Optilast

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Optilast kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Het middel Optilast wordt gebruikt als anti-allergiemedicijn. Daardoor kan het goede hulp bieden bij allergische klachten zoals hooikoorts. Ook bij ontstoken ogen door allergieën kan dit medicijn veel hulp bieden. Het is vooral belangrijk om te weten dat dit medicijn al heel snel begint te werken. Binnen enkele minuten is de werking al merkbaar. Vervolgens houdt deze werking vele uren aan. Dit kan variëren van acht tot twaalf uur. Het is echter wel belangrijk om de techniek van het druppelen in de ogen goed te leren om optimaal profijt te hebben.

  • Dosering: Optilast Allergodil 0,015 mg azelastine
  • Prijs Optilast (incl. online consult): 1 flacon – € 49,99

Optilast nevenwerkingen

Wanneer Optilast als oogdruppels worden gebruikt, dan komt het soms voor dat er bijwerkingen merkbaar zijn. Dit is slechts een beperkt aantal bijwerkingen en ze komen slechts zelden voor. Het gaat bijvoorbeeld om een branderig gevoel net na het indruppelen. Het kan ook wazig zien of prikkelen in het oog opleveren. Daarnaast is het soms zo dat een bittere smaak in de mond wordt geproefd. Al deze klachten verdwijnen relatief snel weer. Anders is dat voor overgevoeligheid voor het medicijn. Wie allergisch blijkt te zijn kan het best even stoppen en eerst met de arts overleggen.

Gebruik en dosering Optilast

Omdat het oogdruppels betreft is het gebruik van Optilast enigszins lastig. Het is belangrijk om eerst de handen te wassen. Wanneer er gedruppeld gaat worden is het belangrijk om het hoofd goed achterover te houden. Maak een gootje door het onderste ooglid naar beneden te trekken zodat de vloeistof hierin kan vallen. Knijp het oog even dicht na het druppelen om het medicijn goed in het oog te laten werken. Het medicijn wordt gebruikt zolang er klachten voelbaar zijn. Al na drie dagen is te voelen of het middel aanslaat.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën: de EpiPen.

Werkzame ingrediënten Optilast

De werkzame stof die in Optilast is opgenomen draagt de naam azelastine. Dit is een stof die geldt als anti-allergiemedicijn. De manier waarop dit werkt is gemakkelijk te verklaren. Bij allergieën komt histamine vrij. De werking van histamine zorgt voor de ontsteking. Azelastine werkt als tegenstof om de werking van histamine tegen te gaan. De werking is al binnen enkele minuten merkbaar.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen