Evra pleister

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Evra pleister kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Evra?

Evra is een anticonceptiepleister die vrouwen beschermt tegen zwangerschap. Bent u op zoek naar informatie over het gebruik of de online aanschaf van dit geneesmiddel? In dit artikel geven we u hierover meer informatie en geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

  • Dosering: 203 µg/ 33.9 µg per 24 uur (6 mg norelgestromine en 600 µg ethinylestradiol)
  • Prijs Evra Pleister (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 53,25

Online Evra kopen? Dit zijn de voordelen

Bent u op zoek naar een aanbieder van Evra? Dan is het handig om te weten dat u hiervoor naar meer plekken kunt dan alleen de lokale apotheek. Ook voor receptplichtige medicatie kunt u namelijk terecht bij diverse online aanbieders. Het voordeel daarvan is dat u voor het bestellen en ontvangen van medicijnen niet langer naar de aanbieder toe hoeft. In plaats daarvan bestelt u eenvoudig online en krijgt u de medicatie thuisbezorgd. Een ander voordeel hiervan is dat het u vaak minder tijd kost. U hoeft niet langer rekening te houden met reistijden of wachttijden bij een lokale apotheek, maar kan zonder te wachten de bestelling online plaatsen. Daarbij kunt u een datum en tijdstip afspreken waarop de bezorging het beste uitkomt, dus ook dit is makkelijk in te plannen in de agenda.

Dit kost Evra online

Wanneer u online zoekt naar aanbieders die Evra verkopen, zult u zien dat de prijzen per aanbieder kunnen verschillen. Ook de manier van verpakken en de dosering kunnen van invloed zijn. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. Let er dan wel op dat de prijs per aanbieder verschillend opgebouwd kan zijn. Evra is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 97,95 euro. Hierin zijn dan de kosten voor verzending en een eventueel medisch consult inbegrepen.

Eenvoudig online bestellen met deze handleiding

Heeft u nog niet eerder medicatie online besteld en weet u niet precies hoe dit moet? Laat u zich hier niet door afschrikken, want online bestellen is simpel. Gebruik het volgende stappenplan als leidraad:

  1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
  2. Selecteer Evra in de juiste verhouding en dosering;
  3. Voeg de bestelling toe aan het winkelmandje;
  4. Vul uw gegevens in en betaal voor de bestelling;
  5. Uw medicatie wordt na een check door een gekwalificeerd arts naar u verzonden.

Houd er wel rekening mee dat u voor receptplichtige medicatie een recept dient te uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om daarvoor een medische vragenlijst in te vullen. Hierin geeft u meer informatie over bijvoorbeeld uw medicijngebruik en over aandoeningen die u heeft of heeft gehad. Op basis van deze info kan de arts vervolgens beoordelen of het gewenste middel voor u geschikt is.

Online bestelproces Evra

Onze tips om online veilig te bestellen

Online aanschaf van medicatie is veilig, maar we raden aan de volgende checks uit te voeren:

  • Controleer de vergunningen van de aanbieder van uw keuze. Is deze aanbieder inderdaad gemachtigd om de betreffende medicatie te verkopen? Controleren kan eenvoudig via een website van de overheid. U komt hier terecht wanneer u klikt op het groen-witte keurmerk op de website van de aanbieder;
  • Wordt er bij het bestellen van receptplichtige medicatie niet om een recept of het invullen van een medische vragenlijst gevraagd? Let dan op, want waarschijnlijk bent u dan bij een aanbieder terecht gekomen die niet-gecertificeerd is. De kwaliteit en veiligheid zijn dan niet gewaarborgd;
  • Lees eventueel recensies van andere klanten, om u een beeld te vormen van klantvriendelijkheid en kwaliteit van de betreffende aanbieder.

Online betaalmethoden voor medicatie

Een belangrijk voordeel van online aanbieders ten opzichte van lokale apotheken is het feit dat er vaak meerdere betalingsmogelijkheden zijn. Betaal bijvoorbeeld via creditcard, iDeal, PayPal of met bankoverschrijving. We adviseren om altijd te kiezen voor een betaalmethode waar u ervaring mee heeft.

Betaalmethodes Evra

Hoe te gebruiken

Doordat Evra een pleister betreft is het gebruik eigenlijk vrij simpel. In de eerste plaats is het immers niet meer dan het simpelweg opplakken van de pleister. Dit mag op een droog, onbehaard deel van het lichaam, bijvoorbeeld de bil of de buik. Het mag echter niet op de borsten worden gebruikt. Drie weken achter elkaar wordt eenmaal per week de pleister vervangen. Daarna volgt een stopweek. Tenzij het middel gebruikt wordt om de menstruatie uit te stellen. Dan wordt de stopweek overgeslagen en plakt u direct de volgende pleister op.

Evra bijsluiter

Bijwerkingen

Evra gaat gepaard met een aantal bijwerkingen die bij tot wel dertig procent van de gebruikers kunnen voorkomen. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het ervaren van hoofdpijnen of migraine. Ook buikkramp, misselijkheid, diarree en pijnlijke of gespannen borsten komen vaak voor bij het gebruik van deze pleisters. Minder gebruikelijk, maar wel mogelijk, is het ervaren van irritatie, een pijnlijke vagina of zelfs een ontstoken vagina, maar ook het ervaren van vaginale bloedingen in de stopweek. Ook vermoeidheid, het vasthouden van vocht en wazig zien kunnen voorkomen.

Actieve bestanddelen

De Evra-pleister bevat twee bestanddelen die zorgen dat de middelen hun werk doen. In de eerste plaats gaat het om het oestrogeen-hormoon ethinylestradiol. Daarnaast gaat het ook om het prostageen-hormoon norelgestromine. Deze twee hormonen zorgen ervoor dat het lichaam wordt wijsgemaakt dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Zo zal het lichaam dan ook handelen waardoor de conceptie niet kan plaatsvinden. Zo kan zwangerschap worden voorkomen en de menstruatie worden uitgesteld.

Vragen over Evra? Wij beantwoorden ze graag!

Wanneer de arts u medicatie voorschrijft, zal hij of zij ook instructies geven voor gebruik. Volg deze instructies altijd goed op. Heeft u nog vragen over het gebruik? Raadpleeg de apotheker of arts. Ook vindt u in onderstaande lijst een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over de aanschaf en het gebruik van dit geneesmiddel.

Evra is een anticonceptiepleister die hormonen afgeeft om zwangerschap te voorkomen door de eisprong te voorkomen.

Evra is te koop bij verschillende online aanbieders.

Ja, online aanschaf van geneesmiddelen is veilig wanneer u deze aanschaft via een gecertificeerde aanbieder. Wij adviseren om geen middelen aan te schaffen via een aanbieder die geen vergunning heeft.

De levertijd van Evra kan per aanbieder verschillen. We raden aan om hiernaar te informeren bij de specifieke aanbieder waar u de medicatie aanschaft.

Evra is receptplichtige medicatie. Dat wil zeggen dat u een recept nodig heeft. Heeft u dat nog niet? Dan is het bij sommige online aanbieders mogelijk om een medisch consult te volgen of een medische vragenlijst in te vullen.

Volg de instructies van uw arts voor het correct aanbrengen en vervangen van de pleister.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, misselijkheid, stemmingswisselingen en huidirritatie op de plaats van toediening.

Evra is doorgaans direct effectief als het correct wordt gebruikt. Raadpleeg uw arts voor specifieke informatie.

Het gebruik van Evra wordt over het algemeen afgeraden bij vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar en roken, vanwege het verhoogde risico op bloedstolsels.

Uw arts kan aanbevelen om tijdens het gebruik van Evra aanvullende anticonceptiemethoden te gebruiken, vooral tijdens de eerste maand van gebruik.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen