NuvaRing

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

NuvaRing kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn NuvaRing staat ook wel bekend als de pil. Het is een medicijn waarmee zwangerschappen kunnen worden voorkomen. Naast de werking als anticonceptiemiddel kan het ook worden ingezet om problemen met de menstruatie aan te pakken. Dat kan wel betekenen dat het medicijn anders moet worden gebruikt dan wanneer er zwangerschap mee voorkomen moet worden. Het is dus ook belangrijk om de aanwijzingen hierover goed op te volgen. Zo kan de optimale werking worden gerealiseerd en kan worden gezorgd dat de klachten worden verminderd.

  • Dosering: 120 µg/ 15 µg (11,7 mg etonogestrel en 2,7 mg of ethinylestradiol)
  • Prijs NuvaRing (incl. online consult): 3 ringen – €64,49

Hoe te gebruiken

NuvaRing is zoals de naam al doet vermoeden een ring. Deze moet worden aangebracht in de vagina. Deze kan vervolgens drie weken blijven zitten. Na deze drie weken wordt de ring verwijderd en kan de menstruatie plaatsvinden. Wanneer menstruatieproblemen moeten worden beheerst, dan kan het zo zijn dat na de derde week niet gekozen wordt voor een week pauze om te menstrueren. Er moet dan direct een nieuwe ring worden ingebracht die opnieuw drie weken kan blijven zitten. Dit kan maximaal worden volgehouden. Dan moet worden gestopt en zal de menstruatie plaatsvinden.

Bijwerkingen

De NuvaRing heeft als bijwerkingen: vaginaal bloedverlies in de stopweek, buikkramp, diarree, misselijkheid, pijnlijke borsten, vasthouden van vocht in de benen, hoofdpijn of migraine, pijnlijke of ontstoken vagina, stemmingsveranderingen, minder behoefte aan seks, huidafwijkingen, wazig zicht, trombose, hart- en vaataandoeningen en borstkanker. De meeste bijwerkingen, op vaginaal bloedverlies en buikkramp na, komen nagenoeg niet voor. Dit neemt niet weg dat het wel belangrijk is dit in de gaten te blijven houden. Zo kan er in ieder geval zekerheid over blijven bestaan.

Op zoek naar een ander anticonceptiemiddel? Zie hier alle anticonceptiemiddelen.

Prijs Nuvaring

  • 3 Ringen – € 94,49

Dosering Nuvaring

  • 120 µg/ 15 µg: Ethinylestradiol/Etonogestrel

Nuvaring heeft 11,7 mg etonogestrel en 2,7 mg of ethinylestradiol in het medicijn; elke 24 uur wordt er 0,12 mg en 0,015 mg aan het lichaam afgegeven. Lees aandachtig de bijsluiter door voor alle informatie. Deze Nuvaring antic0nceptiering is verkrijgbaar via een recept van de online apotheek.

Actieve bestanddelen

Zoals gebruikelijk is bij veel anticonceptiemiddelen bestaat ook de NuvaRing uit twee verschillende werkzame stoffen. Het gaat om oestrogeen-hormoon ethinylestradiol en het progestageen-hormoon etonogestrel. Deze stoffen komen ook van nature voor in het lichaam. Daardoor denkt het lichaam dat de eisprong al heeft plaatsgevonden en handelt het hier ook naar. Daardoor kan de conceptie niet plaatsvinden. Zo wordt zwangerschap vervolgens voorkomen.

Hoe Nuvaring gebruiken?

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.