Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jext

Online Apotheek

Nederland

Jext kopen zonder recept
Categorie
Wij laten zien:

Als medicijn wordt Jext vooral ingezet om acute allergische reacties te bestrijden. Dit zijn reacties op bijvoorbeeld een notenallergie of bij allergie voor wespen- of bijensteken. Door dit middel te nemen wordt de hartslag verhoogd, de bloedvaten vernauwd en de bloeddruk hoger. Dit is nodig om het probleem van de verwijde bloedvaten die door de allergische reactie optreden te bestrijden. Het medicijn werkt al binnen drie tot 5 minuten. Wel is goed gebruik van groot belang. Dit geldt zowel in het opzicht van de aandoening als in het opzicht van het middel zelf.

  • Dosering: 300 mcg. adrenaline
  • Prijs Jext (incl. online consult): 1 adrenalinepen – vanaf € 94,49

Bijwerkingen van Jext

Jext is een medicijn dat bijwerkingen op het hart heeft. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld in pijn op de borst, een versnelde hartslag en een hoge bloeddruk. Bij mensen die last hebben van hartkramp, ook wel angina genoemd, kan dit medicijn een aanval van de aandoening uitlokken. Dit geldt ook voor mensen met hartritmestoornissen. Andere klachten zijn bijvoorbeeld zweten, trillende handen, misselijkheid, een onrustig gevoel of een algemeen gevoel van zwakte. Soms worden tenen en vingers bleek of blauw. Wanneer de klachten aanhoudend zijn is het slim om de arts in te lichten hierover.

Hoe is Jext te gebruiken?

Jext moet worden gebruikt in de vorm van een injectie. Dat betekent dus ook dat het slim is om eerst met een arts door te nemen hoe dit moet gebeuren. De techniek is immers flink specifiek. Het betreft altijd injectiespuiten die vooraf met de juiste dosis zijn gevuld en die na gebruik direct weggegooid dienen te worden. De injectie moet in de bovenbeenspier worden ingebracht. Dit kan in geval van nood ook door de kleding heen worden gedaan. Leer dit ook aan naasten. Bel na het inspuiten direct de ambulance.

Alternatieve noodbehandeling tegen ernstige allergieën: de EpiPen.

Werkzame ingrediënten

In Jext zit adrenaline. Dit is een stof die ook van nature in het menselijk lichaam voorkomt. Het is een middel dat de hartslag normaal gesproken verhoogt en de bloedvaten nauwer maakt. Om die reden kan het ook worden ingezet bij klachten waarbij de bloedvaten wijder worden, zoals bijvoorbeeld bij een allergische reactie. De stof neutraliseert dan de werking van de allergieverwekkers.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen