Tavegil

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Tavegil kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Tavegil is een medicijn dat wordt ingezet om overgevoeligheidsreacties in het lichaam worden behandeld. Dit staat ook wel bekend als allergieën. Wanneer de stoffen waarvoor een allergie bestaat in het lichaam of in aanraking met het lichaam komen, dan kan dit bijvoorbeeld een stof als histamine vrijmaken in het lichaam. Door het medicijn te gebruiken kunnen de gevolgen hiervan beter in de hand gehouden worden. Voorbeelden zijn hooikoorts, verstopte neus, benauwdheid, heftige jeuk, of uitingen aan de huid zoals roodheid of bultjes. Door het middel juist te gebruiken is dit goed terug te dringen.

  • Dosering: 1 mg 60 tabl. clemastine
  • Prijs Tavegil (incl. online consult): 60 tabletten – vanaf € 53,00

Wisselwerkingen tussen Tavegil en andere medicijnen

Er zijn een aantal medicijnen die niet goed samengaan met Tavegil. Het gaat om kalmerende middelen, slaapmiddelen, antidepressiva en stoffen die te vergelijken zijn met atropine. Middelen tegen angst of onrust, alcohol en sterke pijnstillers kunnen de bijwerking van sufheid van Tavegil versterken. Deze combinaties worden dus ook afgeraden. Daarnaast is het altijd slim om in alle gevallen de arts te verwittigen van het gebruik van andere medicijnen die niet op dit lijstje voorkomen. Daardoor kan alles goed in het oog worden gehouden. Op die manier bestaat er minder kans dat er een lastige situatie met bijwerkingen zal ontstaan.

Hoe is Tavegil te gebruiken

Tavegil-tabletten moeten tweemaal per dag worden genomen. Dit moet bij voorkeur op een lege maag worden gedaan. Dat betekent dat een half uur voor de maaltijd of twee uur erna het medicijn ingenomen kan worden. Het innemen gebeurt met enkele slokken water. De duur van de behandeling hangt af van het soort en de ernst van de klacht. Bij hele ernstige klachten bestaat ook een door de arts in te dienen injectie van het middel. Daardoor is snel effect te garanderen. Dit kan echter niet zelf worden gebruikt.

Dosering Tavegil

  • Tavegil 1 mg 60 tabl.
  • Tavegil 1 mg 60 tabl.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën nodig? Bekijk dan de EpiPen.

Actieve bestanddelen

De actieve stof in Tavegil is clemastine. Deze stof bestrijdt de werking van histamine die in het lichaam vrijkomt wanneer een allergische reactie in welke vorm dan ook optreedt. Door de stof tegen te gaan met een tegenstof kunnen de uitingen, zoals jeuk en neusklachten worden verminderd. Op die manier wordt voor verlichting gezorgd.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen