Grazax

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Grazax kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Grazax is een specifiek medicijn dat wordt gebruikt voor ontstekingen aan het neusslijmvlies of het oogbindvlies als gevolg van graspollen. Dit komt doordat het zorgt voor een verhoging van de immuniteit tegen deze pollen. Het middel kan al gebruikt worden door kinderen vanaf vijf jaar. Wel gaat er het één en ander aan vooraf. Er moet bijvoorbeeld wel eerst een aantal allergietests worden gedaan. Bovendien is het zo dat over het algemeen aangeraden wordt om de medicijnen onder goed medisch toezicht te nemen.

  • Dosering: 10 lyophilisaten voor oraal gebruik
  • Prijs Grazax (incl. online consult): tabletten – vanaf € 53,00

Wanneer Grazax niet gebruiken

Zoals aangegeven is het aan te raden om Grazax onder medisch toezicht te gebruiken. In ieder geval is het zo dat het niet te gebruiken is wanneer er een bekende allergie voor de hulpstoffen bestaat. Ook aandoeningen die het afweersysteem verminderen zijn een reden om dit middel niet in te nemen. Daarnaast zijn astma, kanker en ernstige ontstekingen in de mond redenen om niet aan het gebruik te beginnen. Zoals dit ook geldt voor zwangerschap, de wens om zwanger te worden of wanneer borstvoeding wordt gegeven pas na de geboorte van het kind. In al deze gevallen is het medicijn niet goed bruikbaar.

Hoe is Grazax te gebruiken

Grazax moet eenmaal per dag worden ingenomen. De eerste dag van inname moet ongeveer vier maanden voor het zogenaamde pollenseizoen vallen. Daarna moet het gebruik zo’n drie jaar worden volgehouden. Het is belangrijk om de tere tabletten voorzichtig uit de verpakking te halen zodat deze goed heel blijven. Leg deze onder de tong en laat deze goed smelten. Pas op dat de dosering, een pil per dag, niet overschreden wordt. Dit kan juist de allergische reacties die bestreden worden in de hand werken. In de eerst 5 minuten na de inname van de tablet mag niets gegeten of gedronken worden om het middel goed te laten smelten.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën: de EpiPen.

Actieve bestanddelen

Grazax bestaat uit een allergeenextract van graspollen. Daardoor is juist het immuunsysteem te trainen om zich af te weren tegen de stoffen die vrijkomen in het lichaam die een allergische reactie in de hand werken. Door het matige toedienen van de stof over lange periode kan het lichaam een afweer opbouwen.

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen