Rapitil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Rapitil kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Een middel als Rapitil wordt gebruikt als anti-allergiemedicijn. Het wordt in de vorm van inhalatie en als oogdruppel gebruikt. In dit geval betreft het de oogdruppel. Het kan worden ingezet tegen allergie, ontstoken ogen door toedoen van allergie en hooikoorts. Daarbij is het belangrijk dat de juiste wijze van gebruiken wordt gevolgd afhankelijk van de klacht die bestreden wordt. Er is een bepaalde techniek nodig om oogdruppels goed in de ogen te brengen, let hier dus goed op en laat dit goed voordoen door een arts of verpleegkundige.

  • Dosering Rapitil (Tilavist): 2% nedocromilnatrium druppels
  • Prijs Rapitil (incl. online consult): 1 Flacon – € 47,75

Rapitil bijwerkingen

Wanneer het medicijn Rapitil gebruikt wordt, dan kan dit gepaard gaan met enkele bijwerkingen. In de meeste gevallen gaat het om klachten die direct na het inbrengen merkbaar zijn. Dan zal er een branderig, prikkelend gevoel merkbaar zijn en soms zal het ook om wazig zicht gaan. In sommige gevallen kan er een vieze smaak in de mond worden geproefd. Dit kan bijvoorbeeld bitter zijn. Deze klachten trekken vaak snel weer weg. Anders is dat voor overgevoeligheid. Wanneer er allergie voor de werkzame stof bestaat is het belangrijk om te stoppen en de dokter te raadplegen.

Hoe Rapitil te gebruiken?

Het gebruik van druppels zoals Rapitil is niet altijd even gemakkelijk. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de handen schoon zijn om ontstekingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om het hoofd goed schuin te houden. Zorg ook dat er een goed gootje onder het oog wordt gemaakt door het ooglid naar beneden te trekken. Wanneer de druppel in het gootje valt is het belangrijk om het oog even dicht te knijpen zodat de vloeistof zich goed in het oog kan verspreiden. Dit komt de werking ten goede. Het duurt enkele dagen voor dit merkbaar is.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieënnodig? Bekijk dan de EpiPen.

Werkzame stof in Rapitil

Rapitil is gebaseerd op nedocromil. Dit is een stof die werkt als anti-allergiemedicijn. Het zorgt ervoor dat lichaamseigen stoffen die de allergieën veroorzaken hun werking niet kunnen hebben. Door de stoffen te bestrijden kunnen de klachten ook worden bestreden. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat de allergieklachten verdwijnen en het lichaam zich herstelt in goede orde.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.