Epipen

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Epipen kopen
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Epipen?

Epipen is een levensreddend medicijn dat wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige allergische reacties, zoals anafylaxie. Hieronder geven we belangrijke informatie over het online kopen van Epipen, het bestelproces en beschikbare betaalmethoden. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel en over online aanschaf daarvan.

 • Dosering: EpiPen Auto Injector 0.3 mg 2 ml
 • Prijs EpiPen (incl. online consult): vanaf € 94,49

Controle door een officiële arts van de geregistreerde apotheek. Kort bestelproces en verschillende betaalmethoden. 24-uurs levering gegarandeerd!

Epipen online kopen

Wellicht heeft u nog niet eerder medicatie online gekocht. Toch heeft online aanschaf veel voordelen. Net als bij andere producten die u via internet aanschaft, worden medicijnen bij u thuisbezorgd. Dit betekent dat u niet langer de deur ervoor uit hoeft. Dat is prettig wanneer u bijvoorbeeld vanwege klachten niet naar buiten kunt, of er simpelweg geen tijd voor heeft. Het online bestelproces kan ook nog eens op elk willekeurig moment worden doorlopen. U hoeft dus niet langer rekening te houden met openingstijden van de lokale apotheek. Daarnaast kunt u ook nog eens heel gemakkelijk de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Dit kost Epipen online

De prijs van Epipen kan dus variëren afhankelijk van de online apotheek, maar ook van de dosering en de verpakking. Het is belangrijk om bij het vergelijken van prijzen erop te letten dat u de juiste prijsopgaves met elkaar vergelijkt. De weergave kan namelijk per aanbieder verschillen. Zo kan op de ene website een prijs voor alleen de medicatie worden weergegeven, terwijl extra kosten pas tijdens het bestelproces naar voren komen. Bij andere websites kan het zijn dat er gelijk een totaalprijs wordt weergegeven, inclusief bijvoorbeeld verzendkosten, of de kosten voor een medisch consult. Epipen is online verkrijgbaar voor een totaalprijs vanaf 123,95 euro.

Volg deze stappen voor een goed bestelproces

Hoewel er verschillende aanbieders te vinden zijn die Epipen verkopen, zijn de stappen van het bestelproces bij al deze aanbieders in grote lijnen hetzelfde. We geven u graag een overzicht van de te nemen stappen:

 1. Zoek op de website van de gekozen aanbieder naar Epipen;
 2. Voeg deze in de juiste hoeveelheid en dosering toe aan het winkelmandje;
 3. Voltooi het bestelproces door uw gegevens in te vullen en de medicatie te betalen;
 4. Bij receptplichtige medicatie zoals de Epipen wordt een recept gevraagd. Dit kunt u uploaden. Heeft u nog geen recept? Dan is het soms mogelijk om alsnog een doktersvoorschrift te verkrijgen op basis van een ingevulde medische vragenlijst;
 5. Na controle van uw bestelling door een gekwalificeerd arts, wordt de medicatie naar u verzonden.

Online bestelproces Epipen

Veilig online bestellen? Dit zijn onze adviezen!

Het is veilig om online medicatie te bestellen, zolang u dit doet bij een gecertificeerde online aanbieder. We adviseren om de vergunningen van de door u gekozen aanbieder te controleren. Dit is niet ingewikkeld: zoek naar een wit-groen logo op de website van de aanbieder en klik daarop. U komt vervolgens op een website van de overheid, waar u informatie vindt over de vergunningen van de aanbieder. Daarnaast raden we aan om beoordelingen van andere klanten op te zoeken. Zo krijgt u een beeld van betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Let ook op de beveiliging van de website. Staat er voor de websitenaam in de browser https in plaats van http? Dan betekent dit dat er sprake is van beveiliging.

Zo betaalt u online voor Epipen

U kunt doorgaans op verschillende manieren betalen bij gecertificeerde online apotheken. Kies bijvoorbeeld voor betaling met creditcard, iDeal of PayPal. Kies de betaalmethode die het beste bij u past en volg de instructies om de betaling te voltooien.

Betaalmethodes Epipen

Hoe werkt Epipen?

De Epipen bevat de werkzame stof epinefrine, ook bekend als adrenaline. Dit is een natuurlijk hormoon en neurotransmitter. De werking van epinefrine is breed en omvat het stimuleren van het hart, het ontspannen van de spieren in de luchtwegen en het verminderen van de symptomen van een ernstige allergische reactie. Wanneer de Epipen wordt geïnjecteerd, dringt epinefrine snel door de bloedbaan en begint het zijn werking. De stof stimuleert de bètareceptoren in het hart, wat resulteert in een verhoogde hartslag en een betere samentrekking. Dit helpt de bloeddruk te verhogen en de bloedtoevoer naar vitale organen te verbeteren. Ook ontspant epinefrine de spieren rond de luchtwegen, waardoor ademhalingsmoeilijkheden verminderen. Verder vermindert het de symptomen van een allergische reactie, zoals zwelling, jeuk en netelroos, door de vrijlating van ontstekingsmediatoren te remmen.

Hoe wordt Epipen gebruikt?

Het juiste gebruik van de Epipen is van groot belang voor een effectieve behandeling tijdens een anafylactische reactie. Het is daarom essentieel dat u weet hoe u de pen dient te gebruiken. Vraag uw arts of apotheker om instructies, wanneer u twijfelt of u deze goed uitvoert. Ook in de bijsluiter kunt u een duidelijke instructie voor gebruik vinden.

Over het algemeen zijn dit de stappen voor het correct toedienen van een Epipen:

 1. Verwijder eerst de veiligheidskap, om de Epipen uit de houder te halen. Hierdoor zal automatisch de naald geactiveerd worden;
 2. Plaats vervolgens de Epipen tegen de buitenkant van uw bovenbeen, zo ongeveer halverwege tussen uw knie en heup. Injecteren kan gewoon door uw kleding heen;
 3. Druk daarna de Epipen stevig naar beneden. U hoort dan een klik. Houd na de klik de Epipen tien seconden lang op zijn plaats;
 4. Let op: wrijf niet over de plek van injectie, omdat hierdoor de absorptie van epinifrine verminderen kan;
 5. Bel na toediening direct 112.

Het is essentieel om te oefenen met het gebruik van de Epipen, zodat het proces bekend is en snel kan worden uitgevoerd in noodsituaties. Draag altijd een Epipenhouder bij u, om het middel gemakkelijk toegankelijk te houden.

Houd er ook rekening mee dat dit geneesmiddel een wisselwerking kan hebben met andere medicatie. Het gaat dan in ieder geval om bètablokkers (zoals labetalol, sotalol en propranolol). Bètablokkers worden voorgeschreven bij klachten zoals hartfalen, migraine en hartritmestoornissen, maar ze verminderen de werking van adrenaline, waardoor de Epipen minder goed werkt. Het is daarom van groot belang dat uw arts weet welke medicatie u gebruikt.

U mag deze medicatie ook gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is mogelijk dat de Epipen de doorbloeding van de moederkoek tijdelijk remt, waardoor de baby minder bloed krijgt van de moeder. Hoewel dit schadelijk kan zijn, is de anafylaxie veel schadelijk. Om die reden is het gebruik van de Epipen belangrijk voor zowel moeder als kind. Ook bij borstvoeding kunt u deze medicatie gebruiken. Adrenaline blijft maar heel kort in het lichaam, waardoor de kans klein is dat het middel in de moedermelk terechtkomt.

Hoe wordt de Epipen gezet?

Hoe moet ik de Epipen zetten? Dat zie je hieronder in de instructiekaart.

Epipen instructiekaart

Welke bijwerkingen van Epipen zijn er?

Medicijnen kunnen bijwerkingen geven. Hoewel de Epipen een levensreddend middel is, kan ook dit middel bijwerkingen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn meestal van voorbijgaande aard en wegen niet op tegen de potentiële voordelen in noodsituaties. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Een verhoogde hartslag kan optreden als gevolg van de stimulatie van de bètareceptoren in het hart;
 • Sommige mensen kunnen trillen ervaren als gevolg van de invloed van epinefrine op het zenuwstelsel;
 • Hoofdpijn kan voorkomen als reactie op de veranderingen in bloeddruk.
 • Een gevoel van misselijkheid kan optreden, maar verdwijnt meestal snel.

Zoals bij elk medicijn is het belangrijk om de mogelijke bijwerkingen te bespreken met een zorgverlener, vooral als er bestaande gezondheidsproblemen zijn. De Epipen is een cruciaal hulpmiddel bij de behandeling van ernstige allergische reacties. Het begrip van de werking ervan, gecombineerd met regelmatige oefening in het correct toedienen, kan het verschil maken tussen leven en dood in noodsituaties. Mensen met allergieën, evenals hun zorgverleners, moeten goed geïnformeerd zijn over het juiste gebruik van de Epipen en weten hoe ze moeten handelen in geval van een allergische noodsituatie. Het is altijd raadzaam om medische hulp in te roepen, zelfs na het toedienen van de Epipen, om ervoor te zorgen dat de reactie volledig onder controle is en er geen verdere complicaties optreden.

Epipen bijsluiter

Wat is de prijs van Epipen?

 • 1 injectiepen € 71,70
 • 2 injectiepennen € 148,49

Video hoe Epipen toe te dienen?

Veelgestelde vragen en antwoorden over Epipen

Bij vragen over het gebruik van dit geneesmiddel, raden we aan om uw apotheker of arts te raadplegen. Ook adviseren we om voordat u het middel gebruikt de bijsluiter door te lezen. Hierin vindt u meer informatie over bijvoorbeeld mogelijke bijwerkingen en over het gebruik. Kijk voor veelgestelde vragen over Epipen in onderstaande lijst met antwoorden.

Epipen bevat epinefrine, een hormoon dat de effecten van een allergische reactie tegengaat door de vernauwing van bloedvaten te verminderen en de luchtwegen te openen.

Volg de instructies van uw arts nauwkeurig op. Epipen wordt doorgaans gebruikt door de injectie in de buitenkant van het dijbeen.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere een snelle of onregelmatige hartslag, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Kijk in de bijsluiter voor een volledig overzicht met gemelde bijwerkingen.

Epipen wordt verkocht door diverse online aanbieders.

Check voordat u medicatie aanschaft of de online aanbieder over de juiste vergunning beschikt. De registratie van de vergunningen wordt bijgehouden op een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl.

Voor dit geneesmiddel is een doktersvoorschrift nodig. Bij sommige online aanbieders kan het mogelijk zijn dat u een doktersvoorschrift kunt krijgen op basis van een medische vragenlijst.

Het online bestellen van medicatie heeft diverse voordelen. Het bespaart tijd en is praktisch, want u kunt de bestelling gewoon vanuit huis regelen. De medicatie wordt vervolgens thuisbezorgd.

Epipen begint meestal binnen enkele minuten na injectie te werken, maar het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken na het gebruik van Epipen.

Wij adviseren om een arts te raadplegen als u zwanger bent of borstvoeding geeft voordat u Epipen gebruikt.

Epipen kan worden gebruikt bij kinderen, maar de dosering moet worden aangepast volgens het gewicht en de leeftijd van het kind.

Epipen moet worden gebruikt wanneer nodig bij een allergische reactie. Het is niet bedoeld voor dagelijks gebruik.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen