardoor zaadcellen minder makkelijk de baarmoeder kunnen bereiken en innesteling van een toch bevrucht eitje bemoeilijkt wordt. De bescherming van de minipil is net zo goed als die van de combinatiepil. Maar als u vergeet de pil in te nemen, of de pil niet dagelijks rond hetzelfde tijdstip inneemt, is er wel kans op een zwangerschap. Per 1000 vrouwen die de minipil gebruiken, worden er jaarlijks minder dan 5 toch zwanger. In tegenstelling tot de combinatiepil heb je bij het gebruik van de minipil geen stopweek. Je slikt dus dagelijks een pil en start direct met een nieuwe pilstrip wanneer de vorige leeg is.

Online op recept verkrijgbaar

Om hormonale anticonceptie aan te kunnen schaffen, heeft u een recept van de arts nodig. Heeft u dit recept? Dan kunt u hiermee uw medicatie ook via de online apotheek aanschaffen. Handig wanneer u geen tijd heeft om langs de apotheek te gaan, of het huis niet uit kunt. Bij de online apotheek wordt uw recept gecheckt en na akkoord van een arts wordt de bestelling meteen in orde gemaakt. Zo heeft u de medicatie binnen 48 uur in huis.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen

Anticonceptiepil online