Zoely

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Zoely kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Zoely is een middel dat wordt gebruikt ter anticonceptie. Er zitten verschillende werkzame stoffen in die samen de behandeling verzorgen. Het is belangrijk om te weten dat het medicijn anders genomen moet worden dan veel andere anticonceptiepillen. Wel is de uiteindelijke werking hetzelfde. Er kan namelijk 99 procent zekerheid worden geboden bij het voorkomen van een zwangerschap. Omdat het gebruik wel afwijkt is het belangrijk om hier voldoende kennis van op te doen. Op die manier kan worden gezorgd dat het middel optimaal werk kan doen.

  • Dosering: 24 pillen 2,5 mg nomegestrolacetaat en 1,5 mg oestradiol
  • Prijs Zoely (incl. online consult): 3 maanden – vanaf € 93,49

Hoe Zoely gebruiken?

Anders dan bij veel andere anticonceptiemiddelen geldt voor Zoely niet dat er een stopweek is. In plaats daarvan zijn er verschillende pillen. Er zijn in een verpakking 24 witte pillen met werkzame stof te vinden, daarnaast zijn er vier placebopillen te vinden. Het is belangrijk om eerst dagelijks op hetzelfde tijdstip de 24 witte tabletten gedurende 24 dagen in te nemen. Daarna volgen vier dagen waarop een gele pil wordt ingenomen. Vervolgens begint de cyclus opnieuw. Er wordt dus niet gestopt zolang zwangerschappen voorkomen moeten worden. In de 4 gele dagen zal een menstruatiebloeding plaatsvinden. Wees hier dan ook op voorbereid.

Wanneer Zoely niet gebruiken?

Het gebruik van Zoely kan in grote mate samenhangen met het ervaren van bloedstolsels. Wie een geschiedenis van trombose heeft, kan daardoor beter niet aan deze anticonceptiepil beginnen. Dat geldt ook bij hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes in zware vorm, migraine met aura, leveraandoeningen en hartproblemen in verschillende vormen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat een zwangerschap betekent dat niet begonnen kan worden met de pil. Ook bij de wens om zwanger te worden is de pil nemen niet wenselijk. In al deze gevallen is het verstandig om even met de arts te overleggen.

Actieve bestanddelen in Zoely

Oestradiol en nomegestrolacetaat zijn de werkzame stoffen die in Zoely zijn terug te vinden. Dit zijn varianten van oestrogeen en progestageen. Deze lichaamseigen stoffen die door vrouwen worden aangemaakt spelen een rol bij het zwanger kunnen worden of niet. Om die reden worden de stoffen dan ook toegediend om een zwangerschap te kunnen voorkomen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.