Ovranette

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ovranette kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Ovranette is een anticonceptiemiddel. Het wordt door vrouwen gebruikt om zwangerschappen te voorkomen. Het kan echter ook worden ingezet wanneer er problemen zijn met de menstruatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om zeer hevige menstruatie. In dat geval kan de menstruatie voor een bepaalde tijd worden uitgesteld door dit medicijn te slikken. Voor beide redenen van gebruik geldt een andere manier van gebruiken. Het is belangrijk om dit onderscheid goed te kennen voor aan het middel begonnen wordt. Dit is de enige manier om de werking op de juiste manier te garanderen.

  • Dosering Ovranette: 50 microgram levonorgestrel en 30 microgram ethinylestradiol (21 opeenvolgende dagen)
  • Prijs Ovranette (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 50,99

De bijwerkingen van Ovranette

De bijwerkingen van Ovranette zijn zeer divers. Zo kunnen bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine optreden wanneer met dit medicijn wordt begonnen. Ook pijn of spanning in de borsten kan voorkomen. Daarnaast komt het vrij vaak voor dat er vaginale bloedingen optreden buiten de stopweek om. Dit wordt ook wel spotting genoemd. In sommige gevallen kunnen er vaginale schimmelinfecties optreden wanneer dit medicijn wordt gebruikt. Ook maagpijn wil weleens voorkomen. Alle klachten trekken na enige tijd weg. Is dit echter niet het geval, dan is het slim om de arts even in te schakelen.

Gebruik Ovranette

Ovranette moet gebruikt worden zoals dit wordt gedaan bij andere anticonceptiemiddelen. Dit betekent dat gedurende 21 dagen dagelijks een tablet met de werkzame stof wordt genomen. Bij voorkeur iedere dag op hetzelfde tijdstip. Vervolgens moet zeven dagen niet worden geslikt. Wanneer het middel wordt gebruikt om menstruatieklachten te bestrijden moet echter geen stopweek van zeven dagen worden ingelast. Dan moet het middel voortdurend worden ingenomen. Let wel op dat dit tot maximaal een jaar achtereen kan. Daarna moet worden gestopt en zal ook direct de menstruatie plaatsvinden.

Actieve bestanddelen in Ovranette

De werkzame bestanddelen in deze pil, ethinylestradiol en levonorgestrel zorgen ervoor dat het slijmvlies in de vagina en de baarmoeder dikker wordt. Dit zorgt ervoor dat het minder goed mogelijk wordt om de eitjes te bevruchten. Op die manier kan worden voorkomen dat een zwangerschap optreedt. Het betreft stoffen die ook door vrouwen zelf in het lichaam aangemaakt worden. Het betekent echter ook dat het andere werkingen die voortkomen uit de hormonen kan stimuleren. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op de menstruatie.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.