Microgynon 30

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Microgynon kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Microgynon 30 is in meerdere vormen te verkrijgen. Het betreft anticonceptiemiddelen die gebaseerd zijn op een aantal hormonen die ook in het vrouwelijk lichaam van nature voorkomen. Het wordt gebruikt om te voorkomen dat een zwangerschap optreedt. Ook kan het worden ingezet om de menstruatie te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door de menstruatie uit te stellen of wanneer er last van hevige menstruatie wordt ondervonden door een vrouw. Het juiste gebruik, zeker in het geval van anticonceptie, is zeer belangrijk om betrouwbaarheid te garanderen. Let hier dus goed op wanneer aan dit medicijn begonnen wordt.

  • Dosering: 150 microgram levonorgestrel en 30 microgram ethinylestradiol ED 30µg/150µg 
  • Prijs Microgynon (incl. online consult): 3 maanden– vanaf € 50,99

Bijwerkingen van Microgynon 30

Een belangrijke bijwerking van Microgynon is vaginaal bloedverlies buiten de stopweek. Ook last van de buik in de vorm van buikkramp kan met enige regelmaat voorkomen. Daarnaast kan last van de borsten in de vorm van pijn of een gespannen gevoel optreden. Bovendien is het zo dat het vasthouden van vocht in de enkels en benen regelmatig wordt ervaren als bijwerking van dit medicijn. Tot slot is het ook goed mogelijk dat hoofdpijn of migraine optreedt. Al deze klachten zullen naar mate de middelen langer worden gebruikt wegtrekken. Is dit niet het geval? Overleg met de arts.

Hoe Microgynon te gebruiken

Om zeker te zijn dat het medicijn Microgynon goed aanslaat moet het allereerste moment van gebruik samenvallen met de eerste dag van de menstruatie. Dit zorgt voor directe betrouwbaarheid. Neem het middel dagelijks. Doe dit 21 dagen lang. Volg dit op met een stopweek van 7 dagen. Daarna begint de cyclus opnieuw. Houd dit vol zolang de zwangerschap moet worden uitgesteld. Wanneer het medicijn wordt gebruikt tegen menstruatieklachten vervalt de stopweek. Gebruik het medicijn dan doorlopend. Doe dit echter niet langer dan een heel jaar achtereen.

Actieve bestanddelen in Microgynon 30

Anticonceptiemiddelen zoals Microgynon draaien om hormonen. In dit geval gaat het om het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en het progestageen-hormoon levonorgestrel. Dit zijn ook stoffen die in het vrouwelijk lichaam voorkomen. Op die manier kan in het lichaam de suggestie worden gewekt dat het niet klaar is voor een zwangerschap. De eitjes worden niet bevrucht en het slijmvlies van de baarmoeder wordt dikker. Op deze manier kan een zwangerschap worden uitgesteld voor zolang dit nodig is.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen