Wat is het verschil tussen Champix en Zyban?

Wij laten zien:

Wanneer het gaat om stoppen met roken, dan zijn er twee middelen die vaak worden geroemd. Wat is dan het verschil tussen Champix en zyban? Dit kan een belangrijke vraag zijn omdat op die manier achterhaald kan worden wat de beste optie is om na te streven. Zo kan met meer succes een poging worden ondernomen om te stoppen met roken en zo een betere gezondheid na te streven. Op basis van de volgende informatie is goed te achterhalen wat de verschillen tussen de twee middelen zijn. Dit maakt het een flink stuk gemakkelijker voor iedere patiënt.

Het gebruik van Champix

Het is in de eerste plaats belangrijk om te weten dat Champix puur voorgeschreven wordt om een rookverslaving te behandelen. Dit middel moet voor het eerst gebruikt worden zo’n twee weken voordat het stoppen daadwerkelijk plaatsvindt. Het moet vervolgens gedurende lange tijd gebruikt worden. Dit kan tot wel vijf of zes maanden duren. Op die manier kan het rustig opgebouwd worden en kan er op een goede manier een einde gemaakt worden aan de rookverslaving. Dit is erg belangrijk om succes te hebben met dit medicijn tegen het roken. Daarnaast komen bijwerkingen weinig voor.

Het gebruik van Zyban

Zyban wordt niet alleen gebruikt om een rookverslaving mee te behandelen. Het kan bijvoorbeeld ook worden ingezet als het om ADHD gaat of wanneer een depressie behandeld moet worden. Het kan een week voordat het stoppen met roken begint al voor het eerst worden ingenomen. Wel is het zo dat er met enige regelmaat bijwerkingen kunnen optreden. Daarbij geldt vooral dat sufheid kan optreden. Dit kan het dagelijks leven dus wel in bepaalde mate lastiger maken. Het is dus ook goed om hier zekerheid over te hebben.

Het verschil

De verschillen zitten dus zowel en de manier van gebruiken als in de manier waarop de uitwerking geldt. Het is echter niet gezegd dat de ene beter werkt dan de andere. Dit kan immers per persoon ook enigszins verschillen. Dit is dus ook belangrijk om te weten. Wanneer het ene middel onvoldoende aanslaat dan kan altijd een nieuwe poging worden gewaagd met het andere.

Lees ook deze laatste artikelen:

Zoek

Deel deze pagina:

Disclaimer - medische inhoud:

De inhoud op onze website mag op geen enkele manier worden gezien als vervanging voor professioneel advies of behandeling door lokale artsen. Onze medische inhoud kan en mag niet worden gebruikt om zelfstandig een diagnose te stellen of een behandeling te starten.

Aangemaakt op: 01-02-2024
Laatst bijgewerkt op: 21-03-2024

Over ons:

Wij verkopen zelf geen medicijnen. Ons doel is om onze lezers te voorzien van begrijpelijke medische informatie die afkomstig is van gerenommeerde bronnen.

Vragen?

Kunt u niet vinden wat u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op en stel al uw vragen.