Desogestrel

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Desogestrel
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Desogestrel?

Desogestrel is een veelgebruikte progestageen-only anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Voordat u nieuwe medicatie gaat gebruiken, adviseren wij om goed op de hoogte te zijn van gebruiksinstructies, mogelijke bijwerkingen en andere belangrijke zaken. En het is ook handig om te weten dat Desogestrel ook beschikbaar is via gecertificeerde online apotheken.

 • Dosering: Desogestrel 0,075 mg
 • Prijs Desogestrel (incl. online consult): tabletten – vanaf € 66,50

Waarvoor wordt Desogestrel gebruikt?

In Desogestrel zit een klein beetje van een bepaald vrouwelijk geslachtshormoon; desogestrel. Desogestrel is een progestageen. Dit geneesmiddel bevat slechts één werkzame stof, terwijl in andere pillen vaak twee stoffen zitten. Deze bevatten naast progestageen ook oestrogeen. De stof desogestrel zorgt ervoor dat zaadcellen de baarmoeder niet kunnen binnendringen. Een combinatiepil (met twee werkzame stoffen) zorgt er daarnaast voor dat er geen rijping van de eicel plaatsvindt. Dit laatste wordt door Desogestrel dus niet voorkomen. Toch is ook Desogestrel een betrouwbare anticonceptiepil, die goed gebruikt kan worden door vrouwen die niet tegen oestrogeen kunnen.

Zo gebruikt u Desogestrel

Om deze medicatie goed te laten werken, is het van belang dat u de aanwijzingen van de arts goed opvolgt en de instructies uit de bijsluiter opvolgt. Voor dit middel gelden de volgende aanwijzingen voor gebruik:

 • Dit middel wordt geleverd in strips van 28 tabletten. Volg bij gebruik de pijltjes op het folie. Ook de dagen van de week staan op de strip vermeld;
 • Start een nieuwe strip met een tablet uit het bovenste rijtje;
 • Slik de pil dagelijks rond hetzelfde tijdstip, met wat water en zonder te kauwen;
 • Is de strip leeg? Dan gaat u de volgende dag (dus zonder stopweek) door met de volgende strip.

Start u met dit middel? Kijk dan in de bijsluiter wanneer het juiste moment is om de eerste tablet te slikken.

Desogestrel bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen van Desogestrel

Tijdens het gebruik van Desogestrel kunt u bijwerkingen ervaren. In enkele gevallen kan het gaan om ernstige bijwerkingen, zoals trombose of borstkanker. Vermoed u zo’n ernstige bijwerking? Raadpleeg dan direct een arts. Verder kunt u te maken krijgen met doorbraakbloedingen of spotting; onregelmatig bloedverlies uit de vagina. Ook kunt u last krijgen van bijwerkingen zoals een neerslachtige stemming, minder zin in seks, stemmingswisselingen, acne, pijnlijke borsten, misselijkheid, toename in gewicht, vaginale infecties.

Voordelen online aanschaf Desogestrel

Wij raden u vanwege diverse voordelen aan om Desogestrel online te bestellen. Ten eerste het gebruiksgemak. U hoeft voor de bestelling de deur niet, om een fysieke apotheek te bezoeken, maar kunt rustig thuisblijven. Dit bespaard gedoe, maar ook tijd. Een ander groot voordeel is dat u op elk moment van de dag een bestelling kunt doen. U bent hierbij dus niet langer afhankelijk van openingstijden van de fysieke apotheek. En wist u dat u in sommige gevallen niet eens meer naar een arts toe hoeft voor een recept? Voor sommige middelen kunt u online namelijk een medische vragenlijst invullen, waarna een gekwalificeerd arts uw aanvraag beoordeelt.

De prijs van Desogestrel online

De prijs van Desogestrel is afhankelijk van onder meer de dosering, het aantal pillen per verpakking en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Daarbij kunnen er verschillen zitten in opbouw van de prijs. Bij sommige apotheken wordt alleen de prijs voor de medicatie getoond en kunnen er tijdens het bestelproces kosten bijkomen voor bijvoorbeeld verzending. Bij andere apotheken wordt direct een totaalprijs getoond, inclusief verzendkosten en de kosten voor een eventueel medisch consult. Zo weet u direct waar u aan toe bent.

Online bestellen medicatie in een paar simpele stappen

Het proces van online bestellen van Desogestrel is over het algemeen eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen:

 1. Selecteer de gewenste dosering en hoeveelheid;
 2. Voeg het product toe aan uw winkelwagen;
 3. Volg de instructies om uw bestelling af te ronden. U moet mogelijk uw verzendgegevens invoeren en een betaalmethode kiezen voordat u uw bestelling plaatst;
 4. Bestelt u een receptplichtig medicijn? Dan zal er ook gevraagd worden om een recept. Dit kunt u dan uploaden. Heeft u nog geen recept? Vul dan een medische vragenlijst in. Hierin kunt u meer informatie geven over onder andere uw huidige medicijngebruik en uw medische historie;
 5. Een gekwalificeerd arts beoordeelt uw aanvraag. Is hij of zij akkoord? Dan krijgt u de medicatie discreet thuisgestuurd.

Online bestelproces Desogestrel

Is online bestellen veilig? We leggen het graag uit!

Ja, het is over het algemeen veilig om Desogestrel online te bestellen, mits u dit doet bij een betrouwbare en gecertificeerde online apotheek. Controleer altijd de legitimiteit van de website, lees beoordelingen van andere klanten en zorg ervoor dat de website beveiligd is voordat u persoonlijke informatie invoert. De vergunningen van de apotheek kunt u zelf controleren, via aanbiedersmedicijnen.nl. Dit is een website van de overheid.

Veilig betalen voor online bestelde medicatie

Online apotheken accepteren verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards, betaalpassen, PayPal en soms zelfs bankoverschrijvingen. We raden u aan om te kiezen voor een betaalmethode waar u goed bekend mee bent. Check daarnaast altijd of er tijdens het betalen sprake is van een beveiligde verbinding. Dit kunt u zien aan het slotje dat boven in de browserbalk verschijnt, voor of achter de websitenaam.

Betaalmethodes Desogestrel

Vragen over Desogestrel? Wij geven u graag de antwoorden!

Bij vragen over het gebruik van Desogestrel raden we aan een arts of apotheker te raadplegen. Algemene informatie kunt u echter hieronder ook vinden in de lijst met veelgestelde vragen. Ook de bijsluiter is een goede informatiebron. Hier staat bijvoorbeeld een uitgebreide gebruiksaanwijzing in en een compleet overzicht van mogelijke bijwerkingen.

Desogestrel is een progestageen-only anticonceptiepil die zwangerschap voorkomt door de eisprong te onderdrukken en het baarmoederslijmvlies te verdikken.

Desogestrel wordt hoofdzakelijk gebruikt als anticonceptiemiddel om zwangerschap te voorkomen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, misselijkheid, stemmingswisselingen, gewichtstoename en onregelmatige menstruatie. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht.

Neem Desogestrel elke dag op hetzelfde tijdstip in, bij voorkeur met water. Volg de instructies van uw arts of de bijsluiter nauwkeurig op.

Desogestrel is niet geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap. Raadpleeg uw arts voordat u Desogestrel gebruikt als u borstvoeding geeft.

Desogestrel kan veilig worden ingenomen met de meeste andere medicijnen, maar bespreek eventuele interacties met uw arts. Zorg ervoor dat hij of zij op de hoogte is van alle medicijnen die u gebruikt. Niet alleen de medicatie op recept, maar ook vrij verkrijgbare middelen of supplementen.

Desogestrel begint meestal direct effectief te zijn als het wordt gestart op de eerste dag van de menstruatie. In andere gevallen kan tijdelijk gebruik van extra anticonceptie nodig zijn.

Ja, vrouwen met bepaalde medische aandoeningen zoals bloedstolsels, leverziekte of borstkanker moeten extra voorzichtig zijn bij het gebruik van Desogestrel.

Als u een dosis Desogestrel heeft gemist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Raadpleeg de bijsluiter voor gedetailleerde instructies.

Ja, er zijn verschillende alternatieve anticonceptiemethoden beschikbaar, waaronder andere soorten anticonceptiepillen, spiraaltjes, anticonceptiepleisters en anticonceptieringen. Bespreek met uw arts welke methode het meest geschikt is voor u.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.