Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Co-cyprindiol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Co-cyprindiol kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Co-cyprindiol wordt gebruikt door vrouwen die willen voorkomen dat zij zwanger worden. Ook wordt het gebruikt tegen acne en overbeharing. Het is één van de middelen die ook wel bekendstaan onder de naam de pil. Een ander woord hiervoor is een anticonceptiemiddel. Dit medicijn remt de eisprong en maakt het slijmvlies van de baarmoeder dikker waardoor bevruchting lastiger wordt. Het is zeer belangrijk om het middel op de juiste wijze te gebruiken. Alleen op die manier kan de werking ervan te garanderen zijn. Let hier dus goed op wanneer het gebruik van dit medicijn wordt aangevangen.

  • Dosering Co-cyprindiol: 2 mg cyproteron en 35 microgram ethinylestradiol
  • Prijs Co-cyprindiol (incl. online consult): 63 Pillen – € 53,00

De bijwerkingen van Co-cyprindiol

De meeste bijwerkingen van Co-cyprindiol treden op in de beginperiode wanneer net een aanvang met het gebruik van dit medicijn is gemaakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om misselijkheid. Ook hoofdpijn en maagkrampen komen met enige regelmaat voor. In sommige gevallen gaat het om het hebben van droge ogen. Ook vaginale bloedingen buiten de stopweek komen regelmatig voor. Al deze bijwerkingen kunnen tot wel enkele maanden aanhouden. Wanneer de bijwerkingen blijven aanhouden of zeer hevig zijn is overleg met een arts aan te raden.

Hoe is dit middel te gebruiken

Een strip Co-cyprindiol bevat 21 tabletten. Deze moeten achtereenvolgens eens per dag worden ingenomen. Na deze 21 dagen volgen zeven dagen waarin gestopt moet worden. Vervolgens begint het weer opnieuw met een nieuwe strip van 21 pillen. Het middel moet volgens dit vaste ritme worden gebruikt om betrouwbaar te zijn. Wanneer dit niet het geval is, moet direct opgepast worden voor een zwangerschap. Het duurt dan weer enkele dagen voor de betrouwbaarheid hersteld is. Houd dit gebruik vol tot het moment dat een zwangerschap wel gewenst is.

Actieve bestanddelen

De werkzame stoffen in Co-cyprindiol zijn de vrouwelijke hormonen cyproteron en ethinylestradiol. Deze hormonen beïnvloeden de natuurlijke processen in het vrouwelijk lichaam waardoor het lichaam in de veronderstelling is dat de bevruchting niet meer mogelijk is. Daardoor zal de zwangerschap kunnen worden uitgesteld. Bovendien is dit ook een reden waarom het middel ook weleens voor andere klachten kan worden ingezet, bijvoorbeeld menstruatieklachten. Het is belangrijk om met een arts te overleggen of het middel van waarde kan zijn om bepaalde klachten te verhelpen.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.