Yasmin

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Yasmin kopen
Categorie
Wij laten zien:

Yasmin is een combinatie van hormonale anticonceptiva die wijdverspreid worden gebruikt voor anticonceptie. Wilt u deze medicatie gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om meer te weten over het gebruik, omdat alleen het juiste gebruik zorgt voor optimale bescherming tegen een zwangerschap.

 • Dosering: 30 µg/3 mg (0,03 mg ethinylestradiol en 3 mg drospirenon)
 • Prijs Yasmin (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 67,99

Zo werkt Yasmin

Yasmin is een combinatie-anticonceptiepil, wat betekent dat het twee actieve bestanddelen bevat die samenwerken om zwangerschap te voorkomen. De werkzame bestanddelen in Yasmin zijn:

 • Dit is een synthetisch oestrogeen, dat de rol speelt van het natuurlijke vrouwelijke hormoon oestradiol. Ethinylestradiol helpt de eisprong te voorkomen door de natuurlijke hormonale cyclus te reguleren;
 • Drospirenon behoort tot de groep van progestagenen, synthetische vormen van het natuurlijke hormoon progesteron. Het heeft anticonceptieve eigenschappen door verschillende mechanismen, waaronder het verdikken van cervicaal slijm om spermacellen moeilijker toegang te geven tot de baarmoederhals en het remmen van de rijping van eicellen.

Deze twee werkzame bestanddelen werken samen om de eisprong te voorkomen, de cervicale slijmconsistentie te veranderen en de slijmvlieslaag van de baarmoeder te beïnvloeden, waardoor het moeilijker wordt voor een bevruchte eicel om zich in te nestelen. De combinatie van ethinylestradiol en drospirenon biedt een effectieve vorm van anticonceptie wanneer het correct wordt ingenomen. Het is belangrijk om te onthouden dat Yasmin alleen bescherming biedt tegen zwangerschap en geen bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Het gebruik van Yasmin moet altijd worden besproken met en voorgeschreven door een arts.

Waarvoor wordt Yasmin gebruikt?

Het belangrijkste doel van Yasmin is het voorkomen van zwangerschap. Het wordt vaak voorgeschreven als anticonceptiemiddel, maar het kan ook worden gebruikt om menstruatieklachten te verminderen, zoals pijnlijke menstruaties en premenstrueel syndroom (PMS). Yasmin is geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar betrouwbare anticonceptie en die geen risico lopen op specifieke contra-indicaties. Het is niet geschikt voor vrouwen die roken, vooral als ze ouder zijn dan 35 jaar, en voor vrouwen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals trombose of bepaalde vormen van kanker. Om dit middel te kunnen gebruiken heeft u een voorschrift van een arts nodig. Het moet worden voorgeschreven door een arts na een grondige medische beoordeling van de geschiktheid van de patiënt voor het gebruik van dit anticonceptiemiddel.

De gebruiksaanwijzing van Yasmin

Let op: De informatie hier is bedoeld ter algemene kennis en vervangt niet het advies van een arts. Raadpleeg altijd uw arts of zorgverlener voor specifieke instructies met betrekking tot het gebruik van Yasmin. Ook in de bijsluiter kunt u een volledige gebruiksaanwijzing vinden. Over het algemeen gelden de volgende instructies:

 • Begin met het innemen van de eerste tablet op de eerste dag van uw menstruatie;
 • Als u begint op dag 2-5 van je menstruatie, gebruik dan aanvullende anticonceptiemethoden zoals condooms gedurende de eerste 7 dagen;
 • Neem één tablet per dag in, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip;
 • De tabletten moeten in de juiste volgorde worden ingenomen volgens de aanduiding op de strip;
 • Slik de tabletten heel door met water. Kauw ze niet;
 • Als u een tablet vergeet in te nemen, raadpleeg dan de bijsluiter of neem contact op met uw arts voor instructies;
 • Na 21 opeenvolgende dagen, neem je gedurende 7 dagen geen tabletten (stopweek);
 • Begin op de achtste dag een nieuwe strip, ongeacht of u nog menstrueert;
 • Tijdens de stopweek bent u nog steeds beschermd tegen zwangerschap;
 • In overleg met uw arts kun je ervoor kiezen om de stopweek over te slaan en direct door te gaan met een nieuwe strip;
 • Volg de instructies van uw arts bij het overstappen van een ander anticonceptiemiddel naar Yasmin;
 • Raadpleeg de bijsluiter of uw arts als je binnen 3-4 uur na inname moet overgeven of ernstige diarree hebt. Extra anticonceptieve maatregelen kunnen nodig zijn;
 • Neem contact op met je arts als je bijwerkingen ervaart of vragen hebt over het gebruik van Yasmin.

Yasmin bijsluiter

Wisselwerking met andere medicatie

Yasmin kan wisselwerkingen hebben met bepaalde medicijnen, zoals sommige antibiotica en anticonvulsiva. Het is belangrijk om de arts te informeren over alle medicijnen, kruidenpreparaten en supplementen die worden gebruikt, om mogelijke interacties te vermijden.

Andere medische aandoeningen

Vrouwen met een voorgeschiedenis van trombose, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker of leveraandoeningen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van Yasmin. In deze gevallen moet de arts de risico’s en voordelen zorgvuldig afwegen.

Mogelijke bijwerkingen Yasmin

Net als alle medicijnen kan Yasmin bijwerkingen veroorzaken. Deze kunnen variëren van milde symptomen zoals hoofdpijn en misselijkheid tot ernstigere bijwerkingen zoals trombose. Het is essentieel om ongewone symptomen onmiddellijk met een arts te bespreken. Yasmin is een effectief anticonceptiemiddel dat niet alleen zwangerschap voorkomt, maar ook kan helpen bij het verminderen van menstruatieklachten. Het is echter belangrijk om het onder toezicht van een arts te gebruiken en regelmatig gezondheidscontroles uit te voeren.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.