Ebastine

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Ebastine
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Ebastine?

Ebastine is een antihistaminicum dat wordt gebruikt voor de behandeling van allergische aandoeningen zoals hooikoorts. Wij geven u in dit artikel belangrijke informatie over het online kopen van Ebastine en de prijs ervan. Daarnaast beantwoorden we veelgestelde vragen over dit geneesmiddel.

 • Dosering: zoals de arts voorschrijft
 • Prijs Ebastine (incl. online consult): vanaf € 39,25

Ebastine online kopen? Dit zijn de voordelen

Online aanschaf van medicatie heeft diverse voordelen. Wellicht bent u nog gewend om medicijnen aan te schaffen via de lokale apotheek. Dit blijft nog steeds een mogelijkheid. Bij online aanschaf hoeft u echter niet meer de deur uit om de medicatie op te halen of te bestellen. Uit ons onderzoek blijkt dat dit door veel mensen als een belangrijk voordeel wordt ervaren. Ook kost online bestellen vaak minder tijd, waarbij er de mogelijkheid is om op het door u gewenste tijdstip medicatie te bestellen. U zit dus niet langer vast aan de openingstijden van de fysieke apotheek. En het is ook heel handig dat u online makkelijk prijzen van verschillende aanbieders kunt vergelijken.

Online prijzen van Ebastine

De prijs van Ebastine kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid en de specifieke online apotheek waar het wordt gekocht. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken. We raden wel aan om daarbij goed op de prijsopbouw te letten. Sommige aanbieders tonen namelijk eerst alleen een prijs voor de medicatie. Andere aanbieders tonen direct een totaalprijs, inclusief verzendkosten en de eventuele kosten voor een online medisch consult. Onze partnerapotheek biedt het medicijn aan voor € 39,25.

Online medicatie bestellen met dit stappenplan

Het proces van online bestellen van Ebastine is over het algemeen eenvoudig. Meestal kunt u de volgende stappen doorlopen:

 1. Ga naar de online apotheek van uw keuze;
 2. Kies de juiste verpakking en dosering Ebastine en voeg deze toe aan het winkelwagentje;
 3. Doorloop de stappen in het betaalproces;
 4. Bij receptplichtige medicatie wordt om een recept gevraagd. Als u dit nog niet heeft, is het soms mogelijk om een medische vragenlijst in te vullen. Daarin geeft u meer informatie over uw medische geschiedenis en uw medicijngebruik. Benoem daarin niet alleen medicatie op recept, maar ook vrij verkrijgbare middelen en supplementen;
 5. Op basis van uw informatie beoordeelt een gekwalificeerd arts uw bestelling;
 6. Na akkoord van deze arts wordt de medicatie direct naar u verzonden.

Online bestelproces Ebastine

Dit zijn onze tips om veilig online te bestellen

Om zeker te weten dat u medicatie aanschaft via een betrouwbare gecertificeerde apotheek, raden we aan om de vergunningen van de aanbieder te controleren. Dit kunt u heel gemakkelijk doen via een website van de overheid: aanbiedersmedicijnen.nl. Het kan ook nuttig zijn om beoordelingen van andere klanten door te nemen. Zo krijgt u een beter beeld van de klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de betreffende apotheek.

Online betalen voor medicatie? Dit zijn de mogelijkheden

Gecertificeerde online apotheken accepteren in de meeste gevallen diverse betaalmogelijkheden. Betaling via creditcard kan bijvoorbeeld een optie zijn. Ook iDeal of PayPal behoren soms tot de opties. We adviseren om altijd te kiezen voor een optie die u goed kent, zodat u het betaalproces op de juiste wijze kunt voltooien.

Betaalmethodes Ebastine

De werking van Ebastine

Ebastine is een antihistamine en daardoor inzetbaar als middel tegen allergieën. Het kan in diverse situaties ingezet worden, waaronder bij hooikoorts, netelroos, jeuk en ontstoken ogen of neus als dit door een allergische reactie komt. De klachten bij een allergie worden namelijk meestal veroorzaakt door histamine. Deze stof komt vrij in ons lichaam bij een allergische reactie. Ebastine kan de werking van histamine blokkeren en hierdoor nemen de klachten af. De medicatie werkt vrij snel (doorgaans na ongeveer een uur) en kan langer dan een dag effectief zijn.

Zo gebruikt u Ebastine

Als uw arts deze medicatie voorschrijft zal hij of zij ook uitleggen hoe u het dient te gebruiken. Wilt u meer informatie over het gebruik? Kijk dan voor instructies in de bijsluiter, of raadpleeg uw apotheker. In de meeste gevallen gelden in ieder geval de volgende instructies voor het gebruik van Ebastine:

 • De medicatie is beschikbaar als gewone tabletten en als smelttabletten. De gewone tabletten dient u in te nemen met een half glas water. De smelttablet dient u op de tong te leggen, waarna de tablet snel zal oplossen en doorgeslikt kan worden. U heeft bij smelttabletten geen water nodig;
 • Heeft u doorlopend klachten door een allergie? Dan mag deze medicatie dagelijks gebruikt worden. Heeft u slechts af en toe klachten? Neem de medicatie dan alleen in op het moment dat u een allergische reactie verwacht. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u allergisch bent voor honden en op bezoek gaat bij iemand met een hond;
 • De medicatie mag op een willekeurig tijdstip ingenomen worden. Wel wordt aangeraden om te kiezen voor een vast tijdstip, omdat de kans op het vergeten van een dosering dan kleiner is. Heeft u veel last van bijwerkingen, zoals slaperigheid of sufheid? Neem de medicatie dan ’s avonds in, zodat u zo min mogelijk last heeft van de bijwerkingen;
 • Bent u een dosering vergeten en gebruikt u de medicatie een keer per dag? Dan kunt u de vergeten dosering alsnog innemen als het nog meer dan acht uur duurt tot de volgende dosering. Neemt u de medicatie twee keer per dag? Dan kunt u de vergeten tablet alsnog innemen als het nog meer dan vier uur duurt tot de volgende dosering. Slikt u de medicatie vier keer per dag? Neem de vergeten tablet dan in als het nog minimaal een uur duurt tot de volgende. Sla in alle andere gevallen de vergeten dosering over;
 • Merkt u na drie dagen gebruik van dit middel nog geen verbetering? Overleg dan met uw arts.

Ebastine bijsluiter

Mogelijke bijwerkingen

Als u medicatie gebruikt kunt u last krijgen van bijwerkingen. Ook als u Ebastine gebruikt kan dit gebeuren. Het is daarom aan te raden om voor het eerste gebruik de bijsluiter goed door te lezen, zodat u weet met welke bijwerkingen u eventueel te maken kunt krijgen. Bij het gebruik van Ebastine kunt u onder meer last krijgen van hoofdpijn, een droge mond, neus of keel en slaperigheid.

Op zoek naar antwoorden op vragen over Ebastine? Wij geven ze hier

We raden aan om bij vragen over het gebruik van Ebastine uw apotheker of arts te raadplegen. Lees voor het eerste gebruik de bijsluiter ook door, want hier vindt u alle belangrijke informatie in terug. Sommige vragen over Ebastine worden regelmatig gesteld. Deze vragen hebben we voor u verzameld en beantwoord.

Ebastine is een antihistaminicum dat werkt door de effecten van histamine te blokkeren, een stof in het lichaam die verantwoordelijk is voor allergische reacties.

Ebastine wordt gebruikt voor de behandeling van allergische aandoeningen zoals hooikoorts, urticaria en andere allergische reacties.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder andere slaperigheid, duizeligheid, droge mond, misselijkheid en maagklachten. We adviseren om voor het eerste gebruik in de bijsluiter de volledige lijst met mogelijke bijwerkingen door te nemen, zodat u weet wat u eventueel kunt verwachten.

Neem Ebastine in zoals voorgeschreven door uw arts, meestal eenmaal daags met water. Volg de instructies op de verpakking of raadpleeg uw arts voor meer informatie.

Raadpleeg uw arts voordat u Ebastine gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of van plan bent zwanger te worden. Uw arts kan de risico’s en voordelen van het gebruik van Ebastine tijdens deze periodes met u bespreken.

Raadpleeg uw arts voordat u Ebastine gebruikt in combinatie met andere medicijnen, om zo mogelijke interacties te voorkomen.

U kunt verlichting van uw symptomen verwachten binnen een uur na inname van Ebastine, maar het maximale effect kan enkele dagen duren.

Ons advies: vermijd het gebruik van alcohol tijdens het gebruik van Ebastine, omdat dit de bijwerkingen kan verergeren. Wees voorzichtig bij het besturen van voertuigen of het bedienen van machines, omdat Ebastine slaperigheid kan veroorzaken.

Als u een dosis Ebastine hebt gemist, neem deze dan in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik dus nooit een dubbele dosering om een vergeten dosis in te halen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen