Rhinocort

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Rhinocort kopen
Categorie
Wij laten zien:

Het medicijn Rhinocort werkt ontstekingsremmend. Daardoor is het goed te gebruiken bij de behandeling van klachten die voortkomen uit een allergie. Denk aan een verstopte neus of een loopneus. Daarnaast is het ook bruikbaar bij problemen met neuspoliepen. De medicijnen helpen de overgevoeligheid van de neus af te remmen. Daardoor is het goed te gebruiken om verlichting te verzorgen. Wel is het van groot belang om er goed op te letten dat het op de juiste manier wordt gebruikt om bijvoorbeeld bijwerkingen te voorkomen. Dit is erg belangrijk.

  • Dosering: 64 mcg/dosis 120 doses
  • Prijs Rhinocort (incl. online consult): neusspray – vanaf € 46,50

Wanneer Rhinocort niet gebruiken?

Rhinocort is niet bruikbaar wanneer er zekerheid is over allergie voor de werkzame stof of de hulpstoffen in het medicijn. In dat geval moet voor een andere oplossing worden gevonden. Daarnaast zijn er voldoende reden om voorzichtig te zijn of ook te kiezen om het niet te gebruiken. Dat geldt altijd in het geval van gebruik van andere medicijnen. Daarnaast is de behandeling van een bacteriële luchtwegaandoening een reden om voorzichtig te zijn. Ook nier- of leveraandoeningen zijn reden om voorzichtig te zijn. Tot slot zijn situaties zoals zwangerschappen en het geven van borstvoeding altijd reden om goed op te passen.

Hoe Rhinocort gebruiken

Het gebruik van Rhinocort gaat door middel van inhalatie. Het is daarom wel belangrijk om dit eerst goed aan te leren. Een arts kan hierbij helpen. Afhankelijk van de dosering moeten iedere ochtend 4 inhalaties, bij Rhinocort 32, of 2 inhalaties bij Rhinocort 64 worden genomen. Het gebruik moet op dagelijkse basis plaatsvinden het gebruik hangt af van de duur van de klachten. Dat kan dus in sommige gevallen ook langdurig zijn, tot wel meerdere jaren. Het is dan wel belangrijk om het lichaam met enige regelmaat te laten onderzoeken, met name de slijmvliezen.

Actieve bestanddelen

Rhinocort bevat budesonide. Dit valt onder de zogenaamde glucocorticosteroïden. Dit zijn ontstekingsremmende stoffen. Op die manier kunnen de problemen die worden ervaren worden teruggedrongen. De stoffen die in het lichaam vrijkomen bij ontstekingen worden dan aangepakt waardoor de klachten minder hevig worden en uiteindelijk verdwijnen. Dit kan wel in sommige gevallen enige tijd gaan duren.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën nodig? Bekijk dan de EpiPen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen