Cerazette

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Cerazette kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Cerazette?

Cerazette is een voorbehoedsmiddel dat behoort tot de categorie van progestageen-only pillen (POP), ook wel bekend als ‘minipillen’. Het actieve ingrediënt is desogestrel, een synthetisch progestageen. Cerazette wordt voorgeschreven om zwangerschap te voorkomen door de eisprong te onderdrukken.

 • Dosering: Cerazette 75 µg desogestrel
 • Prijs Cerazette (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 57,25

Online Cerazette kopen

De online aanschaf van medicatie heeft als belangrijk voordeel dat u de aanschaf volledig via internet kunt regelen. Daardoor hoeft u er dus de deur niet voor uit. Ook voor de ontvangst van de medicatie hoeft dit niet, want u krijgt uw online bestelling gewoon thuisbezorgd. Online aanschaffen kan daarnaast veel tijd schelen. U hoeft geen tijd te reserveren voor een consult met een arts, of voor het bezoeken van een fysieke apotheek.

Online prijzen voor Cerazette

Als u online op zoek gaat naar medicatie, kan het zijn dat u prijsverschillen opvallen tussen diverse aanbieders. De prijs van Cerazette kan variëren afhankelijk van de dosering, de verpakkingsgrootte en de online apotheek. Het is belangrijk om medicijnen alleen bij erkende apotheken te kopen om de kwaliteit en juiste dosering te waarborgen. U kunt Cerazette online aanschaffen voor een totaalprijs vanaf 57,25 euro. In die prijs zijn verzendkosten en kosten voor een eventueel medisch consult inbegrepen.

Online Cerazette bestellen in een paar stappen

Wilt u deze medicatie online aanschaffen? Doorloop dan de volgende simpele stappen:

 1. Selecteer een betrouwbare online apotheek;
 2. Selecteer de gewenste dosering en hoeveelheid Cerazette;
 3. Vul uw persoonlijke gegevens in;
 4. Voer de betaling uit;
 5. Upload een recept als hierom gevraagd wordt. Heeft u nog geen recept? Vul dan een medische vragenlijst in. Op basis van deze vragenlijst wordt uw aanvraag beoordeelt;
 6. Een gekwalificeerd arts controleert uw aanvraag;
 7. Na akkoord krijgt u de medicatie snel thuisgestuurd.

Online bestelproces Cerazette

Online betaling van Cerazette

Gecertificeerde online apotheken bieden vaak diverse betaalmogelijkheden aan. Hierdoor kunt u kiezen voor de methode die u uw voorkeur heeft. Betaal bijvoorbeeld per creditcard, via iDeal of via PayPal. Let bij het betalen wel op of er sprake blijft van een beveiligde verbinding. Dit kunt u zien door het slotje dat bovenin het browserscherm staat.

Betaalmethodes Cerazette

Altijd veilig bestellen

Online zijn er gecertificeerde en niet-gecertificeerde apotheken te vinden. De gecertificeerde apotheken worden gecontroleerd door de overheid. U kunt bijvoorbeeld zelf checken of de vergunning van de apotheek in orde is, via de overheidswebsite aanbiedersmedicijnen.nl. Komt u op een website terecht waar u receptplichtige medicatie kunt bestellen, zonder dat u een recept nodig heeft of een medische vragenlijst moet doorlopen? Dan is de kans groot dat u op een niet-gecertificeerde website terecht bent gekomen. Het wordt afgeraden om hier medicatie aan te schaffen, omdat de kwaliteit en veiligheid niet gewaarborgd kan worden.

Hoe werkt Cerazette?

Cerazette is een progestageenhoudende anticonceptiepil die effectief is in het voorkomen van zwangerschap. Het voorkomt ovulatie, verdikt cervicaal slijm en beïnvloedt het baarmoederslijmvlies om implantatie te voorkomen. Het geneesmiddel bevat de stof desogestrel. Dit is een synthetisch progestageen hormoon. In tegenstelling tot combinatiepillen, die zowel progestageen als oestrogeen bevatten, bevat Cerazette alleen het hormoon progestageen. De belangrijkste werking van Cerazette is het voorkomen van ovulatie (het vrijkomen van een eicel uit de eierstok). Daarnaast veroorzaakt Cerazette enkele andere effecten die bijdragen aan de anticonceptieve werking.

Ten eerste verandert de medicatie de consistentie van het cervicaal slijm in de baarmoederhals. Hierdoor wordt het moeilijke voor zaadcellen om de baarmoeder binnen te dringen. Ten tweede ontstaan veranderingen in het baarmoederslijmvlies. De groei en ontwikkeling van dit slijmvlies verloopt trager, waardoor een bevruchte eicel minder makkelijk ingenesteld raakt. Deze combinatie zorgt ervoor dat Cerazette bij juist gebruik een effectief anticonceptiemiddel is.

Hoe gebruikt u Cerazette?

Cerazette wordt meestal geleverd in de vorm van tabletten die u dagelijks moet innemen. Het is essentieel om Cerazette precies zoals voorgeschreven door een arts of zoals aangegeven in de bijsluiter in te nemen. Juist gebruik zorgt voor een maximaal effect. Hier zijn enkele belangrijke instructies voor het gebruik van Cerazette:

 • Begin met de eerste pil op de eerste dag van uw menstruatie. Begint u op een andere dag? Gebruik dan gedurende de eerste twee dagen aanvullende anticonceptie, zoals een condoom;
 • Neem de medicatie dagelijks in rond hetzelfde tijdstip, zodat u de kans verkleint om een pil te vergeten;
 • Anders dan sommige combinatiepillen, neemt u Cerazette zonder een stopweek. Dit betekent dat u de pillen blijft innemen zonder een week te pauzeren voor de menstruatie. U zult waarschijnlijk merken dat uw menstruatie lichter wordt of zelfs helemaal uitblijft tijdens het gebruik van Cerazette;
 • Bent u een pil vergeten? Als u een pil mist (meer dan 12 uur te laat), volg dan de aanwijzingen in de bijsluiter. Het kan nodig zijn om aanvullende anticonceptiemaatregelen te nemen;
 • Zorg dat uw arts weet welke medicatie u verder gebruikt, omdat medicijnen een wisselwerking met elkaar kunnen hebben. Dit geldt niet alleen voor medicatie op recept, maar ook voor vrij verkrijgbare medicijnen en kruidensupplementen. Uw arts kan beoordelen of er in uw geval sprake van een wisselwerking kan zijn;
 • Het is ook essentieel dat de arts weet wat uw medische historie is. Bij sommige aandoeningen is deze medicatie wellicht niet of minder geschikt. Ook hier geldt dat uw arts kan beoordelen of deze medicijnen voor u geschikt zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat Cerazette geen bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Als u seks hebt met een partner van wie u de soa-status niet kent, gebruik dan een condoom naast deze medicatie.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel?

Het gebruik van Cerazette kan bij sommige vrouwen bijwerkingen veroorzaken. Het is essentieel om te weten dat niet iedereen deze bijwerkingen zal ervaren, en als dat wel het geval is, kunnen ze van persoon tot persoon variëren in termen van ernst en duur. Het is aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter door te lezen. Hierin staat ook een lijst van mogelijke bijwerkingen en u weet hierdoor dan wat u eventueel kunt verwachten. Enkele mogelijke bijwerkingen van Cerazette zijn onder andere:

 • Onregelmatige menstruatie. Veel vrouwen ervaren onregelmatige menstruatiepatronen tijdens het gebruik van Cerazette. Dit kan variëren van lichte spotting tot zware doorbraakbloedingen. In sommige gevallen blijft de menstruatie volledig uit;
 • Sommige vrouwen kunnen last krijgen van hoofdpijn als bijwerking van Cerazette;
 • Misselijkheid is een andere mogelijke bijwerking. Het is meestal mild en kan worden verminderd door Cerazette met voedsel in te nemen;
 • Sommige vrouwen kunnen veranderingen in hun seksueel verlangen ervaren tijdens het gebruik van Cerazette;
 • Hoewel niet iedereen dit ervaart, kunnen sommige vrouwen gewichtsveranderingen opmerken tijdens het gebruik van Cerazette;
 • Pijnlijke of gevoelige borsten zijn een andere veelvoorkomende bijwerking.

Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen met uw arts te bespreken, vooral als de klachten aanhouden of ernstig zijn. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals een verhoogd risico op bloedstolsels. Ervaart u symptomen zoals ernstige hoofdpijn, ademhalingsproblemen of pijn op de borst of in de benen? Zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Cerazette bijsluiter

Veelgestelde vragen en antwoorden over Cerazette

Gaat u Cerazette gebruiken? Dan zal de arts uitleggen hoe u het middel dient te gebruiken. Volg de aanwijzingen van uw arts altijd goed op. Bij vragen kunt u ook de bijsluiter doorlezen, waarin u meer informatie vindt over bijvoorbeeld het gebruik en de mogelijke bijwerkingen. Bekijk hieronder ook de lijst met veelgestelde vragen, inclusief beantwoording.

Cerazette is zeer effectief bij het voorkomen van zwangerschap wanneer het correct wordt ingenomen.

Raadpleeg de bijsluiter of neem contact op met je arts voor advies over het omgaan met gemiste pillen.

Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, stemmingswisselingen en onregelmatige menstruatie. Bespreek eventuele zorgen met uw arts.

Cerazette kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, maar overleg met uw arts voor individueel advies.

Cerazette begint onmiddellijk na de eerste pil, maar het duurt enkele dagen voordat het volledig effectief is. Extra anticonceptie kan nodig zijn.

Roken kan het risico op bijwerkingen verhogen. Bespreek rookgewoonten met uw arts.

Sommige medicijnen kunnen de effectiviteit verminderen. Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, dus ook over medicatie die vrij verkrijgbaar is.

Cerazette kan de menstruatiepijn verminderen bij sommige vrouwen.

Bespreek de duur van het gebruik met uw arts. Sommige vrouwen gebruiken Cerazette langdurig.

Gewichtsveranderingen zijn zelden gemeld. Bespreek eventuele zorgen over gewicht met uw arts.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.