Trinordiol

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Trinordiol
Categorie
Wij laten zien:

Trinordiol is een anticonceptiepil die valt onder de categorie driefasenpillen. Het middel kan niet alleen voorgeschreven worden om een zwangerschap te voorkomen, maar ook om menstruatiepijn te verminderen, de menstruatie uit te stellen of om abnormaal vaginaal bloedverlies te verminderen.

  • Dosering: trinordiol 3 fase 3 x 21 Tabletten
  • Prijs Trinordiol (incl. online consult):  vanaf € 49,25

De werking van Trinordiol

Trinordiol is een driefasenpil. Een pilstrip bevat pillen met drie verschillende samenstellingen. De werkzame stoffen in dit medicijn zijn synthetische varianten van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progestageen. De synthetische varianten zijn ethinylestradiol en levonorgestrel. Met een wisselende samenstelling van deze hormonen in de pillen wordt een normale hormooncyclus nagebootst. Hierdoor kan het middel ingezet worden om zwangerschap te voorkomen, maar ook om menstruatiepijn te verminderen. Verder kan het voorgeschreven worden bij abnormaal vaginaal bloedverlies, acne, endometriose en om de menstruatie uit te stellen.

Zo gebruikt u Trinordiol

Als de arts u deze medicatie voorschrijft, zal hij of zij u ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Voor vragen over het gebruik kunt u ook uw apotheker raadplegen, of kijk in de bijsluiter voor een volledige gebruiksaanwijzing. Doorgaans gelden in ieder geval de volgende instructies voor gebruik:

  • De pillen worden geleverd in een strip. Een strip bevat zes bruine pillen, vijf witte pillen en tien gele pillen;
  • Neem een pil per dag in en start met de bruine pillen, daarna de witte en daarna de gele pillen;
  • Is de strip leeg? Las dan een pauze in van zeven dagen, waarin u geen pil slikt. Start direct na die zeven dagen met een nieuwe strip;
  • Tijdens de pauzeweek zal er een bloeding plaatsvinden, lijkend op de menstruatie;
  • Heeft u last van braken of van dunne diarree binnen vier uur na inname van de pil? Slik dan eenzelfde pil zo gauw de darmen of maag weer rustig zijn. Als dit lukt binnen 12 uur, dan mag u ervan uitgaan dat de pil nog betrouwbaar is. Lukt het niet binnen 12 uur? Volg dan de adviezen uit de bijsluiter omtrent aanvullende maatregelen;
  • Wilt u met behulp van Trinordiol uw menstruatie uitstellen? Dit kan op drie verschillende manieren. Ten eerste kunt u de stopweek overslaan en direct doorgaan met een nieuwe strip. Hiermee stelt u de menstruatie drie weken uit. Het is ook mogelijk om na een strip direct door te gaan met de pillen uit de laatste fase van een nieuwe strip. Ten derde kunt u er ook voor kiezen om aan het einde van de pilstrip de pauzeweek over te slaan en te starten met een eenfasepil met net zo veel of meer progestageen.

Mogelijke bijwerkingen

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Dit geldt ook voor Trinordol. Lees daarom voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door, zodat u weet welke bijwerkingen u eventueel kunt verwachten. Bijwerkingen bij dit middel kunnen onder meer zijn: spotting (vaginaal bloedverlies buiten de stopweek), hoofdpijn, migraine, buikpijn, misselijkheid en gewichtstoename. Overleg met uw arts als u veel last heeft van bijwerkingen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.