Nasacort

Online Apotheek

Nederland

Nasacort kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Nasacort is een medicijn dat werkt bij de behandeling van verschillende aandoeningen met betrekking tot de neus. Denk dan bijvoorbeeld aan langdurig ontstoken slijmvlies in de neus, aan allergie of aan hooikoorts. Ook neuspoliepen kunnen ermee behandeld worden. Per klacht is er wel een specifieke manier waarop het medicijn gebruikt moet worden en de klacht kan worden genezen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de lengte van het gebruik kan verschillen. Let daarom goed op de volgende zaken om ervoor te zorgen dat alles op de juiste wijze gebeurt. Zo kan worden gezorgd voor optimale genezing.

  • Dosering: Triamcinolone Acetonide 55 mcg.
  • Prijs Nasacort (incl. online consult): 1 spray – € 51,99

Bijwerkingen van Nasacort

Bij maximaal tien procent van de gebruikers van het medicijn kan het voorkomen dat de neus en mond droog worden. Dit kan irritatie en een branderig gevoel met zich meebrengen. Soms uit zicht dit in niesbuien en bloedneuzen. Wanneer dit langdurig aanhoudt is het verstandig om een arts te raadplegen. Duizeligheid, maag- en darmklachten en verandering van smaak en reuk kunnen ook optreden als klachten. Daarnaast moeten mensen met glaucoom extra opletten. Ook kan het ook zo zijn dat er overgevoeligheid bestaat voor de werkzame stof. Dit uit zich in een allergische reactie.

Prijs Nasacort

  • 1 spray – € 51,99

Hoe is Nasacort te gebruiken?

Het gebruiken van Nasacort moet gebeuren met behulp van een verstuiver. Schud deze eerst om. Snuit ook de neus voor gebruik. Plaats de verstuiver in het ene neusgat en houd het andere dicht. Doe dit ook bij gebruik in het andere neusgat. Spuit de stof in en snuif deze direct op. Het medicijn mag op een zelfgekozen tijdstip worden gebruikt. Binnen enkele dagen moet verbetering merkbaar zijn. Wanneer dit echter na een week niet het geval is, is het slim om dit met een arts te evalueren. Mogelijk is dan een ander middel nodig dat beter zal werken.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën: de EpiPen.

Actieve bestanddelen

Triamcinolonacetonide is de werkzame stof die in Nasacort te vinden is. Dit is een bijnierschorshormoon, ook wel bekend als een corticosteroïde. Dit zijn middelen die ontstekingsremmend werken en op die wijze de aandoeningen waarvoor het gebruikt wordt kunnen helpen genezen. Zo wordt bijvoorbeeld ook het gevoel van overgevoeligheid afgeremd.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen