Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Champix

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

Nederland

Online Apotheek

België

Champix-kopen-Dat-doe-je-tegenwoordig-online
Categorie
Wij laten zien:

Wat is Champix?

Champix kopen doet u wanneer u wilt stoppen met roken. Het roken van shag, sigaretten of andere rookwaren kan immers veel gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Hoe eerder hiermee gestopt wordt, hoe beter dit voor u is. Het middel Champix kan hierbij helpen. Dit middel draait om een werkzame stof die de wens om nicotine tot u te nemen afremt. Dit is de manier om de verslaving aan het roken terug te dringen. Daarmee wordt het eindelijk gemakkelijker om van het roken af te komen. Let daarbij wel op een aantal zaken die hierin meespelen. Dit is erg belangrijk in dit geval.

 • Dosering: Starterpakket 500 µg/1 – 0,5 mg – 1 mg
 • Prijs Champix (incl. online consult): vanaf € 88,49

Online kopen van Champix

Wist u dat u voor het aanschaffen van medicatie niet altijd naar een fysieke apotheek toe hoeft? Veel medicatie is namelijk ook verkrijgbaar via gecertificeerde online apotheken. Hierdoor hoeft u de deur niet uit om medicatie te bestellen of af te halen. Online bestelde medicatie wordt namelijk gewoon aan huis bezorgd. Dit zorgt ervoor dat u geen tijd vrij hoeft te maken om langs te gaan bij een fysieke apotheek.

Prijzen online van Champix

Overweegt u de aanschaf van Champix online? Dan is het handig om te weten dat de prijs van de medicatie kan variëren. Dit hangt onder meer af van de dosering, de grootte van de verpakking en bij welke apotheek u de medicatie aanschaft. Prijzen kunnen overigens flink lijken te verschillen, maar dat kan ook zo lijken doordat de weergegeven prijs niet altijd op dezelfde wijze is opgebouwd. Soms is het alleen de prijs voor de medicatie zelf, in andere gevallen is het de prijs voor niet alleen medicatie, maar bijvoorbeeld ook verzendkosten en een medisch consult. Het is handig om dat goed te checken, zodat u een juiste vergelijking maakt. Champix is online beschikbaar voor een totaalprijs vanaf 88,49 euro.

Totaal overzicht per dosering:

 • Startverpakking 0,5 mg – 11 tabletten & 1 mg – 14 tabletten: € 88,49
 • 0,5 mg – 56 tabletten: € 163,25
 • 1 mg – 28 tabletten: € 99,75
 • 1 mg – 56 tabletten: € 142,10

Stappen om Champix online te bestellen

Als u medicatie online gaat bestellen, hoeft u slechts een paar stappen te doorlopen:

 1. Selecteer een betrouwbare online apotheek. Kies een online apotheek die gereguleerd en betrouwbaar is. Controleer beoordelingen en certificaten. Vergunningen van de apotheek kunt u checken op aanbiedersmedicijnen.nl;
 2. Plaats uw bestelling. Selecteer de gewenste dosering en hoeveelheid Champix en plaats uw bestelling via het online formulier;
 3. Vul uw medische gegevens in. Vul mogelijk een medische vragenlijst in. Sommige online apotheken vereisen mogelijk een online consult;
 4. Betaal de medicatie;
 5. Verzending en bezorging. Na goedkeuring en betaling wordt het medicijn verzonden naar het opgegeven adres.

Online bestelproces Champix

Veilig betalen voor medicatie

Gecertificeerde apotheken bieden vaak diverse betaalmethodes aan. Hierdoor kunt u kiezen voor de methode van uw voorkeur. Kies bijvoorbeeld voor betaling via iDeal, met creditcard, of via bankoverschrijving. Let er tijdens het betalen wel op dat er sprake is van een beveiligde verbinding. Kijk bijvoorbeeld na of er https voor de websitenaam staat en niet alleen http.

Betaalmethodes Champix

Champix kenmerken:

 1. Veel rokers beginnen met roken al voor voor hun 18e verjaardag
 2. Het werkt zeer verslavend en brengt hoge risico’s met zich mee
 3. Zyban en Champix zijn medicijn om te helpen te stoppen

De hersenen misleiden met Champix

Champix kopen en gebruiken is een manier om de hersenen te misleiden. In het middel zit namelijk de werkzame stof Varenicline. Dit is een middel dat de hersenen beïnvloedt waar het gaat om de wens om nicotine in het lichaam te krijgen. De vraag om nicotine door de hersenen is wat een mens verslaafd maakt aan het roken. Wanneer deze vraag afgeremd kan worden, dan is dit dus een goede stap voorwaarts. Veel mensen lukt het niet om deze stap uit zichzelf te zetten. Daardoor is het stoppen met roken bijna niet mogelijk.

Champix kan dan een belangrijke oplossing zijn.

Mogelijke bijwerkingen

Het stoppen met roken, met of zonder behandeling, kan verschillende symptomen veroorzaken. Deze symptomen kunnen bestaan uit stemmingswisselingen (zoals zich depressief, geïrriteerd, gefrustreerd of angstig voelen), slapeloosheid, moeite met concentreren, verlaagde hartslag en toegenomen eetlust of gewichtstoename.

Champix bijsluiter

Uitgebreide bijwerkingen van Champix

Wanneer u Champix gaat gebruiken, dan zal dit een aantal bijwerkingen tot gevolg kunnen hebben. Goede voorbeelden zijn misselijkheid, slapeloosheid en hoofdpijn. Een enkeling gaat er oncomfortabel van dromen. In hele zeldzame gevallen brengt dit vermoeidheid een droge mond en maag-darmklachten mee. Het is dan ook vooral belangrijk om te weten dat de bijwerkingen lang niet bij iedereen optreden. Wie hier echter gevoelig voor is, zal wel één of meerdere klachten kunnen krijgen. De klachten lijken sterk op ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. De klachten zijn vaak in het begin het ergst en zwakken dan langzaam af. Uiteindelijk verdwijnen ze.

Bijwerkingen die soms voorkomen

Als het gaat over bijwerkingen die soms voorkomen, dan gaat het over de klachten die in tien tot dertig procent van de gevallen optreden. Dit is vooral het geval voor misselijkheid. Dit is te voorkomen door de Champix met wat voedsel in te nemen. Blijft de klacht lang aanhouden, dan is contact opnemen met de arts aan te raden. Andere bijwerkingen in deze categorie zijn hoofdpijn, slapeloosheid, oncomfortabele dromen en neusverkoudheid.

Bijwerkingen die zelden voorkomen

Als het gaat over bijwerkingen die zelden voorkomen, dan gaat het over klachten die in één tot tien procent van de gevallen optreden. Hieronder vallen diarree, braken, verstopping en winderigheid. Ook maagpijn, zure oprispingen en pijn in de buik vallen in deze categorie. Gaat dit gepaard met bloed in de ontlasting, bel dan de arts. Belangrijk is ook het in de gaten houden van problemen in de mond. Aften, droge mond, pijnlijk tandvlees, beslagen tong, verandering van smaak, meer gaatjes. Dit zijn allemaal mogelijkheden. Beter poetsen en flossen wordt aangeraden. Vermoeidheid, duizeligheid en slaperigheid zijn ook bekende klachten. Meer of minder eten komt ook voor, net als spier- en gewrichtspijn.

Bijwerkingen die zeer zelden voorkomen

Wanneer een bijwerking in minder dan 1 procent van de gevallen voorkomt, dan wordt dit zeer zelden genoemd. Koorts en overmatig zweten zijn bekende voorbeelden. Ook een gevoel van griep, verkoudheid, keelpijn, hoesten en koude rillingen horen hierbij. Dit zijn klachten die vaak snel weer overgaan. Lastiger is een dorstig gevoel, vooral de combinatie van meer drinken en meer plassen. Daarnaast zijn beven, spraakstoornissen en coördinatiestoornissen mogelijk. Is dit het geval, bel dan de arts. Let ook op een veranderde seksdrive of impotentie. Verhoging van de bloeddruk, hartkloppingen en pijn op de borst zij ook reden om de arts te bellen. Wie last krijgt van de ogen, bijvoorbeeld een waas, lichtgevoeligheid of meer tranen belt de dokter.

Psychische klachten

Ook problemen van mentale aard kunnen optreden. Psychische klachten, zoals paniekaanvallen, depressie, gespannenheid, rusteloosheid, stemmingswisselingen, vertraagd of abnormaal denken zijn hier allemaal voorbeelden van. Deze problemen kunnen zelfverwonding of gedachten aan zelfmoord oproepen. Om die reden is het belangrijk om hier al vroeg een arts bij te betrekken wanneer dit opgemerkt wordt.

Bekende klachten

Wie al fysieke klachten heeft moet extra oplettend zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de eerdergenoemde hartklachten. Daarnaast zijn ook diabetespatiënten een risicogroep. Dit komt door mogelijke veranderingen in het bloedglucosegehalte. Extra goede controle is belangrijk. Het medicijn is ook een mogelijke aanzet voor een epilepsieaanval. Wanneer hier een geschiedenis mee is, dan is het dus ook belangrijk om extra alert te zijn wanneer dit middel gebruikt gaat worden. Overleg eventueel eerst met de arts hierover voordat hiertoe wordt overgegaan.

Allergie

Anders is dat bij een allergische reactie. Wanneer er een geschiedenis is met allergische reacties, dan kan dat reden zijn om extra voorzichtig te zijn met dit middel. Als dit niet bekend zijn, dan moet er rekening mee worden gehouden dat dit kan optreden. Maar wanneer een allergische reactie ontstaat, een zogenaamd angio-oedeem, dan is het belangrijk om direct de eerste hulp in te schakelen. De allergie heeft betrekking op de stof Varenicline.

Zoals elk geneesmiddel kan Champix bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Als u Champix gebruikt en onrust (agitatie), gedeprimeerde stemming, gedragsveranderingen of zelfmoordgedachten ontwikkelt, dient u uw behandeling te stoppen en onmiddellijk contact op te nemen met uw arts.

De mogelijkheden

Champix kopen kan op meerdere manieren. Het is bijvoorbeeld op recept te verkrijgen bij een arts. Daarnaast is het ook zo dat dit middel goed te verkrijgen is via allerlei online wegen. Er zijn webshops die het aanbieden. Dit kan er gemakkelijk zijn als het gebruik van het middel voor een wat langere periode nodig is. Het scheelt dan bijvoorbeeld enkele trips naar de dokter voor een herhaalrecept. Dit is flinke tijdwinst. Ook kan het soms weleens voordeliger uitpakken. Zo kan dus ook de portemonnee er profijt van hebben. Alle reden om daarom deze optie ook te overwegen. Lees altijd goed de bijsluiter door!

Veelgestelde vragen over Champix

In Nederland heeft iedereen een basisverzekering. In deze basisverzekering staan alle vergoedingen vermeld en wat de afspraken zijn. Omdat stoppen met roken niet alleen maar met medicijn is op te lossen (het gaat ook om aanpassing en gedrag), vergoeden zorgverzekeraars vaak niet het totale pakket. Wil je in aanmerking komen voor een vergoeding? Dan dien je een formulier in te vullen via je huisarts.

U dient Champix niet gebruiken bij zwangerschap of als u borstvoeding geeft. Ook als u juist een kinderwens hebt, is het niet aan te raden om Champix te gebruiken. Dit geldt ook voor mannen. Het is uiteraard altijd beter om te stoppen met roken zonder hulp van een ontwenningsmedicijn o.id.

Vanaf 2015 is volgens de Amerikaanse Gezondheidsdienst (FDA) Champix geen goed middel om te combineren met alcohol. (Bron: Fda.gov). Het zou bijvoorbeeld tot onvoorspelbaar gedrag kunnen leiden en andere verschijnselen.

Het spreekt voor zich dat het onverstandig is om Champix via Marktplaats aan te schaffen. Champix is een receptplichtig medicijn en deze medicijnen dient u niet aan te schaffen via een tweedehands website zoals Marktplaats.

Helaas kan Champix op dit moment niet voorgeschreven worden. Champix is sinds juli 2021 niet meer leverbaar in alle apotheken. (Bron: Cbg-meb.nl) De verwachting is dat Champix weer leverbaar is vanaf mei 2024. Zodra dit het geval is zullen wij dit melden. Zie hieronder een vergelijkbaar medicijn om te stoppen met roken.

Zoeken

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.

Soortgelijke medicijnen