Qlaira

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Qlaira kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Qlaira is een anticonceptiepil. Het middel wordt door vrouwen ingenomen om zwangerschappen te voorkomen. Het middel verschilt in bepaalde opzichten wel flink in vergelijking met veel andere anticonceptiepillen. Dit betekent dus ook dat het belangrijk is om te weten hoe met het gebruik ervan omgegaan moet worden. Dit is vooral belangrijk omdat de betrouwbaarheid van de medicijnen alleen zeer groot is wanneer het op de juiste wijze wordt ingenomen. Om die reden is het dus ook zeer belangrijk om hier zeer goed op te letten om op die manier zwangerschap te voorkomen.

  • Dosering: Estradiolvaleraat – Dienogest – 3 mg/2 mg
  • Prijs Qlaira (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 64,49

Meest voorkomende bijwerkingen

Een bekende bijwerking van anticonceptiemiddelen zoals Qlaira is vaginaal bloedverlies. Dit wordt ook wel spotting genoemd. Het betreft dan doorbraakbloedingen. Ook buikkramp, diarree en misselijkheid komen met enige regelmaat voor. Zoals ook pijnlijke of gespannen borsten vrij normaal zijn als bijwerking. Tot slot is het ook nog eens zo dat hoofdpijn of migraine kan opkomen. Al deze bijwerkingen kunnen enige tijd aanhouden bij het gebruik. Dit kan drie tot zes maanden duren. Zijn de bijwerkingen hevig, of blijvend, neem dan contact op met de huisarts voor advies.

Gebruik van Qlaira

De pillen in een strip Qlaira hebben verschillende kleuren. Deze moeten in een vaste volgorde worden ingenomen. Het gaat om de donkergele tablet op de eerste twee dagen, gevolgd door de middelrode tablet op de volgende vijf dagen, een lichtgele tablet de volgende zeventien dagen, twee dagen een donkerrode tablet en tot slot twee dagen de witte tabletten. Na de laatste witte tablet wordt direct begonnen aan de volgende strip en moet de donkergele tablet weer worden ingenomen. Houd dit vol zolang de zwangerschap uitgesteld moet worden. Op deze manier kunnen ook menstruatieklachten worden behandeld.

Qlaira bestanddelen

Qlaira bestaat uit meerdere actieve bestanddelen. Het gaat om het oestrogeen-hormoon estradiol en het progestageen-hormoon diënogest. Let wel op. Per tablet kan de samenstelling van de hoeveelheden werkzame stoffen verschillen. Dit is dan ook de reden waarom de vaste volgorde moet worden aangehouden. De stoffen remmen de eisprong en maken de slijmprop in de baarmoeder dikker. Zo kan worden voorkomen dat de eicel vrijkomt om bevrucht te worden waardoor een zwangerschap kan worden voorkomen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.