Levonelle

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Levonelle kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Levonelle wordt ook wel de morning-afterpil genoemd. Het is een anticonceptiemiddel dat in geval van nood ingezet kan worden. Op die manier kan alsnog worden gezorgd dat een zwangerschap voorkomen wordt. Dit is te danken aan de werkzame stof die in dit medicijn is opgenomen. Het is wel essentieel om het middel op de juiste manier te gebruiken. Alleen op die manier is het beoogde resultaat te bereiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat het zo snel als mogelijk na de geslachtsgemeenschap ingenomen moet worden om te kunnen werken.

  • Dosering: Levonelle 1500 pil bevat 1500 microgram levonorgestrel – 1500 µg
  • Prijs Levonelle noodanticonceptie (incl. online consult): 1 Pil – € 55,25

Bijwerkingen van Levonelle

Bijwerkingen van Levonelle kunnen uiteenlopen. Het is daarnaast zo dat de bijwerkingen slechts in ene beperkt aantal gevallen voorkomen. De bijwerkingen die het betreft zijn hoofdpijn, duizeligheid, klachten met betrekking tot de maag en darmen zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn, maar ook uitstel van de menstruatie of juist zeer hevige menstruatie. In het geval van uitstel van menstruatie is het van belang om een zwangerschapstest te doen om zwangerschap te kunnen uitsluiten. De bijwerkingen trekken normaal gesproken snel weg. Wanneer dit niet het geval is, is overleg met de dokter verstandig.

Hoe Levonelle te gebruiken

Het gebruik van Levonelle is zeer specifiek. Zo moet het zo snel als mogelijk na de geslachtsgemeenschap ingenomen worden. Dit moet binnen 12 tot 72 uur na de geslachtsgemeenschap worden gedaan om de werking te kunnen ervaren. Het betreft 1 tablet die slechts eenmalig wordt ingenomen. Het is belangrijk om de tablet niet te kauwen of te vermalen. Het moet als geheel worden ingenomen. Gebruik om het goed te kunnen doorslikken ook enkele slokken water of een andere drank. Wanneer u diarree of braken als bijwerking ervaart binnen enkele uren na inname, neem dan een nieuwe tablet in.

Actieve bestanddelen Levonelle

Levonorgestel is de werkzame stof die in Levonelle is opgenomen. Dit is een hormoon dat de eisprong en het baarmoederslijmvlies kan beïnvloeden. In dat opzicht heeft de morning-afterpil veel overeenkomsten met de werking van gebruikelijke anticonceptiemiddelen. Het is echter niet zo dat dit middel ter vervanging van die middelen kan worden ingenomen. Dit komt omdat de hormonen in onvoldoende mate in de pil zitten voor dagelijks gebruik van het middel.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.